Şarj Aletleri / Amper / Voltaj

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selamlar,

Şimdi misalen X model telefon kullanıyorum. Orijinal şarj aleti 5VOLT 1.0 Amper ile şarj ediyor.

Şarj aletim bozuldu diyelim.

5VOLT 2.0 amperlik bir şarj aleti zarar verir mi?

5VOLT 0.5 amperlik bir şarj aleti zarar verir mi?

Amper sabit kalıt voltaj değişirse ne olur?

BENİM BİLDİĞİM, voltajla ilgili bilgim yok, daha düşük amper problem yaratmaz, şarj hızını düşürür, ama yüksek amper zarar verebilir yönündeydi.
    Ancak donanımhaberde mi ne bi yoruma denk geldim az önce, orj. şarj aletinden düşük amper vermek zararlı, yükseği problem çıkarmaz demiş.
    Aklıma yatmadı.

Bilgisine güvenen?

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

verir

arbeit macht frei
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam düşük amper de çok fazla amper de zarar verir. Ama genel olarak mesela 2 amper ise orijinal şarj cihazı 2.1-2.5 falan çok da zarar vermez daha hızlı şarj olur. Travel chargerlar veya bu mobil etrafta bulunan dalgalar böyledir. Düşük amper de de şarj süren uzar fazla düşük veirrsen pilin ömründen yersin gene.

Edit: Ben yukaridakileri güvenli durum için yazdım yoksa arkadşların dediği gibi 5 amper olasa da farketmez ama alette bir sıkıntı olup amper ragülasyonunu sağlamazsa 5 amperi yiyip patlayabilir, herşey güvenlik gidip kendi değerlerine göre adaptör alın.

torpedo_XL tarafından 10/Ara/13 15:09 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

verir

ebenin annesi. kim kime ne verir

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

verir=Hocam düşük amper de çok fazla amper de zarar verir. Ama genel olarak mesela 2 amper ise orijinal şarj cihazı 2.1-2.5 falan çok da zarar vermez daha hızlı şarj olur. Travel chargerlar veya bu mobil etrafta bulunan dalgalar böyledir. Düşük amper de de şarj süren uzar fazla düşük veirrsen pilin ömründen yersin gene.

Niye lafı uzatalım cemil :D 

arbeit macht frei
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

verir=Hocam düşük amper de çok fazla amper de zarar verir. Ama genel olarak mesela 2 amper ise orijinal şarj cihazı 2.1-2.5 falan çok da zarar vermez daha hızlı şarj olur. Travel chargerlar veya bu mobil etrafta bulunan dalgalar böyledir. Düşük amper de de şarj süren uzar fazla düşük veirrsen pilin ömründen yersin gene.

senden önce yazmış olsa amenna :D git tema yap sen millete. bana yapma.

noname tarafından 10/Ara/13 00:40 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    1234567B bunu yazdı

Gelirken sigara getir birde çikoloto :D

arbeit macht frei
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

dusuk amperler fazla vermez yuksek amperler amina koyar daha kisasi.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı
    noname bunu yazdı
    1234567B bunu yazdı

sigarayı freeshoptan alayım 1-2 karton parasını vereceksen :D yoksa burada almanya sınırlarında türkyieden daha pahalı sigaralar

Metanet bunu yazdı

eyvallah.

samsung galaxy s3 sarjının normal volt/amper değerlerini bilen var mı peki?

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    1234567B bunu yazdı
    noname bunu yazdı
    1234567B bunu yazdı

sigarayı freeshoptan alayım 1-2 karton parasını vereceksen :D yoksa burada almanya sınırlarında türkyieden daha pahalı sigaralar

Metanet bunu yazdı

eyvallah.

samsung galaxy s3 sarjının normal volt/amper değerlerini bilen var mı peki?

5v- 1a

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek

Kusura bakmayın ama bütün arkadaşlar saçmalamış.

Etiketinde 5V 2A yazan bir şarj cihazının çıkış gerilimi 5V'tur. 2A ise şarj aletinin verebileceği maksimum akımı gösterir. Senin telefonun şarj esnasında 1A akım çekiyorsa şarj aleti 1A verir. Ama senin telefonun şarj esnasında 3A akım çekiyorsa şarj aletitin çıkış akımı yetmez ve gerilim düşümü olur. Bu durumda telefon şarj için yeterli gerilim olmayınca şarj olmaz. Olay tamamen telefonun çektiği akımla ilgili.

Özet geçecek olursak orjinal alet 5V 1A ise alacağın şarj aleti kesinlikle 5V olmalı, akımı ise 1A ve yukarısı olabilir.

Not: Orjinal şarj aleti 5V 1A olabilir fakat yeni nesil telefonlar USB üzerinden şarj oluyorlar, USB 0.5A çıkış akımı verir. Yani 0.5Alik bir şarj aletide işini görebilir. Şarj süresi uzayabilir tabiki.

dargut tarafından 10/Ara/13 01:02 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 6875 Toplam Mesaj: 19