Satış Nasıl Yapılır!!!Ne Koyulur
-
ExcaliburTBT bunu yazdı:
-----------------------------
Sattığın suyun markası ve damacanaların temizliğide önemli aslında |:
-----------------------------Kesinlikle katılıyorum ; evlere götürdüğün damacanalar tabiri yerindeyse gıcır gıcır parlamalı, üzeri çiziklerle dolu vs damacana verdiğin an o müşterini unut... Malum piyasada bu işi yapan çok şirket var. Fiyatlandırmayı nasıl yapıyorsunuz bilemiyorum ama son zamanlarda sularda kampanyalar var sanırım. Ankarada;
5lt --> 1tl
10lt --> 2 tl
19lt --> 3,5 tl
markası "Sağlık"
gibi bi fiyatlandırma var... Fiyattı da piyasasına göre ayarlamalısın...
Bahsedilen programdan kesinlikle edinin. Benim şu an sipariş ettiğim şirketin telefon numarasına sadece çağrı atmam yetiyor 15 bilemedin 20 dk sonra suyum kapımda oluyor... İlk başlarda uzun uzun arıyordum açmadıklarında da söyleniyordum lakin uygulamaları bu şekildeymiş sadece çağrı atmak kafiymiş ki bu da önemli bir artıtır sipariş vermem sonuçta telefon faturama yansımayacaktır küçük ama hoş bir ayrıntı...Bununla beraber güleryüz de çok önemli bir arkadaşın dediği gibi "efendim" i ağzından düşürmeyeceksin... Bunun yanında broşür denmiş ancak şu arkası mıknatıslı buzdolabı şohben kombi gibi yerlere yapışabilen şeylerden dağıtman daha mantıklı. Çünkü broşürü alan adam okur, okumaz kırıştırıp atar zaten suyu aldığı bi firma vardır. Ama arkası mıknatıslı şeyler insana ilginç gelir gider buzdolabına yapıştırır orda öyle durur. Gün gelir su biter gözüne ilişir bir de burayı deneyelim der ;)
Ben aklıma gelen az çok şeyi yazdım kolay gelsin hocam
-
broşür dağıtan firmalara git yada bu işi yapan insanlara git. ben günde yüzlerce eve girip çıkıyorum. sizin dağıttığınız broşürleri girdiğim evlere dağıtayım de . bu şekilde bi anlaşma yapabilirsin.
-
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------Benim tıpta okuyan arkadaşlar vardı kesinlikle sağlık su içmiyolardı, içmeyin de diyolardı. Nedenini amacını bilmem ama hacettepede okuyan adamlara itimat ettik:|
-
togytion bunu yazdı:
Kardeş ben Pazarlama uzmanıyım.Sen arz edersin ama Talep yoksa k....nı yırtsan nafile.Talep yaratma diye bişi bilimsel olarak yok ama sen sadece talebi gıdıklarsın bunu en açık böle anlatabilrim.Ayrıca sektörün çok ama çok fazlası var yapılacak şeyler çok sınırlı ancak Ürün Çeşitlendirmesi yapabilirsen belki portföyün genişler ama suyun nesini çeşitlendireceksin.Kap Kacak falan ver eşantiyon türk halkı hediyeye ikramiyeye düşkündür.Tebrik ettiğim bi arkadaş var broşür konusundan bahsetmiş en az maliyetle en fazla tanınırlık yaparsın şimdilik bu kadar.Biraz daha kafa yorayım bişi bulursam sana yazarım
-----------------------------Bende ekonomistim talep yaratma bilimsel olarak yoksa günümüzdeki firmalar neden gelirinin en büyük payını reklama harcıyolar :) Talep yaratma diye bişey var ama piyasada aynı işi yapan cok sayıda kısıvarmış. abi şunu dene 1milyoncu aç gerekli baglantıları bulduktan sonra fazla masraf yapmana gerek yok dukkanın elverıslıyse. Yada bi cd ci dukkanı ac ilkten borclanırsın ama 2 ayda karsılarsn masraflarını kara gecıse baslarsın kacak oyundan kopya filmden dunya para kırarsın
-
cilginsucu bunu yazdı:
-----------------------------bizim semtte bayağı sucu var üstelik birde bakkal,hırdavat,su tesisatcısı bile suculuk yapıyor yani afedersin bokunu çıkardılar bu işin.
