folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Satılmayan Bir Tek Onlar Kalmıştı; Okullar

Satılmayan Bir Tek Onlar Kalmıştı; Okullar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Devleti devlet yapan şeyler nelerdir ? Veya Devlet dediğin olgu var ise neler yapmalıdır ? İşlevini yerine getirmiyorsa var olmasının anlamı nedir ?

1- Her vatandaşına ücretsiz sağlık sağlaması

2- Her vatandaşına ücretsiz eğitim hakkı 

3- Her vatandaşına ücretsiz güvenlik sağlaması

Bunları paramla sağlıyorsam ve bu hizmetleri Devletten alırken güzel bi şekilde alamıyorsam satmalımıyım yoksa daha güncel kurallar koyup denetlemeleri artırarak reformlarmı yapmalıyım ?

Kaldı ki açılan konuda bazı arsası para edebilicek okulların satıldığı / satılacağı yazıyor. Yani adamlar senin benim iyi eğitim almamın peşinde değil. Sadece Rant, tam anlamıyla RANT peşindeler..

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

AmoR bunu yazdı:
    -----------------------------

Devleti devlet yapan şeyler nelerdir ? Veya Devlet dediğin olgu var ise neler yapmalıdır ? İşlevini yerine getirmiyorsa var olmasının anlamı nedir ?

Bunları paramla sağlıyorsam ve bu hizmetleri Devletten alırken güzel bi şekilde alamıyorsam satmalımıyım yoksa daha güncel kurallar koyup denetlemeleri artırarak reformlarmı yapmalıyım ?

Kaldı ki açılan konuda bazı arsası para edebilicek okulların satıldığı / satılacağı yazıyor. Yani adamlar senin benim iyi eğitim almamın peşinde değil. Sadece Rant, tam anlamıyla RANT peşindeler..

Bence olayı komunizm / sosyalizm le karıştırıyorsun.

Devletin tek olayı:

"Halkının hak ve özgürlüklerini koruması, kaos ortamından uzak tutması" dır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Musket bunu yazdı:

AmoR bunu yazdı:

Bence olayı komunizm / sosyalizm le karıştırıyorsun.

Devletin tek olayı:

"Halkının hak ve özgürlüklerini koruması, kaos ortamından uzak tutması" dır.

Yanlış bi tarafı var mı peki ? Eğer biz vergilerimiz ödüyorsak ve ayrıca ihtiyaçlarımızın hepsinin karşılanması içinde bi bedel ödüyorsak devletin ne anlamı var ?

Ayrıca senin tanımında Hukukun ödevleri gibi :)

Edüt: He bi de sosyal devletiz diye yazıyor T.C Anayasasında.. Bu saydıklarım sosyal devletin görev kapsamınada girmez mi ?

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

ne olucak akp ye deli gibi para lazım işbaşına geldiklerinde dünyada işletilmeyen kıyada köşede duran para miktarı çoktu kendileri bu paraları borç olarak alıp taşıma suyla değirmen döndüreceklerdi tabi ırak ın işgali petrol fiatlarının artması bunları çıkmaza sürükledi borçta bulamıolar ne yapsın satıcaklar tabi ki her 2 kişiden birinin oyuyla geldiler ya müstehak ak halen daha bunlara oy verenler var bunları savunanlar var ileride ülkenin bir dikili ağacı kalmadığında akepecileri görmek istiom ne savunucaklar hatta şunu söliim akepeden sonra iktidara gelicek hükümete acıorum çünkü hiç bir şeyi kalmamış bir ülkeyi yönetecekler yazık çok acı bir durum bu kadar bir ülkenin malı mülkü satılmaz ki sattıkları kar etsede etmesede satıolar anlamadım gitti bu ne mantıksızlık ?

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Musket hacim , insan haklari evrensel bildirgesinde Yasama,saglik ve egitim hakki yer alir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

Musket hacim , insan haklari evrensel bildirgesinde Yasama,saglik ve egitim hakki yer alir.

Bak abi onun adı HAK.

Herkesi yaşatcaz değil.

Herkesin yaşamaya hakkı var diyor.

Yani hem salak hem tembel bir adam varsa ortalıkta,

Açlıktan ölmeye de sürünmeye de mahkum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

devletin öyle bir anlamı yok amorcum. devletin asıl anlamı şudur ;

en büyük katil devlettir: elinde en çok silahlı adam bulunduran, ve en çok öldüren devlettir.

insanlarını iktidarın çıkarları uğruna savaşa sokan ve ölüme gönderen yine devlettir.

en büyük pezevenk devlettir: Genel evler devlete bağlıdır, kerhaneleri devlet çalıştırır, halkını sermaye edip, siktiren yine devlettir.

