folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Şarap Yapımı



Şarap Yapımı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2009
    Erkek

    Arkadaşlar malüm üzümlerde yavaş yavaş olmaya başlıyor... Bende üzümleri değerlendirmek istiyorum ve şarap yapmaya karar verdim... Lakin şarap yapmasını bilmiyorum... Bana bu işin nasıl yapıldığını, yapılırken neler lazım olur, malzemeleri nerden bulurum?  Bir yardım edin hele...

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    ev yapımı şarap yapamazsin, çok güç yani


    bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2006
    Erkek

    her şarapdan üzüm olmaz ,   şarap üzümünün cinsi bildiğim kadari ile farkli oluyor

     


    Nev-i Şahsına Münhasır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Aralık/2009
    Erkek

    Burdan anlatımla yapamazsın bence..

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2009
    Erkek

    Tabanına güveniyosan salkımları toplayp çiğnemeye başla. Sonra da rafine eder kana kana içersin. :)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2008
    Erkek

    antivirus bunu yazdı:
    -----------------------------

    her şarapdan üzüm olmaz ,   şarap üzümünün cinsi bildiğim kadari ile farkli oluyor

     


    -----------------------------

     

     :D:D


    Dövme Yapılır Mekan ANTALYA-ALANYA
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2004
    Erkek

    üzümün kabuğunu soyarsan beyaz, soymazsan kırmızı şarap olur. toplucaksın bi leğene, sonra başlıcaksın içinde tepine tepine ezip suyunu sıkmaya. fakat ordan sonrasını bilmiyorum :) bekleterek sanırım fermante ediyorlar. ama kesin gerekli koşullar vardır.


    ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2009
    Erkek

    google ?

    http://www.google.com.tr/search?q=%C3%BCz%C3%BCm+%C5%9Farab%C4%B1+yap%C4%B1m%C4%B1&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a


    bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Atillla
    Atillla's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2008
    Erkek

    hayaletkurt bunu yazdı:
    -----------------------------

    üzümün kabuğunu soyarsan beyaz, soymazsan kırmızı şarap olur. toplucaksın bi leğene, sonra başlıcaksın içinde tepine tepine ezip suyunu sıkmaya. fakat ordan sonrasını bilmiyorum :) bekleterek sanırım fermante ediyorlar. ama kesin gerekli koşullar vardır.


    -----------------------------

    hocam elmamı soyuyorsun? ne alaka bir sürü ceşit üzüm var kırmızı üzüm var cekirdekli kaliteli saraplar cekirdekli üzümlerden yapılır saraplık üzüm onlardır,

    ama benim burda o üzümlerden yok daha cok yemeklik cekirdeksiz üzüm yetiştiriyoruz bizde onlarda yapıyoruz en basitinden ,

    asmadan üzümleri kesersin ne kadarsa keltere koyarsın kestiğin üzümü bekletirsin sineklensin sıraları akmaya baslasın bir afta kadar işte,

    sonra bir guzel soyunu cıkarırsın yannız bir damla su damlamaması gerek terin bile düşmemesi gerek bozulur cıkardığın soyu bulabilirsen fıcı olmadı cam bidonlara oda olmadı plastik bidonlara koyarsın ağzını kapatmadan tulben gibi bişey örtersin gaz cıkısı olsun hava girmesin diye orda kaynamaya baslıyacak kaynama bitince diğer bidona süzersin 1-2 defa daha sözdükten sonra ağzını sıkıca kapatıp serin ortamda bekletmeye alırsın ,kısında acar içersin saf üzüm suyu işte katkısız en iyi içki,,

    benim bildiğim bu zaten bu sene arkadasımla yapıyorus arkadasım iki senedir yapıyor gayette guzel içiliyor kafasıda guzel ama bekletmek gerek biz dayanamıyoruz a.q


    Bilgi güctür.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ispanyol
    ispanyol's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Bu arada her yerin üzümüde olmaz aklında bulunsun. Egede oturuyorsan arkadasın dedigi gibi yap aynısını bizde yapıyoruz. Ama Beklemelisin baya. VE gerçekten içine bir gr dahi su girmemsi gerek yapa biliyorsan  agaç fıçılarda beklet hiç olmadı cam plastik olursa tadı iyi olmuyor. İçinde plastik kokar. En sonunda Bunları bir güzel sogukta beklet ohh :D sonra balıkla birlikte götür :D


    Maksadınız Aşk Aşkınız Baki Kalsın
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    antivirus bunu yazdı:
    -----------------------------

    her şarapdan üzüm olmaz ,   şarap üzümünün cinsi bildiğim kadari ile farkli oluyor

     


    -----------------------------

     

    saraptan uzum olmicani bizde biliyoruz hocam :) karistirmissin

    google a sormak lazim bu isi verir sana bi tarif.

    ama duydugum kadari ile uzumleri ezerken genelde ezilirken iclerinde farede oluyormus

    ighk

     

    ekleme

    konuyu okurken aklima geldi demkki kirmizi sarabi kirmizi uzumden elde ediyolar :) daha once hic kafa yormamistim. beyaz saraptaa yesil uzum olsa gerek :)

    bundan 10 oncesinde yarim sise sarapi bi dikiste bitiridigim hatirliyorum ama sonrasini hatirlamiyorum.

    sarapin guzel yani ictikten sonra su ictikce kafan guzel oluyo :)

    bu arada bitmeyensigara istiyorum.


    "Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
Toplam Hit: 2581 Toplam Mesaj: 13