Şarj Aletleri / Amper / Voltaj
-
Selamlar,
Şimdi misalen X model telefon kullanıyorum. Orijinal şarj aleti 5VOLT 1.0 Amper ile şarj ediyor.
Şarj aletim bozuldu diyelim.
5VOLT 2.0 amperlik bir şarj aleti zarar verir mi?
5VOLT 0.5 amperlik bir şarj aleti zarar verir mi?
Amper sabit kalıt voltaj değişirse ne olur?
BENİM BİLDİĞİM, voltajla ilgili bilgim yok, daha düşük amper problem yaratmaz, şarj hızını düşürür, ama yüksek amper zarar verebilir yönündeydi.
Ancak donanımhaberde mi ne bi yoruma denk geldim az önce, orj. şarj aletinden düşük amper vermek zararlı, yükseği problem çıkarmaz demiş.
Aklıma yatmadı.Bilgisine güvenen?
-
verir
-
Hocam düşük amper de çok fazla amper de zarar verir. Ama genel olarak mesela 2 amper ise orijinal şarj cihazı 2.1-2.5 falan çok da zarar vermez daha hızlı şarj olur. Travel chargerlar veya bu mobil etrafta bulunan dalgalar böyledir. Düşük amper de de şarj süren uzar fazla düşük veirrsen pilin ömründen yersin gene.
Edit: Ben yukaridakileri güvenli durum için yazdım yoksa arkadşların dediği gibi 5 amper olasa da farketmez ama alette bir sıkıntı olup amper ragülasyonunu sağlamazsa 5 amperi yiyip patlayabilir, herşey güvenlik gidip kendi değerlerine göre adaptör alın.
torpedo_XL tarafından 10/Ara/13 15:09 tarihinde düzenlenmiştir -
1234567B bunu yazdı
verir
ebenin annesi. kim kime ne verir
-
verir=Hocam düşük amper de çok fazla amper de zarar verir. Ama genel olarak mesela 2 amper ise orijinal şarj cihazı 2.1-2.5 falan çok da zarar vermez daha hızlı şarj olur. Travel chargerlar veya bu mobil etrafta bulunan dalgalar böyledir. Düşük amper de de şarj süren uzar fazla düşük veirrsen pilin ömründen yersin gene.
Niye lafı uzatalım cemil :D -
1234567B bunu yazdı
verir=Hocam düşük amper de çok fazla amper de zarar verir. Ama genel olarak mesela 2 amper ise orijinal şarj cihazı 2.1-2.5 falan çok da zarar vermez daha hızlı şarj olur. Travel chargerlar veya bu mobil etrafta bulunan dalgalar böyledir. Düşük amper de de şarj süren uzar fazla düşük veirrsen pilin ömründen yersin gene.
Niye lafı uzatalım cemil :Dsenden önce yazmış olsa amenna :D git tema yap sen millete. bana yapma.
noname tarafından 10/Ara/13 00:40 tarihinde düzenlenmiştir -
noname bunu yazdı1234567B bunu yazdı
Niye lafı uzatalım cemil :Dsenden önce yazmış olsa amenna :D git tema yap sen millete. bana yapma.
Gelirken sigara getir birde çikoloto :D
-
dusuk amperler fazla vermez yuksek amperler amina koyar daha kisasi.
-
1234567B bunu yazdınoname bunu yazdı1234567B bunu yazdı
sigarayı freeshoptan alayım 1-2 karton parasını vereceksen :D yoksa burada almanya sınırlarında türkyieden daha pahalı sigaralar
Metanet bunu yazdıdusuk amperler fazla vermez yuksek amperler amina koyar daha kisasi.
eyvallah.
samsung galaxy s3 sarjının normal volt/amper değerlerini bilen var mı peki?
-
noname bunu yazdı1234567B bunu yazdınoname bunu yazdı1234567B bunu yazdı
sigarayı freeshoptan alayım 1-2 karton parasını vereceksen :D yoksa burada almanya sınırlarında türkyieden daha pahalı sigaralar
Metanet bunu yazdıdusuk amperler fazla vermez yuksek amperler amina koyar daha kisasi.
eyvallah.
samsung galaxy s3 sarjının normal volt/amper değerlerini bilen var mı peki?
5v- 1a
-
Kusura bakmayın ama bütün arkadaşlar saçmalamış.
Etiketinde 5V 2A yazan bir şarj cihazının çıkış gerilimi 5V'tur. 2A ise şarj aletinin verebileceği maksimum akımı gösterir. Senin telefonun şarj esnasında 1A akım çekiyorsa şarj aleti 1A verir. Ama senin telefonun şarj esnasında 3A akım çekiyorsa şarj aletitin çıkış akımı yetmez ve gerilim düşümü olur. Bu durumda telefon şarj için yeterli gerilim olmayınca şarj olmaz. Olay tamamen telefonun çektiği akımla ilgili.
Özet geçecek olursak orjinal alet 5V 1A ise alacağın şarj aleti kesinlikle 5V olmalı, akımı ise 1A ve yukarısı olabilir.
Not: Orjinal şarj aleti 5V 1A olabilir fakat yeni nesil telefonlar USB üzerinden şarj oluyorlar, USB 0.5A çıkış akımı verir. Yani 0.5Alik bir şarj aletide işini görebilir. Şarj süresi uzayabilir tabiki.
dargut tarafından 10/Ara/13 01:02 tarihinde düzenlenmiştir