Şarj Aletleri / Amper / Voltaj
-
dargut bunu yazdı
Kusura bakmayın ama bütün arkadaşlar saçmalamış.
Etiketinde 5V 2A yazan bir şarj cihazının çıkış gerilimi 5V'tur. 2A ise şarj aletinin verebileceği maksimum akımı gösterir. Senin telefonun şarj esnasında 1A akım çekiyorsa şarj aleti 1A verir. Ama senin telefonun şarj esnasında 3A akım çekiyorsa şarj aletitin çıkış akımı yetmez ve gerilim düşümü olur. Bu durumda telefon şarj için yeterli gerilim olmayınca şarj olmaz. Olay tamamen telefonun çektiği akımla ilgili.
Özet geçecek olursak orjinal alet 5V 1A ise alacağın şarj aleti kesinlikle 5V olmalı, akımı ise 1A ve yukarısı olabilir.
Not: Orjinal şarj aleti 5V 1A olabilir fakat yeni nesil telefonlar USB üzerinden şarj oluyorlar, USB 0.5A çıkış akımı verir. Yani 0.5Alik bir şarj aletide işini görebilir. Şarj süresi uzayabilir tabiki.
Kesinlikle doğru ama cihz bozuk olurda fazla akım çekerse o zaman o cihazdan hyr glmez :)
-
dargut bunu yazdı
Etiketinde 5V 2A yazan bir şarj cihazının çıkış gerilimi 5V'tur. 2A ise şarj aletinin verebileceği maksimum akımı gösterir. Senin telefonun şarj esnasında 1A akım çekiyorsa şarj aleti 1A verir. Ama senin telefonun şarj esnasında 3A akım çekiyorsa şarj aletitin çıkış akımı yetmez ve gerilim düşümü olur. Bu durumda telefon şarj için yeterli gerilim olmayınca şarj olmaz. Olay tamamen telefonun çektiği akımla ilgili.
Özet geçecek olursak orjinal alet 5V 1A ise alacağın şarj aleti kesinlikle 5V olmalı, akımı ise 1A ve yukarısı olabilir.
Not: Orjinal şarj aleti 5V 1A olabilir fakat yeni nesil telefonlar USB üzerinden şarj oluyorlar, USB 0.5A çıkış akımı verir. Yani 0.5Alik bir şarj aletide işini görebilir. Şarj süresi uzayabilir tabiki.
yorumun a(dını) koymus :D
-
dargut bunu yazdı
Adam haklı beyler :)
musa-90 tarafından 10/Ara/13 10:50 tarihinde düzenlenmiştir -
noname bunu yazdı
Selamlar,
Şimdi misalen X model telefon kullanıyorum. Orijinal şarj aleti 5VOLT 1.0 Amper ile şarj ediyor.
Şarj aletim bozuldu diyelim.
5VOLT 2.0 amperlik bir şarj aleti zarar verir mi?
5VOLT 0.5 amperlik bir şarj aleti zarar verir mi?
Amper sabit kalıt voltaj değişirse ne olur?
BENİM BİLDİĞİM, voltajla ilgili bilgim yok, daha düşük amper problem yaratmaz, şarj hızını düşürür, ama yüksek amper zarar verebilir yönündeydi.
Ancak donanımhaberde mi ne bi yoruma denk geldim az önce, orj. şarj aletinden düşük amper vermek zararlı, yükseği problem çıkarmaz demiş.
Aklıma yatmadı.Bilgisine güvenen?
düşük amper zarar vermez bataryanın düşük sabit akımla şarj edilmesi daha uzun süre sağlıklı kullanılmasını garanti eder
aşırı akımla şarj etmek zarar verir ama uzun vadede bozar lakin bu vade ne kadar uzun bilemem
püf noktalarıda var bataryanın cinsi,orjinal olup olmaması gibi
bataryanın cinsi dedim kastım lityum bataryalar için daha dayanıklı oldukları biliniyor.birde orjinal ürünler üretildiği ürüne özel olduğu için
içlerinde ürüne özel şarj olayıyla alakalı birkaç elektronik smd parçadan oluşan devre kitiyle gelebiliyor.nereden biliyorum bir keresinde bir yazı okumuştum.meraktan orjinal bir batarya parçaladığımda bataryanın şarj uçlarına bağlı küçük bir smd parça çıkmıştı
yan sanayi bataryalarda durum kötü kalitesiz,kısa vadede bozulbiliyor.özellikle aşırı akımla şarj edildiklerinde şişmeleri önlemez ve bu nekadar vadede olabilir bilemem
-
yorumları okurken hayretler içinde kaldım sonra baktım dargut benim yerime cevabı yazmış :) herkes bilse de bilmese de yorum yapıyor :) keşke herkes emin olduğu bildiği şeyler hakkında yazsa :)
-
Düşük amper öncelikle adaprörün kendisine, adaptör sapıtınca da cihaza zarar verir.
Yüksek amperli olması önemli değil. Zaten cihaz ne kadar amper çekerse o kadar verecektir.
-
unbalanced bunu yazdı
yorumları okurken hayretler içinde kaldım sonra baktım dargut benim yerime cevabı yazmış :) herkes bilse de bilmese de yorum yapıyor :) keşke herkes emin olduğu bildiği şeyler hakkında yazsa :)
Bildigim kadariyla torpedo elektronik falan okuyordu)))
Birde bu konuyu biz konustuyduk aramanin gucune inanin zor birsey degil search.asp yi kullanmak.
-
hiç bir zararı olmaz sadece şarj suresi düşükte uzun olur yüksekte ise kısa olur.