Sanki Teslayı Hatırladım
-
Burda kullanılan sistemin temeli transformatör olayına dayanıyo olsa da aynı şey değil. MIT'deki elemanlar gönderilen ve alınan devrelerin rezonans halinde olması durumunda verimliliğin hayvan gibi arttığını tespit etmişler iletimi de bu sayede yapıyolar.
Yani ne mi olay? Yüksek frekanslarda (100khz-10mhz arası) kare dalgayla(veya alternatif herhangi bi dalga türüyle. üçgen, sinüs vs.) besliyoruz verici bobini. Bi de sistemi rezonans haline getirecek değerde paralel kondansatör bağlıyoruz.
Alıcı bobine de aynı frekansta rezonans halini sağlıycak kondansatörü sağlıyoruz ve olay bitiyor.
Yani aslında kendiniz bile yapabilirsiniz bunu internette yapanlar var hatta.
http://www.instructables.com/id/Wireless-Power-Transmission-Over-Short-Distances-U/
-
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
-----------------------------Edison dönemine de veda edilmek üzere...
Şaşırmıyorum artık bu tarz haberlere...
Ama neden hep ecnebi isimleri duyuyoruz...
Asıl şaşıracağım şey içinde Türkiye nin de geçtiği haberler olacak =)
-----------------------------Millet uzaya gitsin elektriği kablosuz şey etsin bilmem ne bizde hala Kürt sorunu Sahte belge tanımlama zımbırtısı falanı filanı uğraşıp duralım dimi müride bacı :)
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
-----------------------------Millet uzaya gitsin elektriği kablosuz şey etsin bilmem ne bizde hala Kürt sorunu Sahte belge tanımlama zımbırtısı falanı filanı uğraşıp duralım dimi müride bacı :)
-----------------------------Evet hali hazırda Sahte Belgelerden Başım oldukça dertte. :) Ama Yırtarım kanaatimce. Oysa ben gibi bi adam Ne İşi Olacaktı o işlerle demi.. Barışçığım.
-
Fatal_Trag3dy bunu yazdı:
-----------------------------
o vaktede fazla uzak değiliz :D şimdiden kendini hazırlamaya bak.