Savaş Karşıtları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

aslında her konuda esnek olmayı yeğleyen biri olarak konu askerlik olunca oldukça sert düşünüyorum. askere gitmeyeni müebbet hapse atmak lazım diye düşünüyorum bu ülke için köpek gibi çalıştırmak gerek diyorum. ekmeğini suyunu yediği içinde yaşayıp herşeyinden faydalandığı bi ülkede askerlikten kaçmak bana göre vatan hainliğidir şerefsizliğin en katmerlisidir. askerlik yapmamak her haktan yoksun bırakılmaya varacak kadar büyük bi suçtur bence sağlam olduğu halde askere gitmeyen kürt bi arkadaşıma bağrıp çağrıp rezil ettim ve o günden sonrada hiç görüşmedim görüşmeyide düşünmüyorum. aslında kürtlere çok kızanlar bazende çok haksız değiller gibi...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

esas bu televizyona çıkan heykırcıklara vermek lazım siteyi bakalım flood harici ne yapacaklar

onun dışında swool önemli olan severek yerine getirmesi değil mi?Bu milleti,vatanı, bayrağını, atalarını, geçmişini seven herkez bunları korumak isteyecektir.Şu anda şüphesiz ordumuz dünyanın en güçlü ordusudur.Teknoloji fln bakımından bahsetmiyorum.komandosundan tut pilotuna kadar hepsi çok sağlamdır.

Bu sağlamlığı yapabilen beyinler eğer zorunlu askerliği koymuşsa bir bildikleri vardır.Bildikleri olmasa dahi, zorunlu askerlik şu an kaldırılsa dahi;

biliniz ki ben gidip askerliğimi yapmak isteyeceğim.Eğer eğitim falan kabul edilirse SEVE SEVE bordo berelide olacağım.Beni ailem vatan, millet, bayrak sevgisi vererek yetiştirdi.Geçmişimi biliyorum geleceğime yön vermek istiyorum.

eğer bu ülkede birileri askere gitmemek istiyorsa onun vatan sevgisinden şüphe ederim.Belki süre uzun ama eminim 1 ay bile gitmeyecektir bunlar bahane basit SAVAŞ İSTEMİYORUZ.

Kusura bakmayın barış sadece savaşa hazırlıktır.Yarın savaş olsa ne olacak?Ben savaş istemiyorum mu diyecek?Ben savaş istemiyorum bnei vurmayın ?olduuuu canım.

Bunları göz önüne alırsak ben şu an kabul etseler brodo bereli olurum.Bordo bereli olmak zaten gönül işidir.Herşeyi geçtik bu adamlarda seviyorlarsa giderler paşa paşa kısa dönem yaparlar.Yok sevmiyorlarsa!!!!

bu ülkeden defolsunlar.Bu ülkeyi sevmeyen adam her zaman bu ülkeye zarar verir.Bu ülkeyi seven adam lazım.

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.Sen daha vatani görevini yapmıyorsan şüphelerim vardır !!!umarım açıklayıcıdır.

Savaş istemiyorum mu diyorsunuz gidin uzayda yaşayın.Çünkü bu dünyada BARIŞ SADECE SAVAŞA HAZIRLIKTIR.Gün gelcek neredeyse bütün dünya ülkeleri savaşacaktır.O güne kadar ne kadar Türk devletini yanımıza çekersek, milletimize savaşmayı ne kadar öğretirsek kardır.

