Sanki Teslayı Hatırladım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    alexelebek bunu yazdı:
    -----------------------------
    mizahi bunu yazdı:

nedir açıklaması ya?

iletim elektromanyetik dalgayla sağlanamaz. enerjisi çok düşük.

Asagidaki linke bir goz at, calisma prensibi transformatorler le aynidir. Hala sorularin olursa yanitlayalim burada...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Transformat%C3%B6r

mikrometrelik normal bi trafoda bile %10 luk kayıplar söz konusu iken, 1 metre mesafede nasıl yapıyolar bu işi peki. ayrıca trafo kullanarak km ler ötesine enerji iletimi diye bişey düşünemiyorum ben.

All I need is a possibility.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Zaten daha ortada kilometreler yok. Deneyler hala birkaç cm uzaklıktan yapılıyor.

Uygun frekans vs adamlar uğraşıyor hala. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek

mizahi arkadas,

kablosuz enerji iletiminin temel dayanagi, transformatorlerin calisma ilkesidir. Birincil sargiya AC gerilim uygularsan ikincil sargidan daha az oranda AC gerilim alirsin. Tabiki her trafonun yapim hesaplari vardir, U1/U2 = N1/N2. (U= gerilim, N= sargi sayisi)  Eger bu isle alakali degilsen sana izahi gercekten cok guc olabilir ama basitce herkesin anlayabilecegi uzere, eger trafolarin calisma ilkesini kavramissak, kablosuz enerji iletimini de kavramamiz daha kolay olur. Burda adamlarin yaptiklari, once birincil sargiya bir gerilim uyguluyorlar, manyetik akinin etki alani icerisinde kalan ve icerisinde bir bobin bulunan (trafolarin ikincil sargisi) alici calismis oluyor. Ayrica trafo kullanark km'lerce oteye kablolu enerji transferini zaten dunyada elektrik kullanan her ulke yapiyor. Tesla 10 mil oteye 99,99 kayipsiz kablouz enerji transferini gerceklestirmistir, su anda yapilanlar Teslaya gore devede kulak, inan video'lari izle sen de evde bunu yapacaksin...

bu intel'in yaptigi, http://www.youtube.com/watch?v=N7NAD-RtGk0&feature=related

Bu baska bir ornek, http://www.youtube.com/watch?v=TiNEHZRm4z4

Youtube'da yuzlerce ornek video izleyebilirsin...

Another day another death another sorrow another breath...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek
    ohsadgş çok eski bu 2002-2001 olabilir o derece eskinin haberi

"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

@alexelebek videolardan anladım demek istediğini. ancak hala kayıplarla ilgilenmiyorlar gördüğüm kadarıyla.

intel bunu tesla bobinini kullanarak yaptığını söylese, daha dürüstce birşey yapmış olurdu sanırım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

bence bu projede fazla uzun sürmez nedenmi ?

oturduğunuz yerden etrafiniza bir bakin herşey kablo duvarlarin için  pirizler vs vs, kısacasi milyar dolarlar dönen bir sektör, sizce kablo patronlari oturup bu projenin bitmesini mi bekler ?? teslada olduğu bununda fiişi çekilir elbet.

In every job there is a no
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alexelebek
    alexelebek's avatar
    Erkek

mizahi...

Baba vermis oldugum wiki linkini okursan eger trafolarin % 97-99 verimle calistigini gorursun, bu da neredeyse "ideal makina" demektir. Trafolar elektrikli makinalar arasina en yuksek veimle calisan makinalardandir, hareketli parcalari olmadigi nedeniyle... Trafolarda, elektrik motorlarinda yada induksiyon'la calisan makinalarda bir kac enerji kayibi meydana gelir, bunun onune gecmek imkansizdir ama azaltmak mumkundur... Bunlar, 1- demir kayiplari 2- bakir kayiplari 3- induksiyon kayiplari vs...

Gelelim su kablosuz enerji iletimine, Bana gore en basit gunluk ev kullanimini hayata gecirmek icin; Daha evin insaat asamasinda bu birincil sargiyi ( tesla bobini en uygun olur kanimca) dis cephe duvarlarinin icine yerlestirmektir... Ve evde kablosuz calismasini istedigimiz her aletin yeniden modifiye edilmesi gerekir, yani icine uzerinde bir gerilim induklenmesi icin bobin (ikincil sargi) konulmasi gerekir... Yine bana gore Tesla bobini yuksek gerilimle calisacagi icin, evin icinde ve etrafnda bir manyetik alan ve rezonans alani olusacaktir, bunun elektronik aletler ve insan sagligi acisindan sakincalari mevcuttur... Bu sakincalarin onune gececek cozumler bulunmadikca, gunluk hayatta kullanimi sakincalidir...

NOT: Burada Tesla bobini kullanilarak yapilan Philedelphia deneyi var, onu incelersek eger sakincalar daha net anlasilir...

http://tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=tesla&folderid=56498

Another day another death another sorrow another breath...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Eğer enerji havada yayılıyorsa gücü kaynaktan uzaklaştıkça mesafenin karesi oranında azalır... E2= E1/R^2

Ancak lazerde olduğu gibi mikrodalga  radyasyonu bölgesinde bir yayım gerçekleştirilebilirse Elektromanyetik enerji bir noktada yeniden elektrik üretilmesinde kullanılabilir ... bir olasılık...

ZAten radyo vericilerinin yakınında pilsiz çalışan radyo yapmak da mümkün... 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

@alexelebek

abim 3 postta da trafonun çalışmasını açıklamışsın.bizim hocalar bile bu kadar anlatmamıştı.trafonun ne olduğunu biliyorum. :)

madem trafolardan açıldı konu, ben de şöyle devam edeyim.O yüzde 99 verimle çalışan transformatörlerde, sargılar arasına deneydekiler gibi HAVA değil, manyetik reaktansı 3000 kat daha düşük olan demir nüveler kullanılır. Ayrıca bahsettiğin gibi girdap ve demir kayıplarını azaltmak icin, aradaki demirler fırça halinde yapılırlar.

Bizim deneyin senin de söylediğin gibi, hayata geçirilmesinde birçok sakınca var. Bence bütün bunlardan önce ilk yapılması gereken, kaliteli bir manyetik izolasyonun elde edilmesi. Bu izolasyon yapıldığında istediğimiz yere tesla bobinlerinin yerleştirilmesi sakıncasız olur artık.

Ve @Itcelik

radyolar neredeyse mikroWatt güçlerle çalışırlar. yüksek frekans radyo dalgalarıyla bu iş olmaz. E=hf kanununca zaten yüksek enerjiler elde edemezsin ki! 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı:

Kardeş radyo yayını zaten ( her türden, GSM, uydu, radar, mikrodalga ışıması dahil ) enerjinin EM dalga olarak iletilmesi değil midir?...  ( radyo antenleri kW ile yayın yaparlar )

Ama dediğin ve dediğim gibi  bu çeşit iletimde noktadan noktaya iletim verimi çok düşüktür... hv fotonun nerjisdir

Ama EM ışıma olarak IŞIK da lazer şeklini  aldığında çok az bir saçılıma ile yol alabiliyorsa başka dalga boylarında da böyle bir davranış beklenebilir...

(  Nasıl süperletkenlik denen bir şey var ise ya da tünel etkisi  )

Orda yanan lambalrın kaç watt olduğunu da ne çeşit bir lamba olduğunu da  bilmiyoruz...  ama prensip aynı değişken EM alan akım indükler...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 3614 Toplam Mesaj: 25