Sanal Makine Hakkında Önemli Bir Soru?
-
Merhaba arkadaşlar
açıklayamadığım bir projem var. Bu prrojeyi test edeceğim ancak bazı çekincelerim var. Bilgisayar sanal makine kuracağım ve bios update yapacağım. Bilerek yanlış bios yükleyeceğim. Acaba bu olay gerçek bios u etkiler mi? Laptop kullanıyorum, bunların biosları anarkartla tümleşik.Ya donanımsal müdahaleyle chip sükülmesi gerek yada anakart çöpe gider.O yüzden kesin emin olmalıyım bu işten..
Deneyen var mı böyle birşeyi? Bana %100 garanti verebilecek misiniz?
Cevaplarınız için teşekkürler
-
sanalda yapılan birşeyin normal windowsu etkilediğini görmedim hiç.
ama senin gibi bios update yapmayı deneyen de görmedim.
-
olay aslında windows olayı değil, donanımsal bir olay. Şöyle düşünelim.. Deep freeze kurulu sende, ama bios update yaparsan deep freeze bir işe yaramaz, çünkü deep freeze hddyi koruyor.Ama donanımsal bir koruma söz konusu değil, zaten eeprom olarak bi bios chipi yazdıralabilir.O yüzden bana da bu lazım. Ama yazdığım programı denemem gerek. Saf insanların bilgisayarlarını mahvetmek istemiyorum :) O yüzden bana bu olayı simüle edebileceğim bir ortam gerekli, internette o tarz bir bilgi bulabileceğimi sanmıyorum. Buradan bilenler çıkar umarım.
Not: Arkadaşlar sizden ricam tahmin yürütmeyin, kesin ve net cevaplar verin. Denemiş yada görmüşseniz yada biliyorsanız yada okumuşsanız bunlardan bahsedin lütfen
-
çok sapıkça geldi bana, deep freeze kırmak için rasgele bios kurmak?
-
:) seni yanlış anlamışsın.
Deep freeze ile bir alakam yok, örnek verdim. Ben farklı birşey üzerinde çalışıyorum, ticari bir program olacak bu. Yapabilirsem bu testleri programı satmayı planlıyorum.. Amacım şuan sadece test yapabilmek. Ama emin değilim sanal makineden :)
-
Başka fikri olan arkadaşlar yok mu aramızda? Bu konu çok önemli benim için.... Yardımlarınızı bekliyorum hala..
-
sanırım anlar gibi oldum denemek istediğin şeyi.
yazılım satacaksın ve vereceğin lisanslar makinaya özel olsun istiyorsun sanırım ve
bios update edilerek makinedeki lisansın etkilenip etkilenmeyeceğini öğrenmek istiyorsun?
-
Senden başka yazan yok hocam:)
yok öyle birşey değil.. Çok farklı ve bu alanda yapılmamış birşey yapacağım. Fikir babası benim :) O yüzden şuanlık bu fikri paylaşamam.. Eğer yapabilirsem bu test işini çok süper birşey olacak.. Elimde eski bir masaüstü pc var,onun bios chipini yazdırmam için yedek bir bios daha olması gerek, yoksa onda denerdim.. İmkanım pek yok sanal makine harici..
-
hocam hiç girme bence o işe mantıklı durmuyor sanal makinenin işletim sistemi ayrı bi işletim sistemi. Yazılımları farklı olur fakat donanım aynı kalacaktır çünkü aynın donanımı kullanıyor. Mantıken hiç uymuyor bios update edip sadece sanalda kalması
-
dediğin şeyi bende düşünüyorum ancak belki bir ihtimal vardır diye düşündüm.O yüzden bunu deneyenler var mı diye sordum. Acaba sanal makine kuruluyken doğru bios updateni yapıp mı denesem. Eğer bios gerçekten update olursa o zaman sanal makine donanıma müdahale etmiyor diyebiliriz..
acaba üreticilere mail falan atıp sorsam mı :)
-
T01G4 bunu yazdı:
-----------------------------
hocam hiç girme bence o işe mantıklı durmuyor sanal makinenin işletim sistemi ayrı bi işletim sistemi. Yazılımları farklı olur fakat donanım aynı kalacaktır çünkü aynın donanımı kullanıyor. Mantıken hiç uymuyor bios update edip sadece sanalda kalması
-----------------------------sana katılmıyorum. sanalda yapılan sanalda kalır, istediğin sürece.
Ama bu bios olayını, vmware forumlarında veya msfn.org gibi pcye gerçekten kafayı takmış insanlarla çözüm bulabileceğine inanıyorum.