Savaş istemiyorum lafına çok gıcık kapmaya başladım NEDENSE.... 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek
    Bu ülkeye olan borcun elinde silahla bilmemkaç ayda ödendiği düşünülüyorsa daha ben bişey demiyorum.Ayrıca burda geçen ülke kavramından kasıt hükümetse benim bir  borcum olduğunu düşünmüyorum.Benim tüm borcum asil Mustafa Kemal Atatürk'e dir.Bu borcun sanat yaparak, kitap yazarak, sporcu olup ülkeyi temsil ederek ödenmediğini, sadece askere giderek ödendiğini icat edenleri saygıyla selamlıyorum (!). Ayrıca savaş yanlısı arkadaşların iki dakikada çizdiği distopya senaryosundaki savaş yanlılarınınında o senaryo içinde kendi ailelerini öldüreceklerini hiçmi düşünmüyorlar ? O distopya senaryosununda bu gibi fikirler devam ettiği sürece gerçekleşeceğinden hiç şüphem yok.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    Bunun gibi savaş karşıtlarına 2 haftalık iyi bir egitim vereceksin.Ondan sonra bir de silah vereceksin.Götürüp afrikanın balta girmemiş ormanlarının oldugu bir ülkede , iç savaşın oldugu bir memlekete paraşütle atacaksın.İşte o zaman aldıgı bu 2 haftalık egitim için yatıp kalkıp askeriyeye dua edecek.Benim favori ülkem Afganistan.Ama orada müslümanlar oldugu için ve Türklere büyük sempati oldugu için bu olmaz.Onun için Afrika diye düşündüm.Kenya , Kongo . Somali , Ruanda gibi devletler çok daha ideal olur.Düşünsenize yüzlerce savaş karşıtı paraşütle Afrikaya inmiş.Ellerinde G3 veya Kaleş.Hayatta kalmak için savaşmak zorunda.Survivor gibi bişey yani.Buı teklifimi yetkililerin dikkate almasını bekliyorum.Arzederim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ha ha :) güldürme hocam beni ülkesini sevmeyen adam mı sporcu olacak he diyorum oldu

dur bakalım sporculara yazarlara falan neymişi ne olmuşuz

futboldan başka bir spor bize ters, yazarlara bakalım gazete şu bu bahsetmiyorum kitap yazarlarına odanesi hepsi konunn bir ayağından tutmuş objektif değil (bahsettiğim konu siyasidir aşk meşk umrumda değil) 

beğendiğim iki yazar var birisi atamızın yazdığı nutuk ve geometri kitabı diğeride ümit sayın'dır. Onun dışında dünyaca çok sağlam olan kim var?Pamuk oda nesi nobeli aldı grurumuz mu oldu?Hayır ne oldu Türkleri karaladı.

ohoooo bizde de sağlam adam hiç mi yok?Var fetullah gülen.O nerde amerikada.Var tayyip erdoğan o ne yapıyor dur tahmin et oğlu amerikada ve siyaset yapmak istesem biliyorsun neler diyeceğimi.

Hocam geçin bu işleri geçin.Yok yazar olacağızda yok bilmem ne olacağızda.

-----

Gel sana işin esasını anlatayım bu ülkede askerlik süresi kısaltılabilir.Fakat herkez askerlik yapmalı hemde liseyi bitirdikten sonra.Görecek emre itaati disiplini hayatında ona göre yön verecek.Görecektir okumanın değerini en az %10 artmassa okuma oranı bende kardeşim bu dünyada yaşamıyorum.

Sen askere sokup insanı nasıl rezil ettiklerini gösterdiğinde sorun hallolacaktır.Orası sadece silah eğitimi verilen yer değildir.Alırlar seni götürürler dağın tepesinde kuru bir çeşmenin başına nöbete verirler.Çeşme ne akıyordur ne stratejik öneme sahiptir, nede söküp götürülebilir.Sen orda şunu anlarsın EMRE İTAAT.

Askerde yemin ettirirler, belki köyünden hiç çıkmamışsındır Türkiye deki başka şehirleri görürsün.Binbir çeşit insanla muhattap olursun, disiplini şunu bunu söylemeyede gerek yok.Belki komik gelir ama askerlikte o ışığı gereksizse söndür tipi yazılar vardır bakarsın dersin bu kadar salak insanlarımızdamı var sana komik gelir önce ama..

