folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Samsung Galaxy Note 7’Nin Patlama Sebebi Ortaya Çıktı

Samsung Galaxy Note 7’Nin Patlama Sebebi Ortaya Çıktı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Son bir kaç aydır Galaxy Note 7 patlama haberinin ardı arkası kesilmiyor. Ortaya atılan bir rapora göre Galaxy Note 7’nin patlama sebebi simetrik tasarım olabilir.

Galaxy Note 7’nin Patlama Sebebi Ortaya Çıktı

Samsung, Galaxy Note 7 öncesin de aynı bataryayı ve benzer bileşenleri kullanan telefonlar üretilmesine rağmen hiç birinde böylesine bir sorun yaşanmamıştı. Özellikle bataryası yenilenen veya sorunsuz olarak nitelendirilen telefonlarında da patlama olaylarının yaşanması sorunun bataryadan değil de başka bir yerden kaynaklanıyor olabileceği ihtimalini gündeme getirmişti.

En son Asya kaynaklı bir siteden yayınlanan rapora göre patlama olaylarına arka ve ön taraftaki aşırı kavisin neden olduğunu ortaya çıkardı. Sadece Note 7’de kullanılan bu tasarım 3500mAh’lik dev bataryanın bir kenarını sıkıştırıyor. İç yapısı bozulan pilin kendi içerisinde kısa devre olması ile bataryayı bir tepkimeye sokuyor. Ve sonuç olarak telefonlara enerji yüklemesi yapılırken veya stres altında patlıyor.

İnce ekran ve kenar çerçeveli Note 7, ön ve arka tarafın kavisli oluşu ile zaten özel mühendislik gerektiren bir tasarımla geliyordu. Batarya kapasitesini olabildiğince yükseltip birde su geçirmez özelliğini de ekleyince telefonun iç aksamı bir hayli sıkıştı. Telefonun en hassas bileşeni olan batarya da bu sıkışıklık içerisinde yerleştirilirken yanlış hesaplamalar sonucu bir köşesine yük binmesine ve alev almasına neden olduğu görünüyor.

mkyb tarafından 16/Eki/16 13:28 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Bu telefonlar piyasaya sürülmeden belki de binlerce kez testten geçmiyor mu?

Patlama meselesi oldukça sık görülüyor. Testlerin illaki birisinde denk gelinmiş olması lazım. Çalışanlar öylesine adamlar da değil hepsi uzman mühendis. Hiç mi kestirilememiş?

Tasarımdan ziyade bence test aşamasında bir şeyler döndü. Ya alel acele çıkartacağız diye geçiştirdiler ya da bazı şeyler atlandı. Çünkü öylesine basit ve tespit edilebilir bir şey gibi duruyor ki eminim tasarlama esnasında bile bu uyarı yapılmıştır. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

O dediğini bende düşündüm ancak LG'nin böyle yaptığı telefonlar var. Mesala G4. Telefonun işlemcisi zamanla ısınıp soğunmaktan yuvasından oynuyor ve bootloop'a giriyor.

İşte bunlar hep tasarım hatası.

Kaldı ki Samsung'un bu kadar niye eğimli ekranı yani Edge ekranı kastığını anlamadım. Telefon düz olunca daha iyi. S7 Edge denedim bi kaç gün. Yok abi kullanılmıyor. Klavyede yazı yazacağım telefonu kavrayamıyorum. Avuç içimi görüp saçma sapan yerlere giriyor. Bi düşersen haşırt 1.200 lira ekran masrafı. Düz ekran candır.

mkyb tarafından 16/Eki/16 13:22 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek

Tasarimi on numara âma muthis prestij kaybetti. Ama ben gene alsam ya samsung ya da sony alirim

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Tasarim konusunda en mantiklisi sony. Cunku adamlar hicbir degisiklik yapmiyorlar. Telefonlar hep koseli,sivri ve kibrit kutusu seklinde. 10 yil sonra bile ayni tasarimi yapar adamlar.demekki korkulari bu tur seylermis.

Cigu bigule :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Sony'nin ta 10 yıl önceki Sony Ericsson dönemlerinden beri cihazı duyurması ile piyasaya sürmesi arasındaki süre uzundur. O zamanda Nokia telefonu tanıtır o ay içinde piyasaya sürer Sony ise en erken 2-3 aya çıkarırdı. Zira adamlar test süresini uzun tutuyor. O zamanlar Samsung birbirinin aynı kızaklı dandik telefon üretirken piyasayı Sony Ericsson ve Nokia domine ediyordu.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

ne alakası var amk 

batarya köşelerde durmuyor ki , ortada solda duruyor üstünde mainboard altında besleme devresi

görseldeki gibi kavisten dolayı sıkıştırması için tam köşede olması lazım. ayriyetten bunların batarya kaç cell'mişte öyle katlanıyormuş.

katmanlar arası basınc farkı olsa zaten pil çalışmayacak veya şarj deşarj sırasında ucucak.

http://www.leyladansonra.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

aVeLL58_700b.jpg (700×700)

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Barış hocam onu Samsung bile çözemedi :)  

Ancak telefonların geri çağırılıp bataryalarının değiştirilip tekrar patlamasının sabotajtan başka mantıklı bir açıklaması yok. Üstelik değiştirilen bataryaları Samsung başka bir firmadan aldı. İlk kullanılan bataryaları Samsung'un yan firması üretiyordu.

mkyb tarafından 16/Eki/16 14:36 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

O dediğini bende düşündüm ancak LG'nin böyle yaptığı telefonlar var. Mesala G4. Telefonun işlemcisi zamanla ısınıp soğunmaktan yuvasından oynuyor ve bootloop'a giriyor.

İşte bunlar hep tasarım hatası.

Kaldı ki Samsung'un bu kadar niye eğimli ekranı yani Edge ekranı kastığını anlamadım. Telefon düz olunca daha iyi. S7 Edge denedim bi kaç gün. Yok abi kullanılmıyor. Klavyede yazı yazacağım telefonu kavrayamıyorum. Avuç içimi görüp saçma sapan yerlere giriyor. Bi düşersen haşırt 1.200 lira ekran masrafı. Düz ekran candır.

bataryanın sıkışmasından die birşey çok saçma.. ki batarya resimde görüldüğü gibi tam köşelerde değil. birde telefon üreticileri telefonu git gide inceltiyorlar sanki en ince telefon olunca bişi olacak

gelelim alıntıya :D

hocam 7edge var ilk bir hafta kadar kılıfsız kullandım. telefon facia idi... tutamıyorum avuç içlerim dokunuo vs. kılıf aldım taktım ve hiçbir sıkıntı yok. kılıfsız edge ekranı kullanılmaz. tasarım açısından bence çok güzel gözüküyor. telefonda kenar olmaması çok güzel bence

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

Benim baslik ve icerik uyumsuzlugu dikkatimi cekti. Baslikta ortaya cikti diyor. İcerikte tasarim olabilir diyor. Ya ceviri hatasi var ya da tamamen sallamasyon. 

Toplam Hit: 2677 Toplam Mesaj: 20
samsung samsung galaxy bomb 7