Satranç Sever Müridler Kimler ?
-
Casablanca değil CAPABLANCA
Bizim öğrencilik dönemimizde fakültede manyakları çoktu.. Briççi, kingci ayrı..
10çeşit açılışı ve savunmayı kafadan anlatırlardı ( şimdi düşündüm de kafalı adamlarmışız )
Ders kitabını getirmez, satranç takımını yanından ayırmaz adamlardı..
Dönemin %10 mutlaka satranççıydı.. 2 kişi profesyonel satranççı oldu..
Boby Fisher manyağını da inceleyin.. anarşist puşt :D
https://tr.wikipedia.org/wiki/Bobby_Fischer
ltcelik tarafından 20/Tem/20 15:49 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam ben de senin seviyelerindeyim. kendisini geliştirmek isteyenlere şu kursu tavsiye ederim
bu set gördüğüm kadarıyla bayaa kapsamlı ve fiyat olarak da gayet uygun. 30 tl.
ben seti satın aldım ancak kendi ilkelerim gereği paylaşmayı doğru bulmuyorum. fiyatı da bana göre bayaa uygun geldi doğrusu.
internet satrancının kötü yanı sana karşı oynayan kişiler senin hamlelerini yapay zeka karşısında oynayıp, yapay zekanın karşı hamlesini sana karşı oynuyorlar. bunu algılayan algoritmalar vs. var ama ezici şekilde yenildiğinizde çok da aldırış etmeyip geçmek lazım.
lichess te bu yüzden banlanan hesaplar gördüm.
biany tarafından 20/Tem/20 14:19 tarihinde düzenlenmiştir -
ltcelik bunu yazdı
Casablanca değil CAPABLANCA
Harbi ha giderim yarın öbürgün milletin yanında Casablanca derim , iyi uyandırdın mevzuya :D
-
Sabir problemim var yoksa cok severim, yenilirim hep ama yenilmeye raziyim yeterki beklemiyim :P
-
Sen yıllarca satranç oynarsın ama mezarına 52 destesi gelir
Edit : Abi hadi açılışları öğrendin veya karşı hamleleri öğrendin ya sonrası ?? Açılışı yaptık eyw da devamında nasıl şekillendireceğinizi nasıl neye göre seçiyorsunuz o anda kafanızda neler dönüyor neler düşünüyorsunuz hep merak etmişimdir ben nadir oynarım açılış falan bilmem sadece o an kafamdan rasgele ne geçiyorsa onu yaparım gerçekte bu durum nasıl
TheAvenqer tarafından 20/Tem/20 21:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Youtube kanali olarak analiz satranci onerebilirim az kisiye hitap etse de cok kaliteli icerik uretiyorlar belki de turkce en iyi kanal diyebilirim.
Haftada bir canli yayinda eski dunya satranc sampiyonlari uzerine konusuyorlar.
Onerebilecegim kaynaklar, Kasparov un my great predecessors serisi (benim ustalarim diye serinin sadece 1. kitabi turkceye cevrildi)
Arthur Yusupov un build up serisi
taktik hesaplama yetenegini gelistirebilmek icin encyclopedia of chess combinations 5th edition ve etut calismalari arves.org vs de bolca var
oyunsonu teknigi icin de Dvoretsky nin oyunsonu kitabi
bunlardan calisinca zaten udemy kursu falan sizi sarmaz.
Twitchte falan da dunyaca unlu ust duzey sporcularin yayinlari var.
hikaru nakamura , ben finegold , Eski A Milli Takim Antrenoru Evgenij Miroshnichenko gibi gibi. chess.com ve chess24 e zaten denk gelmissinizdir.
denver tarafından 21/Tem/20 17:20 tarihinde düzenlenmiştir -
TheAvenqer bunu yazdı
Sen yıllarca satranç oynarsın ama mezarına 52 destesi gelir. (^^D`)
Edit : Abi hadi Açılışları öğrendin veya karşı hamleleri öğrendin ya sonrası ?? Açılışı yaptık eyw da, Devamında nasıl Şekillendireceğinizi nasıl ,neye göre seçiyorsunuz? o an'da kafanızda neler dönüyor, neler düşünüyorsunuz, hep merak etmişimdir.(?)
ben nadir oynarım, açılış falan bilmem ,sadece o an kafamdan rasgele ne geçiyorsa onu yaparım .
gerçekte bu durum nasıl?
ben de doğru düzgün oynamıyorum da, hani böyle cidden tahtaya bak'mayıp kafa'da Satranç tahtasının her karesinde hangi (senin ve rakibi ) taşların olduğunu hatırlayıp, işte bilmem hangi taşın hedef kareye aynı anda yada kaç el sonra oraya geleceğini kestirmek filân, değişik birşey her'âlde.
benim gördüğüm kimi zaman taşlar birbirine yakınken acayip fırtına oluyor.
taşların yoğunluğuna bakıyorlar, gibi. sanki göz'ün odağı kayıyor gibi., accommodation mu ne diyorlar aynı öyle gibi. ^^`
ama zor soru.
sanalda da çok güvenilir değil gibi geliyor bana. hipne avukatın biri, böyle yapıyordu; bilgisayara oynatıyordu. ^^D` ha, kendi de kötü oynamıyordu ama.
~@~
@Garga, @İtalyan, ^^D`
RitmFarbRacourci tarafından 21/Tem/20 18:33 tarihinde düzenlenmiştir -
TheAvenqer bunu yazdı
Sen yıllarca satranç oynarsın ama mezarına 52 destesi gelir
Edit : Abi hadi açılışları öğrendin veya karşı hamleleri öğrendin ya sonrası ?? Açılışı yaptık eyw da devamında nasıl şekillendireceğinizi nasıl neye göre seçiyorsunuz o anda kafanızda neler dönüyor neler düşünüyorsunuz hep merak etmişimdir ben nadir oynarım açılış falan bilmem sadece o an kafamdan rasgele ne geçiyorsa onu yaparım gerçekte bu durum nasıl
Bruce Lee sistemi...
Önce tüm teknikleri öğreniyorsun açılış , kapanış , giriş , gelişme , sonuç...
Ondan sonra herşeyi unutup doğaçlıyorsun. -
garga bunu yazdı
Sabir problemim var yoksa cok severim, yenilirim hep ama yenilmeye raziyim yeterki beklemiyim :P
+1
-