Samsung Galaxy S7 Kamera Çıtlama Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Arka kamerayı açarken ve kapatırken net bir biçimde çıtlama çıkıyor beyler. Flaşı yakıncada oluyor. Samsung'a sorduk içerisindeki görüntü sabitleyici mercek devreye giriyor onun sesi dedi. Her seferinde olmuyor. Doğru mudur ?

mkyb tarafından 02/Nis/16 21:02 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

evet doğru .

kameranın etrafına yüzüğe benzer mıknatıs geçirmişler. onunda etrafına bobin sarmışlar. kamera hızlı odaklanma yapması için o bobin merceği ileri geri hareket ettiriyor.

hareketi sıfırlayıp tekrar odaklanırken çık diye geriye atıyor kendini. normaldir.

hatta eski kızaklı samsunglarda da çok belirgin gelirdi o ses.

edit. samsungun çoğu kamerasında o dalga var. kamerayı aıp dikkatlice kameraya bakarsan lensin ileri geri hareket ettiğini görürsün.

zalimadam tarafından 02/Nis/16 21:43 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Biliyorum kamerayı hareket ettirince tıpkı insan gözü gibi takip ediyor. Ancak çıtlaması garibime gitti. Şimdiye kadar tonla telefon kullandım bi Nokialarda duymuştum o sesi. Onlardada purewiew (ışığı iki kere geçiren kedi gözü) denen özelliğe yormuştum. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek

Ulen bi şey daha farkettik sayenizde 4 senedir s3 kullanıyom şimdi kulağımı yasladım kameraya bildiğin dslrlerdeki auto af motoru sesi geliyo telefondan gıcır gıcır gücür gücür

..Morali hep bozuk olan insan..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Benim 5800 da makro yaparken ses geliyor. Zaten @zalimadam açıklamış. iPhone 6s lerde de ses geliyordu sanki.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

mercek uzaklaşma yakınlaşma olayı. Odaklanması için. xperia x10'im vardı ilk onda duymuştum. 

Almanya Fatihi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

Benim 5800 da makro yaparken ses geliyor. Zaten @zalimadam açıklamış. iPhone 6s lerde de ses geliyordu sanki.

5800'ı hala kullanıyorsan sen ermişsin hocam. :)

Acaba neden başka modellerde gelmiyor bu ses ? Sanırım üretici firma yalıtımı iyi yapıyor dışarı ses vermiyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

5800'ı hala kullanıyorsan sen ermişsin hocam. :)

Acaba neden başka modellerde gelmiyor bu ses ? Sanırım üretici firma yalıtımı iyi yapıyor dışarı ses vermiyor.

Taş gibi telefon hocam. 2 gün şarjı gidiyor. :)) Gerçi dokunmatiği biraz sapıttı ama idare ediyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

ben carl ZEIS firması  ile ilgili bir belgesel izlemiştim. o çıt sesinin tam olarak olayını anlayağmız şekilde açıklayaym.

adamlar diyorki :   donanımsal odaklanmayı en iyi insan eli ayarlar. yazılımsal odaklanma nasıl olursa olsun başarılı değildir. aynı zamanda donanımsal odaklanma bir o kadar başarılır.

eğer donanımsal odaklanmayı yazılım ile birşeltirirseniz faydalı sonuçlar alırsınız.

ama yazlım insan eli kadar başarlı değildir. insan eli odaklanma yaparken ileri geri olayını çok stabil ayarlayabilir.

bu yüzden yazılım bir yandan donanıma hükmederek odaklanma yapmaya çalışırken başarısız olursa işlemi baştan almak zorunda kalır.

yani yazılım nesneye odaklanmak için sensörü sadece ileri itebiliyormuş. odaklanamadığı zaman lensi il haline alıp tekrar odaklanmaya çalışıyormuş.

dolayısıile lens her odaklanmaya çaçışıp lensi başa aldığında tık diye geriye çekme sesi geliyormuş.

lensin önünde bir yay var. bobin mıknatısa güç verip lensi ileri itiyor. odaklanma başarısız olunca. enerjiyi kesiyor. enerji kesilince tık diye lens yerine oturuyor.

bütün olay bu.

seni seviyoruz mustafa.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

n95 geliyordu aynı ses diğer kullandıklarımda duymadım

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    hiç dikkat etmemiştim. sistemde ilginçmiş .

@ZalimAdam " yani yazılım nesneye odaklanmak için sensörü sadece ileri itebiliyormuş. odaklanamadığı zaman lensi, ilK haline alıp, tekrar odaklanmaya çalışıyormuş. "

:D " çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene" XD

RitmFarbRacourci tarafından 03/Nis/16 05:20 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...