Satranç

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kymt
    kymt's avatar
    Dişi

teşekkürler:)ellerine saglık:)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Ben De Başlayacağım bu Satranca Du Bakalım ...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Tekrardan oynamaya başlayacağım sağol.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maskelisinek
    maskelisinek's avatar
    Erkek

Aslında satranç, go ve briç oyunlarını kıyaslamak gerekir. Her oyunun yapısı farklı fakat dünya da en çok oynanan oyunlar olarak (veya en çok oynanan demesek bile en ciddiye alınan oyunlar) incelenmeyi hak ediyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasVa
    kasVa's avatar
    Erkek

satranç dünyanın en gereksiz şeyi.

Hakkıyla oynadığınızda günlerce uzar gider.

Benim günlerim bir oyuna harcanacak kadar değersiz değil,kimsenin de olmamalı.3 gün oynadın satranç son 3 günde ne yaptın sorusuna oyun oynadım diye salak bir cvp vermeye sebeptir.Herşeyin bi sınırı var oyun dediğin yarım saat bi saat sürer işi günlere yaymak..

rapid premium alacak para çalana hırsız deniyor ama rapid premüumun kendisini çalana hırsız denmiyor.neden ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kasVa bunu yazdı:
    -----------------------------

satranç dünyanın en gereksiz şeyi.

Hakkıyla oynadığınızda günlerce uzar gider.

Benim günlerim bir oyuna harcanacak kadar değersiz değil,kimsenin de olmamalı.3 gün oynadın satranç son 3 günde ne yaptın sorusuna oyun oynadım diye salak bir cvp vermeye sebeptir.Herşeyin bi sınırı var oyun dediğin yarım saat bi saat sürer işi günlere yaymak..

-----------------------------
    hocam yanlış anlama ama çok merak ettim ; o değerli günlerini ne yapmak için harcıyosun ? ortalama 60-70 yıllık hayatında her gün farklı bişey yapıyorsun ve her gün kendini bilim adına geliştiriyorsun sanırım. ben öyle anladım yazdıklarından.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maskelisinek
    maskelisinek's avatar
    Erkek

Günlerimiz neye harcanacak kadar değerli?? Ne yapmalıyız günlerce peki?

Bir insan bir şeyden zevk alıyorsa, onun kaç saat sürdüğüne bakmaz. Kaç gün kaç yıl sürdüğüne dahi bakmaz. Çoğu ciddi! işinizi bir satranç oyunundan aldığınız zevk kadar zevkle yapsaydı insanlar bugün çok daha mutlu bir yaşam sürerlerdi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Dişi

Öncelikle tüm enerjisini (Fiziksel ve psikolojik) bir konuya yönlendirme ve yoğunlaştırma becerisini kazandırır.

Bu sporu birlikte yaptığı kişi, hem bir dost ve arkadaş, hem de sportmence mücadele edilerek alt edilmesi gereken bir rakiptir. Bu iki kişi birlikte bir sanat eseri yapmaya karar vermiş iki sanatçıdır bir bakıma. İkisi de bu uğraştan büyük zevk alırlar.

Farklı sayı ve işlevlerdeki figürleri(taşları) kullanarak, bir amaca (rakip şahı mat etmeye) yönelik kombinezonlar insana bir orkestra şefi duygusunu yaşatır.
    Bu figürlerin en güçsüzü bile önemlidir. Amaca ulaşmada her figür her an gücünün üstünde görevler üstlenebilir. Ummadık taş baş yarar. Demir kapılı, saz kapılıya muhtaçtır. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez, atasözleri satranç sporuna çok yakışır. Çünkü en önemsiz bir er amaca ulaşmada çok önemli görev alabilir. Mata ulaşmak için vezir bile feda edilebilir.Bir satranç oyunu açılış, oyun ortası ve oyun sonu bölümlerinden oluşur. Bu aşamaların temel ilkelerini ön hazırlık yaparak öğrenmek gerekir. Sportif başarı, için diğer sporlar gibi çok emek isteyen bir spordur.

Satranççı oyun sırasında onu başarıya götürecek bir plan yapar. Her hamleden sonra bu planı değerlendirerek, gerekirse değişiklik yapar. Bu düşünme, analitik bir disiplin alışkanlığını kazandırır. Satranççı karşılaşmada yaptığı her hamleyi yazarak belgelendirir. Bu da, yazılı belgenin söze üstünlüğüne bir örnektir. Aynı zamanda her iki satranççıya verilen eşit süre (satranç saati ile) zamanın doğru değerlendirilmesi becerisini kazandırır.

Hızlı yapılan hamlelerin gücü düşer, uzun süre düşünülerek yapılan hamleler verilen sürenin bitmesine, dolayısıyla yenilgiye yol açar. Satranççı başlangıçtaki denkliği(iki satranççının da figürleri dolayısıyla güçleri başlangıçta eşittir.) zaman içinde üstünlüğe dönüştürebilir. Bu durumda kazanıyorum duygusuna kapılırsa üstünlüğünü dolayısıyla moralini yitirebilir. Bu yüzden satranççılar, başarıyı korumak, başarmaktan zordur ilkesini unutmamalıdır.