Sonra oturursun yazar olmak istiyorsan yazar olursun derisn ki ben bu cahil insanları eğitmek istiyorum.Yok başa gelmek istiyorsanda dersin ben bunları düzene getirmeliyim.İşte liseden sonra askerlik çok önemlidir herşey bittikten sonra 30 yaşında askerlik yapmak çokta önemli gözükmeyede bilir.

Bu ülkede milletin eline neyi verirsen ver bozar.Askerliği bozamamıştır.Askerlikte bir çok şey öğrenir.bu yüzden en güvenilir kurum TSK çıkar.Sen kendi aileni korumayı istemezken ben neden senin aileni koruyayım diye tekrar soruyorum.Sen savaşta yazılarınla, sporunla kurşunları kesersin evt.

(burdan kalkıp zumsuk spor düşmanı ilerlemeci düşmanı şu bu diye düşünmeyin.Diyorum ki böyle olanlarıda gördük biryerlerde birşeyi yanlış yapıyoruz sakın yanlış yaptığımız yer Türkiye için en önemli olan eğitim, tsk, polis, hastahane, sağlık gibi kurumları bozmak olmasın?Düşünmeye bile gerek yok kesinlikle...Bunlar bize güven verecek bizde güveneceğiz.Bu şekilde ülke ilerler.) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

savaş karşıtındaki amaç nedir ? barış ın sağlanması barış olması değilmi ..

savaş neden çıkar insanların aç gözlülüğü iki yüzlülüğü ve ahmaklıktan çıkıyor.. 5. yıllık yazılı insanlık tarihinde ne kadar süre barışla geçmiştir ? barış die bişi yoktur ..!

ve size bununla paralel olarak bi kitabı tavsiye edebilirim .. reklam olmasın ama

Osman Pamukoğlu ( büyük paşayı bilmeyen varmı bilmiyorum ama ) - kara Tohum

kitapta barışın asla olmadığını bir hayal olduğunu fakat insanların bu hayalede ihtiyacı olduğunu anlatıyor..

hayalleri bırakalım..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

"Öldürmeyi Reddetmek Suç Değildir"

Bu ülke için savaşmayacagım. Hiçbir ülke ve bayrak için savaşmayacagım. Sevmiyorumda Terkedemiyorumda. Vize param yok ne yazık ki. Bir şekilde yaşanır artık. 

Rashit diyor bir şarkısında "gecekondu cocukları dagda nöbet bekler, başkasının cocugu yat üstünde karı öper"  diye.

Bana şu ana kadar hizmet etmeyen vatan benden hizmet beklemesin hiç . Şuana kadar şehitler hep başkalarının çıkarları için öldüler. 

Hayır savaşcagımız bir örgütde yok; Yani bizim burada terör dediğimize başkaları direniş diyor ki bu konuya hiç girmek istemiyorum. Tam karnaval alanı.

bassinyourface
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    Birşey daha belirtmeden geçemeyeceğim; Dogu'ya gerekli özeni göstermeyip yatırım yapma ondan sonra kalk adamlardan hizmet iste vatan kisvesi altında. Yemezler. Yüzsüzlüğün daniskasıdır bu

bassinyourface
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    morportakal bunu yazdı:
    -----------------------------

Bana şu ana kadar hizmet etmeyen vatan benden hizmet beklemesin hiç .

-----------------------------

bu vatan olmasa babanı bilmezdin canım. vatanının üzerinde bulunan devletin sana verdiği internet hizmetiyle,devletin öğretmenlerinin sana öğrettiği okuma yazmayla vatanına devletine ürme. eğer bi gün karşılaşırsak içinde yaşamaktan hoşlanmadğın ülke için seni ve senin gibileri gebertmekten çekinmem ben. benimde "öldürmeyi istemem suç deildir"

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Barışla korkaklığı karıştırmayın. İnsanlar bazı sıfatların arkasına saklanak, vicdani ret hakkından bahsediyor.
Toplam Hit: 17161 Toplam Mesaj: 76