Satranç Oynarken Bilgisayarın Neleri Düşündüğünü Görün
-
Bi aralar ne güzel santranc turnuvası falan vardı oynuyoduk finale yükselmiştim :)Oynamak istiyen olursa pmden bana ulaşsın oynuyalım .Bence bu bilgisayar kendini bosu bosuna o kadar kasıyo o kadar karmasık sey ciziyo zaten karsındakinin beyni onları algılicak kadar yok ne kasıyon kendini aq :)
-
satranç bir oyundan daha ötedir.bir psikolojik savaştır.kasparovda deep blueyi böle yenmiştir.kramnike yenilme sebebide kramnikin hile yapmış olmasıdır.pc olasılıklara göre oynar.klasik açılışlar we varyantlar oynamazsanız pc yi yenebilirsiniz.ünlü usta emmanuel lasker de şampiyonluğunu 20 yıldan fazla böle korumuştur.kendi stilini yaratmıştır.pc ile kapışcaksanız bence en iyi oyun chenard tır.yenmesi zordur.chessmasterın en üst seviyesi hariç hepsini devirebilmektedir.boyutuda sadece 300 kb tır.
-
bu aleti zor değil yenmesi biraz mal bir sanal zeka :)
-
makine önce kendi kafasında oyunu bitiriyor :p sonra hamle yapıyor bune böle a.q. hiç alakasız hamleleri bile deniyor makine bence saçma şeyhin dediği gibi bunlar makineye öretilebilir sonra daha az hamle dener makine
-
Tam bir satranç hastasıyım hergün yahooda oynarım yatmadan önce 1 saat kadar boş zamanlarımda , beklerim gelin :) Makineye karşı oyunlarda genelde başarısızım çok uç ihtimallerde geri yapa yapa yenmek mümkün chessmaster 2100 3000 5000 5500 vs de açılış için 12 tane hamle var hemen hemen, bu hamlelerin 1 ini ezberliyor ve sürekli yenebiliyorum baya bi zaman alışma sonrası ama undo yapmadan oynamak imkansız gibi birşey , zekadan öte birşey yapay zeka :)
Zeka oyunlarından hoşlanan varsa ksokoban yahut sokoban ı indirsinler. Şiddetle tavsiye ediyorum asıl zeka ileriyi düşünme sokobandadır.
-
Kesinlikle katılıyorum hacım "sokoban"
-
img128.imageshack.us/my.php?image=ehueehuejp8.jpg
cok malak hamleler yapıo -
vegapc bunu yazdı:
http://img128.imageshack.us/my.php?image=ehueehuejp8.jpg cok malak hamleler yapıo
muhahaha hocam *mına komussunuz sanal zeka'nın :) Tebrikler.. -
arkadaşlar
-
bilgisayar bu kadar çok hamleyii ve iğtimali göz önüne alabiliyo...peki bu oyunda bilgisaayarı yene bi,len insan varmı acaba.....