Bazen başlangıçtaki denge kendisi için olumsuz olarak bozulabilir. Bu durumda da yılgınlığa düşmeyip direncini sürdürmelidir.Satranç 70 &ndash 80 yıllık bir ömrün 70 &ndash 80 hamleye indirgenmiş bir özetidir.

Ülkemizin sorunları ,yöneticilerde düşünce tekniği yeterince gelişmediği için gün geçtikçe artmakta ve çözümleri güçleşmektedir. Bu duruma olumlu bir katkımız olsun isteği ile Satranç eğitimini önemsiyoruz.

Satranç Eğitiminin başlangıç yaşı 5 tir. Bu yaşta resim yapabilen, piyano çalabilen neden Satranç öğrenemesin, yeter ki Satranç eğitimcisi çocuk psikolojisini bilsin ve bu yönde davransın .çocuk portakal, muz, ceviz, incir, elma, zeytin vb. 6 değişik meyveyi bir birinden ayırdedip nasıl yeneceğini biliyorsa Satranç öğrenebilir.

Küçüklerin turnuvalara katılmalarında ölçülü davranmak uygun olur. Sporda her sonucun olağanlığı anlatılmalı onların bu olgunluğa erişmesi sağlandıktan sonra turnuvalara yönlendirilmelidir. Buna özen gösterilmezse onların Satrançtan ,dolayısıyla yararlarından uzaklaşmasına yol açılmış olur.

There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    senator25
    senator25's avatar
    Erkek

bizi fena şekilde aydınlattın saol :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

boş boş beri geldim ileri gidiyorum yerine bu tür sağlam konulara alışık olmadığımız için nereden çıktı vs. sorulara muhatap olmuş konu.İçerisinde pekçok şey barındırır satranç hep var olduğunu bilirsiniz ama detaylarını öğrenmek sadece tesadüf işidir belkide bu konu birkaç kişinin ilgilenmesini sağlayacak engel olmayın lütfen. Go nun satrancın atası olarak kabul gören bir görüş var. Karpov-Kasparov ve boby Fisher gibi en büyük satranç ustalarının taktiksel gelişmlerini arttırabilmek amacı ile satranç yerine go üzerine pratik yaptıklarını biliyormuydunuz?? Buda efsane Karpov-Kasparov karşılasması ayrıntıları Karpov maç sırasında 10 kg vermiş o zaman..

1984 Dünya Şampiyonası  

1984'te Anatoli Karpov ile Garri Kasparov arasında oynanan Dünya Şampiyonluğu maçı, ortaya çıkan sonuç itibariyle satranç tarihindeki en tartışmalı maçlardan biri oldu. Kazandığı oyun sayısı 6'ya ulaşan tarafın şampiyon olacağı maça Karpov çok iyi başladı ve ilk 6 maçta 4 galibiyet alarak 4-0'lık skoru yakaladı. Karpov'un kazanması için sadece 2 oyun daha alması yeterliydi ama Kasparov buna izin vermemek için elinden geleni yaptı. Arka arkaya 17 maç berabere bitti ve sonunda Karpov bir galibiyet daha aldı ve skoru 5-0 yaptı. Şampiyonluğa ulaşması için önünde sadece 1 galibiyet kalmıştı. Daha sonra 32. oyuna kadar yine beraberliklerle geçti ve Kasparov sonunda ilk galibiyetini aldı.

Bu noktadan sonra Kasparov'dan 11 yaş büyük olan Karpov fiziksel olarak neredeyse tükenmişti. Maç boyunca toplam 10 kg verdi. Birkaç oyun sonra Kasparov üst üste 2 galibiyet daha alıp skoru 5-3'e getirdi. Maç sırasında birkaç kere hastaneye kaldırılan Karpov'un durumu iyi değildi. Karpov her ne kadar iyi olduğunu ve maça devam etmek istediğini söylese de doktorlar durumunun iyi olmadığını ve devam edemeyeceğini söylüyorlardı. Kasparov ise 5-3 geride olmasına rağmen son 2 oyunu kazanmış olmanın verdiği moralle maçın favorisi olduğunu düşünüyordu ve maça devam etmek istiyordu. Ama FIDE Başkanı Florencio Campomanes iki oyuncunun da maça devam etmek istemesine rağmen, maçın uzunluğu nedeniyle iki oyuncunun da sağlığının zorlandığı gerekçesiyle maçın iptal edildiğini ve yeni maçın birkaç ay sonra yapılacağını açıkladı. Böylece ilk defa bir Dünya Şampiyonluğu maçı sonuç elde edilmeden bitirilmiş oldu.

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
Toplam Hit: 5970 Toplam Mesaj: 30