folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sanal Gözlük Önerisi

Sanal Gözlük Önerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GokhaN
    GokhaN's avatar
    Erkek

Hocalar merhaba 

Bu aralar bu sanal gözlük vr işlerine çok hevesliyim almayı düşünüyorum ufak tefek İnternetten baktım ama çok fazla varmış apple ın yaptığı ayrı meta ayrı bir sürü varmış benim bildiğim bir tek oculus aranızda daha önceden almış olan kullanan varsa tavsiyelerini dinlemek isterim hangisi iyisidir fiyat açısından hangisi uygun birbirinden farkları nelerdir?

kıl olan yer kaşınır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

öncelikle alma. bu çok geçici bir heves.

sonralıkla ne için almak istediğine göre değişen seçenekler var. 

apple zaten alma. 

oyun için alacaksan al ama bil ki çok az oyun var oynayabileceğin. vr tutması zor bir sistem. çünkü sen normal hayatta ne kadar atik hareketler yapbiliyorsun da oyunda bu hareketleri yapacaksın? assasin c. oynuyorsun duvarlara tırmanman gerekiyor. 1 saat koşsan yorulursun.

iş için kullanacaksan güzel ama göz yorgunluğu yapar. normalde ekrana bakarken arada sağa sola bakıyorsun. gözde 20-20 kuralı vardır. 20dk ekran 20sn uzağa bakman lazım. vr taktığında sadece ekrana bakacaksın.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Prt
    Prt's avatar
    Erkek

kendi deneyimimi anlatmak gerekirse bu kesinlikle birkaç hafta sürecek geçici bir heves ama illa alacağım diyorsan meta quest 3 al 2.el satışı kolay oluyor

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

META QUEST 3

müko bir alet. meta quest 2'yi arkadaşımda kafama taktığımda yıllardır aradığım alet buymuş dedim ve gidip 3 aldım.

3s alma.

oyunları pahalı, internetten oynayacaksan para vermen gerekiyor ancak kırık oyunları yüklediğinde single player olanları oynayabilirsin.

stremio ile sınırsız film, dizi izleme...

büyük evin varsa ve vr gözlüklü arkadaşların varsa evde oynamalık çok güzel oyunlar var.

alacaksan quest 3 öneririm.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    duburdovucu
    duburdovucu's avatar
    Erkek

meta quest 3s  256 var istersen 10 saat kullanmamısım dır . pre bitti cihaz kenara gitti

ama dil göte parmak atılır. analdır oraldır bunlar moraldır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GokhaN
    GokhaN's avatar
    Erkek
    Prt bunu yazdı

kendi deneyimimi anlatmak gerekirse bu kesinlikle birkaç hafta sürecek geçici bir heves ama illa alacağım diyorsan meta quest 3 al 2.el satışı kolay oluyor

hocam şuan tamamen Bi heves benimkisi zaten YouTube dan falan videolarını izleyince iyice Bi gaza geldim skyrim falan oynuyorlar bayağı güzel görünüyor 1 hafta sonra da köşeye atacaksam o kadar para  vermek biraz zoruma gider tabi 

kıl olan yer kaşınır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

valla ben de düşünüyorum meta 3 ü araştırdım iş için bir kaç ekran yan yana koyup kullanmalık gibi ama işte göz yorgunluğu konusunda biraz tedirginim 

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

hocam kiralama appleri vardı ordan kiralasana bende var quest kenarda duruyo :D alma. ürün kiralayabildiğin appler vardı onlardan 1 hafta kirala bi dene uzun vadede hoşuna gidecekmi anlarsin

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

Gözlük kullanan birisi için nasıl oluyor bu iş ?

Birde kullanırken mide bulantısı göz ağrısı baş dönmesi felan yapıyor mu ?

mesela ben PC de 4K Monitör ile Dying Light oynarken midem bulanıyor, oynamıyorum. Yada o tür hareketli oyunlarda. Epilepsi mi ne diyorlar herhalde, o boyutta değilimde, ekranı fazla hızlı ve hareketli oyun midemi bulandırıyor başımı ağrıtıyor. 60 Yaşındaki dayılar gibi düşünebilirsiniz.

Bana da tavsiye eder misiniz bu aleti

Castaway tarafından 05/Tem/25 17:09 tarihinde düzenlenmiştir

...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

Ben artık sadece seyahate giderken havalimanında vs kullanıyorum. Meta Quest3 var. (ekteki ürüne de bakin)

immersed.app diye bir app var. Özellik ile hastanede yattığım zaman çok kullanmıştım. Sanal PC ekranları oluşturup o sanal ekranları farklı platformlara koyup çalışabilmeni sağlıyor. Aralıksız bi saat calistiktan sonra baş ağrısı yaptı bende.

Oyun pek oynamadığım için oyun kismi hakkında konuşamam ama film izlemek ve bilgisayarda sanal ortamda calismak için uygunlar. ortalama bi film izleme süresinden sonra başının üzerinde bir ağırlık çekici gelmiyor. 

edit:

https://www.youtube.com/watch?v=WA-BQY3aRN8

Bu veya bunun gibi olan xreal air 2 pro gibi modellerede biraz baktim ama onlarında görüş açısı düşük olduğu için benim istediğim virtual env olayini tam karşılamıyor. Fakat bu hafıf olanları film izlemek için harika. Pil de olmadiği için normal gözlük ile hemen hemen ayni ağırlıkta sadece kulak arkasindan bi kablo sarkıyor. Gerçek anlamda artirilmiş gerçekllik deneyimi bunun gibi ürünler ile gelişecek. Oyun - film media tüketimi için harikalar. Şimdi lenovo da yapmiş yeni bi tane. Büyük bi teknoloji marketine gidip kiyaslamak istiyorum ona göre bi tane alacağım.

rakkoc tarafından 05/Tem/25 21:08 tarihinde düzenlenmiştir

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

kamerasi gozukmeyen guzel kalitede olan varsa bende deneyebilirim

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
Toplam Hit: 395 Toplam Mesaj: 12
vr sanal gözlük