folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sarma Sigaraya Başlamayı Düşünüyorum..

Sarma Sigaraya Başlamayı Düşünüyorum..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba müritler.

Sarma makinesi, tütün, filtre, çarşaf olarak neler önerirsiniz, toplamda ne kadar tutar ?

Ortalama olarak bir paket tütünden kaç sigara çıkar ?

Golden Virginia'yı çok öven var. Sizin önerileriniz nedir ?

Birde bunları nerden alabilirim ?

edit: istanbul anadolu yakası kadıköy kartal arası alınacak yer..

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Golden Virginia' yı Antalya' da satan neresi var? Her yeri aradım bulamadım. Konu açılmışken sorayım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

Sürgülü sarma mak. ile golden içilmemeli bence hocam. slim filtre + arap kağıdı +golden alıp elde sarmak en güzeli. fiyatları hatırlamıyorum ama arap kağıdı 50 kuruştu paketi. İstanbulda beşiktaşta 41.041845,29.004729 (maps.google.com arama yerine yapıştır gösterir yeri) koordinatındaki büfeden alıyordum :D

der die das
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

ben tütüncüden sarma makinası aldım - 5 tl

en ucuzundan 10 tl lik tütün alıyorum - 10 tl

200'lük marla alıyorum - 7,5 tl

toplam 22,5 tl ye 2 kişi 1 veya 1,5 hafta gidiyor

tabi başlangıç için sonra makina fiyatını çıkar 17,5 tl

GusFring tarafından 09/Ara/13 20:46 tarihinde düzenlenmiştir

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

hacı 20 liralık tütünle bir ay idare eden herifler biliyorum 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nibun
    Nibun's avatar
    Dişi

Nerden bulursun bilmem ama golden virginia bir harika çarşaf olarak arap çarşafı kullanabilirsin golden içeceksen elde sar makineye falan gerek yok ama illa filtreli sigara içicem dersen makine 10 lira boş sigara içinde 200 adet var oda 10 lira.Maliyet için tütüne geçiyorsan golden da aynı fiyata gelir aşağı yukarı çok ucuz bir tütün değil.

hadi sevişelim..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Drum önerebilirim. Tok, yoğun bir dumanı var içimi serttir.

Old Holdborn yellow, kendisi hafif bir tütün olmasına rağmen aromasının yoğunluğundan dolayı ağır gelebiliyor. O yüzden başka tütünlerle harmanlanıp içilir genelde. Kendine has karışımı deneye deneye bulursun.

Golden Virginia'nın sarı paketleri var, çok iyi olduğunu söylüyorlar denemedim.

Ocb xpert kağıtlardan alabilirsin. Veya ocb'nin standart kağıtları var, sigara ile aynı kağıttır. Onlardan alabilirsin.

Gizeh'in kağıtları güzel deniyor, ocb baş ağrısı yapıyormuş bazılarında.

Ocb'nin organik kağıtları var, yapışkanı ağaçlarda ki reçine tarzı birşeyden elde ediliyor. Deneyebilirsin güzeldir.

Filtre olarak ocb regular filtre veya slim filtre deneyebilirsin. Veya ocb'nin kutuda acaip bi filtresi var hiç içmedim.

http://www.tabak-geniale.de/webshop/images/product_images/popup_images/201_1.JPG

Aha bu filtreler işte. Denemedim bilmiyorum.

Makine kullanmıyorum, el ile makineyle aynı hızda sarabiliyorsun.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

açık tütünlerde çok fazla ibnelik olduğu için önermiyorum ama zaten sigara içen adam tehlikelerinide bildiği için bu tercihi sana bırakıyor ve önerime geçiyorum 

neredeyse tüm paket tütünleri denedim ve bence en eşsiz'i old holborn yellow , fiyatı 15-18 tl arasında değişiyor , şirinevler'de ve sefaköy'de 15 Taksim Kadıköy Beşiktaş da 17 18 arasında 

en iyi en lezzetli ve tutuşma süreci en dengeli kağıt rizla green'dir , Türkiye'de bulmak çok zor ben sadece istiklal de çiçek pasajı girişinde gördüm ve fiyatı 2 TL E-bay'den 100 lü karton'u kargo dahil 38 dolar'a aldım , diğer sıradan kağıtlara göre farkını içincede sarıncada anlıyorsunuz rizla kağıtlar kenevir kökünden elde ediliyor ve paketlemesinde yapıştırıcı dahi kullanılmıyor paketi katlanarak bir paket haline getirilmiş içtiğiniz zaman ise sadece tertemiz tütün tadı geliyor . 

Filtre konusuna gelince fiyatlar 1-5 TL arası değişiyor 1 TL ye 100 lü garip süngerler satılıyor aslında makine ile saracaksanız önerebilirim ama el ile sarımda tütününüzede kağıdınızada yazık oluyor , benim önerim ocb'nin 120 lik slim 5.6 mm'lik filtresi sert pamuktan imal edilmiş bir filtre ve taşınması çok kolay , kutudan şeritler halinde çıkıyor filtreler her şeritte 5 adet filtre var sefaköy'de 3.5 TL Taksim'de ise 5 TL .. 

önerilerim bu yönde , paket tütün alacaksanız mutlaka el ile sarın makine ile saracaksanız bu tütünlere bulaşmayın yazık edersiniz , en azından kg ı 40 tl olan tütünlerden alıp sarmayı öğrenin ve sigara içiş sürecinizdeki nirvana'yı sarı old holborn ile yapın. 

Toplam masraf için kendimden örnek vereyim , her ay 3.5 TL ye bir filtre alıyorum , rizla çarşaf'ı 38 dolar'a 100 lü olarak alıyorum her adet'ten 50 kağıt çıkıyor ve 100 lü karton hemen hemen 1 sene gidiyor .. tütün paketim ise 7-10 gün arası gidiyor , ben bu kadar vermiyorm ama kağıt ve filtreyide alacağınız için aylık masrafınız max. 70 TL olur . 

dont think twice its all right
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek

la olum birakin golden molden islerini. 1 seneyi gecti sarma iciyorum standart tutunle. paketi 1 liraya geliyo.

Anarsistherif...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

hocam yaklaşım 3-4 yıldır sarma tütün kullanıyorum ve gayet menunum öncelikle tütün olarak bitlis veya muş tütünü kullanıyorum kalitesine göre kilo fiyatı 80-120 tl arası değişiyor ve mahallede sigara sarma işi yapan kişiler var paketini 50 kr ye sardırıyorum ve ben günlük 1.5 paket sigara içeirm aylık masrafım 120 tl

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

Golden Virginia + OCB filtre + OCB yada Gizeh kağıt = OVERPOWER

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
Toplam Hit: 4082 Toplam Mesaj: 19