folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Satranç Sever Müridler Kimler ?

Satranç Sever Müridler Kimler ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Casablanca değil CAPABLANCA

Bizim öğrencilik dönemimizde fakültede manyakları çoktu.. Briççi, kingci ayrı..

10çeşit açılışı ve savunmayı kafadan anlatırlardı ( şimdi düşündüm de kafalı adamlarmışız )

Ders kitabını getirmez, satranç takımını yanından ayırmaz adamlardı..

Dönemin %10 mutlaka satranççıydı.. 2 kişi profesyonel satranççı oldu.. 

Boby Fisher manyağını da inceleyin.. anarşist puşt :D

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bobby_Fischer

ltcelik tarafından 20/Tem/20 15:49 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biany
    biany's avatar
    Erkek

hocam ben de senin seviyelerindeyim. kendisini geliştirmek isteyenlere şu kursu tavsiye ederim

https://www.udemy.com/course/turkiye-sampiyonundan-adan-zye-profesyonel-satranc-egitimi/?src=sac&kw=t%C3%BCrkiye+%C5%9Fampiyonundan

bu set gördüğüm kadarıyla bayaa kapsamlı ve fiyat olarak da gayet uygun. 30 tl.

ben seti satın aldım ancak kendi ilkelerim gereği paylaşmayı doğru bulmuyorum. fiyatı da bana göre bayaa uygun geldi doğrusu.

internet satrancının kötü yanı sana karşı oynayan kişiler senin hamlelerini yapay zeka karşısında oynayıp, yapay zekanın karşı hamlesini sana karşı oynuyorlar. bunu algılayan algoritmalar vs. var ama ezici şekilde yenildiğinizde çok da aldırış etmeyip geçmek lazım.

lichess te bu yüzden banlanan hesaplar gördüm.

biany tarafından 20/Tem/20 14:19 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

Casablanca değil CAPABLANCA

Harbi ha giderim yarın öbürgün milletin yanında Casablanca derim , iyi uyandırdın mevzuya :D 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Sabir problemim var yoksa cok severim, yenilirim hep ama yenilmeye raziyim yeterki beklemiyim :P

anca gidersin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

Sen yıllarca satranç oynarsın ama mezarına 52 destesi gelir

Edit : Abi hadi açılışları öğrendin veya karşı hamleleri öğrendin ya sonrası ?? Açılışı yaptık eyw da devamında nasıl şekillendireceğinizi nasıl neye göre seçiyorsunuz o anda kafanızda neler dönüyor neler düşünüyorsunuz hep merak etmişimdir ben nadir oynarım açılış falan bilmem sadece o an kafamdan rasgele ne geçiyorsa onu yaparım gerçekte bu durum nasıl

TheAvenqer tarafından 20/Tem/20 21:28 tarihinde düzenlenmiştir

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    denver
    denver's avatar
    Erkek

Youtube kanali olarak analiz satranci onerebilirim az kisiye hitap etse de cok kaliteli icerik uretiyorlar belki de turkce en iyi kanal diyebilirim.

Haftada bir canli yayinda eski dunya satranc sampiyonlari uzerine konusuyorlar.

Onerebilecegim kaynaklar, Kasparov un my great predecessors serisi (benim ustalarim diye serinin sadece 1. kitabi turkceye cevrildi)

Arthur Yusupov un build up serisi

taktik hesaplama yetenegini gelistirebilmek icin encyclopedia of chess combinations 5th edition ve etut calismalari arves.org vs de bolca var

oyunsonu teknigi icin de Dvoretsky nin oyunsonu kitabi

bunlardan calisinca zaten udemy kursu falan sizi sarmaz.

Twitchte falan da dunyaca unlu ust duzey sporcularin yayinlari var.

hikaru nakamura , ben finegold , Eski A Milli Takim Antrenoru Evgenij Miroshnichenko gibi gibi. chess.com ve chess24 e zaten denk gelmissinizdir.

denver tarafından 21/Tem/20 17:20 tarihinde düzenlenmiştir

Nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

Sen yıllarca satranç oynarsın ama mezarına 52 destesi gelir. (^^D`)

Edit : Abi hadi Açılışları öğrendin veya karşı hamleleri öğrendin ya sonrası ?? Açılışı yaptık eyw da, Devamında nasıl Şekillendireceğinizi nasıl ,neye göre seçiyorsunuz? o an'da kafanızda neler dönüyor, neler düşünüyorsunuz, hep merak etmişimdir.(?)

ben nadir oynarım, açılış falan bilmem ,sadece o an kafamdan rasgele ne geçiyorsa onu yaparım .

gerçekte bu durum nasıl?

ben de doğru düzgün oynamıyorum da, hani böyle cidden tahtaya bak'mayıp kafa'da Satranç tahtasının her karesinde hangi (senin ve rakibi ) taşların olduğunu hatırlayıp, işte bilmem hangi taşın hedef kareye aynı anda yada kaç el sonra oraya geleceğini kestirmek filân, değişik birşey her'âlde.

benim gördüğüm kimi zaman taşlar birbirine yakınken acayip fırtına oluyor.

taşların yoğunluğuna bakıyorlar, gibi. sanki göz'ün odağı kayıyor gibi., accommodation mu ne diyorlar aynı öyle gibi. ^^`

ama zor soru. 

sanalda da çok güvenilir değil gibi geliyor bana. hipne avukatın biri, böyle yapıyordu; bilgisayara oynatıyordu. ^^D` ha, kendi de kötü oynamıyordu ama.

~@~

@Garga, @İtalyan, ^^D`

RitmFarbRacourci tarafından 21/Tem/20 18:33 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

Sen yıllarca satranç oynarsın ama mezarına 52 destesi gelir

Edit : Abi hadi açılışları öğrendin veya karşı hamleleri öğrendin ya sonrası ?? Açılışı yaptık eyw da devamında nasıl şekillendireceğinizi nasıl neye göre seçiyorsunuz o anda kafanızda neler dönüyor neler düşünüyorsunuz hep merak etmişimdir ben nadir oynarım açılış falan bilmem sadece o an kafamdan rasgele ne geçiyorsa onu yaparım gerçekte bu durum nasıl

Bruce Lee sistemi... 
    Önce tüm teknikleri öğreniyorsun açılış , kapanış , giriş , gelişme , sonuç...
    Ondan sonra herşeyi unutup doğaçlıyorsun.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    garga bunu yazdı

Sabir problemim var yoksa cok severim, yenilirim hep ama yenilmeye raziyim yeterki beklemiyim :P

+1

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

varsa online biri atalım bi el :)

https://lichess.org/@/cemnet

Toplam Hit: 5432 Toplam Mesaj: 40
satranç