En büyük torbacı da devlettir.

O yüzden ilkokuldan bu yana sizleri kendi saflarına çekip dahada söğüşlemek adına düzmece bir tarih, yozlaşmış bir eğitim, din, medya ve eğitim yoluyla bizlere sunuluyor. İlginizi dağıtmak ve sizi herşeyden habersiz bırakmak istiyorlar. Ve bu işi çok iyi yapıyorlar.

Okulun şu anki amacı genel olarak halkı oyalamaktır, rejim hakkında bilgilendirip eğitmek, düzmece bir tarih pompalamak, vatandaşlarının ülkeye verebileceği zararı asgari düzeye indirgemektir. ingiltere milli eğitim bakanlarından birisi bir konuşmasında bu olaya şöyle değinmişti: ‘Öğrencileri okutmanın masraflı bir iş olduğunu biliyoruz. Fakat okumayan her bir vatandaş her hangi bir eyleme katılabilir, bir toplumsal olay sonucu çevreye maddi ve manevi zarar verebilir ya da hırsızlık yapabilir. Sonuçta eğitime yatırdığımız paradan daha fazlasını kaybedebiliriz.’ diye

daniel lerver’in 1963’te communications and political devlopment adlı kitapta yayınlanan iranla ilgili makalesinde İran toplumunun %90 okuma yazma bilmediğini. okuma yazmanın temel beceri sayıldığı çağdaş bir ekonomi geliştirmediği sürece kadrolarını artıramadığını. Yılda yüksek öğrenimi bitiren üç bin kişinin de bu yüzden işsiz kaldığını tüm bunların İran için büyük sorun olacağını yazmıştır.

lerverin kehanetinin gerçekleştiğini gören özellikle belirgin rejim sorunları yaşayan üçüncü dünya ülkeleri eğitimi ne şekilde yapmalarını gerektiğini daha iyi anladılar. öğrenmeyi ikinci plana iten, rejimi korumayı temel alan, ezbere ve sınavlara dayalı işlevsiz bir eğitim geliştirdiler.

bassinyourface
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mucahits
    mucahits's avatar
    Erkek

hoca inandırıcı gelmedi ;S

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

mucahits bunu yazdı:

hoca inandırıcı gelmedi ;S

göreceksin yakında hastaneler özelleştirildiğinde inandırıcımı değilmi ?

ilk önce okullara dadanacaklar sonra her hastanenin bir odası yabancıya tahsis edilip yabancının kar elde etmesi sağlanacak..

paran yoksa okuma ! paran yoksa hasta olma gibi duruma sokanlar utansın. yatırdığımız primlere acıyorum.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

@Musket 

Peki kalifiye olup ta iş bulamayan Vatandaşlar ? Bu insanlarıdamı yaşatmaya mecbur değildir devlet ?

Ayrıca devlet insanlarına istihdam olanakları sağlar ( Kamulaştırarak veya özel sektöre teşviklerle ) ve gelirleri üzerinden vergi alıp kendine bir bütçe yaratır. Eger devlet rant ekonomisi ile çalışıyorsa ve ülkede dönen paranın % 42 si Rant geliri üzerindense yani neredeyse hiçbir üretim yapılmıyorda üzerinde oturulan toprak alınıp satılıyorsa insanlar nasıl para kazanabilir ?

Para kazanamayan fakat eğitim isteyen , Sağlık sorunları yaşayan ve korunmaya muhtaç vatandaşlar nasıl bu hizmetlerden yararlanabilir ?

Alaturka bi şekilde değilde tam anlamıyla liberalizmi yaşasak amenna fakat ülke bu durumdayken yani üretim yokken nasıl liberalizm yaşanabilir ? Hangi zihniyet özelleştirme ile ülkenin uzun ve kısa vadede ilerliyeceğine kanaat getirebilir ve insanların gözlerine baka baka yalan söyleyebilir ?

insan hakları evrensel bildirgesi Madde 30

İşbu Beyannamenin hiçbir hükmü, herhangi bir devlete, zümreye ya da ferde, bu Beyannamede ilan olunan hak ve hürriyetleri yoketmeye yönelik bir faaliyete girişme ya da eylemde bulunma hakkını verir şekilde yorumlanamaz.

Yani tembel ve salak dahi olsa insanları bu haklardan mahrum edemeyiz.Bilakis Eğitim insanın zımparasıdır. Tembellik gibi kötü huylar eğitimle giderilebilinir.

Tam 50 yıl önce Birleşmiş milletler tarafından resmen kabul edilmiştir. Altında Türkiyeninde imzası bulunmaktadır ve bizide bağlamaktadır.

Toplam Hit: 7127 Toplam Mesaj: 47