SAP ERP Eğitim

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLdPriNCe
    coLdPriNCe's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Kasım/2003
    Erkek
    EmiRReiS bunu yazdı
    coLdPriNCe bunu yazdı

    Son olarak da hiçbir zaman SAP'nin anlamı System Against People değildir. Bizim insanımız SAP'yi kurumsallaşma sandığı için keriz gibi milyonlar bayılıp sonrasında da bizim eski sistem daha iyiydi yea diye söyler. Çalıştığım şirkette planlama yöneticisi var, SAP'de karışık aq ben excel'de düzenliyorum diyor. Hiç aklına SAP'deki veriyi temizleyerek doğru kurgulamak gelmemiş kadının. Sorarsan kurumsal.........

    Hocam kadının haklı olduğu noktalar olabilir. SAP sistemini ilk kurgularken, sap ilgili modüllerinde yıllarca çalışmış kişilerin key user olması çok önemli. Yoksa herkes kendince süreç istediği için hem sap standardından uzaklaşılır hemde ilerleyen yıllarda bu geliştirmeler talepleri karşılayamaz. Mevcut sistem planlamacının talebine karşılık vermiyordur ve excelde yapabildiği yapıyı sap da kurgulatmak için onay alamamıştır. Bizim şirkette de bu durum var. Sürekli yeni talepler geliyor, eğer excel ile yapılabilecek bir talep ise yapmıyorum. Çünkü bunun sonu yok ve herşeyi biz yapamayız, danışman ücretleride çok pahalı. 

    Geçen sene satınalma süreci ile ilgili talep geldi. Adam diyor ki, ME51N de satınalma talebini oluşturduğum ekranda şu alana iki kere tıklıyorum, bunu bir tıka indirelim. Bunun gibi anlamsız talepler çok geldiği için, gerçekten ihtiyaç olmayan talepler ilgili IT birimi tarafından yapılmıyor.

    genel olarak şirketlerde otomatikman nasıl değiştiririz diye düşünülüyor, standartdın içine nasıl gireriz diye düşünmüyor kimse. configuration kısmına elbette karşı değilim ama customization gelince sıkıntı olur er ya da geç. Örnek olarak aşırı customization ile boku çıkan LIDL var. 500m€ çöp oldu. https://www.henricodolfing.com/2020/05/case-study-lidl-sap-debacle.html 

    bir de attığın taş ürküttüğün kuş hesabı, adamın SAT açarken iki klik az yapacak diye ben danışmana binlerce € ödemeyeyim... Neyse off-topic oluyoruz :-)

     

    Özetle arkadaşa tavsiyem kurcalasın kurcalasın kurcalasın. MM için meraklıysa ben teams üzerinden bilgisayarın kontrolünü de veririm ona, takılabilir birkaç saat :)

    coLdPriNCe tarafından 01/Mar/22 15:30 tarihinde düzenlenmiştir

    De genio e de louco, todos temos um pouco!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falcon
    falcon's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Kasım/2003
    Erkek

    SAP çok ama çok kapsamlı bir program BT biriminin SAT-SAS Migo vs süreçlerini takip ettiğim için söylüyorum

    İlk başta çok saçma sapan ve karışık geliyor sonrasında herşeyin çok kolaylıkla yapılabildiğini görebiliyorsun.

    Planlama, Üretim, Proje yönetimi gibi birimlerin ekranları ve yaptığı işler benim tarafta yaptığım işlerin kat be kat fazlası

    Öğrenmek için udemydeki eğitimleri önermiş konuya hakim arkadaşları dinle.

    Ders derste öğrenilir lafı SAP için uyarlanabilir. SAP, kullanılan kurumda öğrenilir bence.


    Vurur yüze ifadesi Hyper-V sistemcilerin bitanesi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paparozzi
    paparozzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Nisan/2015
    Erkek

    Hocalar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok sağolun. Udemyde bı kurs dikkatimi çekmişti sanırım ona yonelecegim dediklerinizi dikkate alarak. Bu arada evet Pp modülü için sormuştum. 

    Extra bı bilgi vermek isteyen olursa da memnuniyetle dinlemek isterim. Sevgililer saygılar

Toplam Hit: 1247 Toplam Mesaj: 14
erp sap