Satılık Kabuklu Ordu Fındığı
-
FOXXLY bunu yazdı

ahanda benim aldığım fındık. üşenmedim caps aldım mk :D yuvarlak sivri karışık.
bu fındıgı alırsın tabı hocam bız buna gavsaklı derız ve sıvrı olanıda en ucuzudur cunku cıkolata yapımında pek bır ıse yaramaz yag yapımında kullanılır cıkolata yapımında yuvarlak olanları kullanılır cunku tatlıdır.
benım sattıgım kurutulmus kabuklu olandır hocam yuvarlak o yuzden bu kadar pahallı.
dıger arkadaslara cevap bıle vermıyorum sagdan soldan bos bılgılerle yazmıslar hakaret falan etmısler ama neyse saglık olsun fındık bahcesıne gırmeyen ıcın normal davranıslar.
konu kapansın arkadaslar daha fazla uzatmaya gerek yok
fındık bahcesı olan bı cok kısıyle tartıssam tartısırımda bahce gormeyenlerle tartısmak bıraz benım ta buradan fıstıga fıyat vermem gıbı sacma bırsey olur ıyı aksamlar.
-
Kisaca herkes sattığı findigin fiyatini yazsın :)
-
Duzcede oturmus bir piyasa yok 9.5 tl ye de alan var 10.50 yede alan var bu sene 11 inci 12 inci aya bekletmek lazim bizim oralarda 15 i rahat gorur diyorlar. Ama bi arkadasin dedigi gibi piyasada sahte rekolte tahmini aciklayip milleti kandirmaya calisiyorlar. En son bunlarin ihracaat birligimi nedir 610 bin ton rekolte var dedi. Ulan en cok oldugu sene 800 bin ton findik oluyor bu sene binlerce ciftci hic tarlasina girmemis ona ragme 600 bin ton diyor. Bu sene muhtemele 350 bin 400 bini gecmeyecek bu da yedigimiz kabuksuz ic findigin kilosunun 35 , 40 liradan asagiya dusmeyecek
oliWeR tarafından 11/Ağu/14 01:01 tarihinde düzenlenmiştir -
kargo fiati ogrensen alalım
-
kabuklu yaş fındık kg 5 lira kandıra fındığı kocaeli içi elden teslim kargo falan olmaz burda bak ye begen öyle al
-
Kablolu diye okumuşum ya le başlığı
-
düzce 12,50 den fındık satılmıştır
bu sene fındık 15 lira bandını aşıp 20 lira seviyelerine geleceği hissi ciddi ciddi uyanmıştır
genede bazı kesimlerin bundan aşırı rahatsız olduğu aşikardır özellikle yurt dışı vadeli işlem yapan kesim
geçen seneden bu senenin mahsulünü satan ve satmaya alışmış olanlar atın intikamı filmini seyretmiştir umarım
herkes fındığını emanet değil elinde bulundursun
-
En sonn kargo fiyatı vericektin hocam
-
HoLyCat bunu yazdı
Hocan giresun ile ordu arasinda ne fark var.
Mesela Giresun 9 tl ye aldim gayet güzel tadi var.
2 saatlik bir mesefa var cok uzun bi vakit yok
giresun fındığı ordu fındıgıa göre daha randumanlıdır orud fındıgıh 55 gelıyorsa gıresununkı 60 ve ustu geldıgı bıle olmustur fındıkcılar pek gıresun fındıgı almamaya bakar randuman yuksek dıye
Gelelim ordu fındıga tadından yenmez
Özellikle yeme fındığı alıcaksanız yağlı fındık olmasına dikkat edin derim tabi bu satıcak arkadasın bahcesıne gore degısır karısık vs olur farketmez
Misal 20 -30 kilo fındıgın var sogan cuvalına koy o sekılde dursun daha guzel oluyor
fındık kılosu suanda 10 liradan fındıkcılar alıyor yere gorede degısıyor tabı arkadasın dedgı fıyat gayet normal 15tl
Bazı arkadaşlar 20 tlyi gorur vs demiş en son gördugu fiyat 14 kusur lira idi gecen sene bu sene taş catlaşın 20 anca cıkar Tabi cıkmasın için elinde fındığı olan satmazsa memur kesimi mecbur satıyor tutacak yerı olmadıgı ıcın fındık 15lira rahat olur yılbasına dogru)
anlasmalı alıcı bulursa gonderen kısı daha ucuza gelıyor
kargosu cok tutmuyor gonderırken anlasmalı gonderırsenız 5kg fındıgı antalyaya 7-10 tl arasında bi fıyata gondermıstım tabı sansıma arsa kargodakı kısı anlasmalı bırı var onun adına gonderırsen bu sekıl cıkar dıye demıstı
Genel olarak söyluyorum 1 ayınız var alıcak arkadaslar ondan sonra mıllet elınden fıdnıgı kendıen yıyecek kadar alır gerısını satar karadenizde yıl basları fındıkla baslar borclar fındıkla odenır dugunler fındıkla yapılır kısacası burda hersey fındıga endeslidir
serseri_1453 tarafından 21/Ağu/14 21:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam her urun yerine gore fiyat aliyor..
Bagcilarda carsamba pazarinda elmanin kilosu 3 lira iken halkalida 6 lira.. organik pazar kurmuslar zeytin yaginin kilosu 22 tl ve alan var. Yani bu fındıgı 9 liraya bagcilarda da satarsin 20 lirayada halkalida satarsin. Boyle iste.