-----------------------------bak ne güzel söylemişsin su tesisatcısı bile suculuk yapıyor.
kendi yaptığın işi başkası yapınca kızıyorsun ama sen benim işimi yapıyorsun
bende diyorumki sucu bile kontör satıyo :)
tabi işin espirisi insan kira zamanı geldiğinde kirayı hazırlayamadığında çıldırıyor. ne bulsa satacak hale geliyor. oturduğun semti bilmiyorum ama bizim buralarda sucular kömürde satıyor cuval cuval gerçi kömür sezonu bitti. ama yaz geliyor insanlar daha çok su içeceklerdir o yüzden işlerde biraz kıpırdama olur. bence 1 ay daha bekle cafcaflı bi el ilanı yaptır 5000 tane falan renkli ve kuşekağıt olsun (en incesinden) ortalama 150-200 milyon tutar. hertarafa dağıt yada sen değil çocuklara ver onlar dağıtsın. eminim o verdiğin reklam parasını çok kısa sürede çıkartacaktır. birde magnet (mıknatıslı kartvizit) yaptır su götürdüğün evlere mutlaka birer tane ver kadınlar bayılır buzdolabuna oraya buraya yapıştırmaya onları. ve mahalle arasında kalma işyerlerine hucum et :)
-
gkhn759 bunu yazdı:
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------Benim tıpta okuyan arkadaşlar vardı kesinlikle sağlık su içmiyolardı, içmeyin de diyolardı. Nedenini amacını bilmem ama hacettepede okuyan adamlara itimat ettik:|
-----------------------------bende ordayım hoca ve diyorum ki için (:
-
bisiklet kiralama hizmeti ver bisikletlerede kendi stickerını yapıştır :) gençler senin için reklam yapmış olur hemde para kazanırsın ayrıca ailelerinede söylerler ev ahalisindede reklamın olur
-
togytion bunu yazdı:
Kardeş ben Pazarlama uzmanıyım.Sen arz edersin ama Talep yoksa k....nı yırtsan nafile.Talep yaratma diye bişi bilimsel olarak yok ama sen sadece talebi gıdıklarsın bunu en açık böle anlatabilrim.Ayrıca sektörün çok ama çok fazlası var yapılacak şeyler çok sınırlı ancak Ürün Çeşitlendirmesi yapabilirsen belki portföyün genişler ama suyun nesini çeşitlendireceksin.Kap Kacak falan ver eşantiyon türk halkı hediyeye ikramiyeye düşkündür.Tebrik ettiğim bi arkadaş var broşür konusundan bahsetmiş en az maliyetle en fazla tanınırlık yaparsın şimdilik bu kadar.Biraz daha kafa yorayım bişi bulursam sana yazarım
soğalasın kardeşim emeğine sağlık sana bişey diyeyimmi broşur boş hiçbirşey çıkmıyor ya denedik ama malesef ula müşterileri yolda çevirdim işte şöyl böyle enazından birsefer denersiniz tamam diyorlar daha bekliyom işte allahtan dükkan kıra değil.mega fikir gelirse bildir kardeşim
-
ExcaliburTBT bunu yazdı:
Sattığın suyun markası ve damacanaların temizliğide önemli aslında |:
kardeş sattığım su güzel yanı birinci sınıfa giren su damacalarıda dükkana girmeden yıkıyor kurunca poşetliyor ve temiz zemin üzerinde bulunduruyorum yani oyönden A kalitedeyim diye bilirim sorun aslında şu_?benim bu işi birinden deviralmadan sıfırdan kendim müşteri oluşturmam zamanla oturur ama işte ben istiyorumki sadece su işinin başını beklemeyim nası olsa dükkan açık 2-3 bişeyde dükkanda dükkanın elektriğini telefon tarasını çıkartsın vb.gibi -
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------bizim burdada herkesin no su var açıosun "365 e bir su" 15-20 dk ya geliyor yani bu sistemde olabilirbuzdolaplarının üstünde yapıştırılacak şeyler yap onların üstüne no yazarak dağıt yani o no yud a kendi pc nde excell feln kaydedersin
kardeş ben o sistemi yaptım mağnetlere abone nosu verip ecxelden müşteri bilgileri oluşturuyorsun yani bu sistem bende şu an mevcut tşk