Şarkıcı & Futbolcuların Dünyaya Katkısı Ne
-
unbalanced bunu yazdı
yetenek demiş bazı arkadaşlar da yahu neyin yeteneği, adam iyi top oynuyorsa bana ne? yani iyi top oynuyor diye nasıl para kazanabiliyor, ya da sesi güzel diye? ayrıca piyasada bulunan bir sürü topçudan daha iyi oynayan adam var ama amatör bile oynayamıyor.. benim babamın amcasının oğlu sergenle birlikte oynamış başlarda ama ikisi de farklı yerlerde ve de ondan iyi olduğunu söylüyor..
milyonlarca alan var, neden futbol daki yetenek önemli de 100 tane bardağı aynı anda düşürmeden taşımak önemsiz? sonuçta ikisi de kimseye bi şey vermiyor?
yetenek diyip geçilemez, yani adamın sesi güzel diye milyon dolar mı kazanması lazım? yani demek istediğim topluma bir faydası olmayan insanlar sözde sanat adına ya da spor adına trilyonlar kazanıyor. yani ebru gündeş olsun bilmem kim olsun aldığı para ne? gerekli bir yazılımı geliştiren adam 3000 tl maaş alıyor o adam belki alanında iyi bi yazılımcı, hadi alsın 10 bin tl .. birisi dişini tırnağına takıyor çalışıyor bir şeyler üretmeye şarkıcı denilen müsvetteler de orasını burasını açıyor iki şarkı söylüyor trilyon kaldırıyorlar..
hiç biri okumamış ve trilyonlarla oynayabilyor
kim bilir daha ne kadar var.. yani okumak yetenek işi değil, çalışmaktır emek harcamadıktır. eğer ebru gündeş konfeksiyonda çalışarak bugüne gelseydi anlının teri derdim emek harcamış derdim çünkü bi şey üretmiş.. ama şimdi hiç..
arkadaş sormuş kime kızıyorsun diye, valla bilmiyorum kime kızıyorum, herkese kızıyorum, kendime insanlığa şuna buna... insanlar ne tuhaflar cidden.. daha 18 yaşında velet dünya starı oluyor, bizim gençliğimiz de gidip havaalanında karşılamaya çalışıyor, göremedikleri için de hüngür hüngür ağlıyorlar, bu çocukların ve anne babalarının ne faydası var yarın ülkeyi bunlar mı yönetecekler, nasıl zihniyet, birileri açlıktan ölüme giderken birilerinin bu vurdum duymazlığı nasıl bir gaddarlık arkadaşlar
hoca bence sen kendine kız neden amerikada şu ayda 50-100 bin $ maaşla çalışan bilgisayar/yazılım mühendislerinden biri olamadığın için :)
o şarkıcılara parayı ver köpeğin olur
ama sen daha anlayamadın sanırım arz talep işi bu
elit kesim ne yapacak gece klübünde stadyumda kimi seyredecek
böyle düşün