Savaş Karşıtları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:
    -----------------------------
    morportakal bunu yazdı:

Yazmış olmak için yazıyorsun. Verebileceksin sankide kalkmış konuşuyorsun. Yazayımda nasıl olursa olsun gibi.

Gerçi TBTdeki tartışmalarda daha cok "sag solu döver", "dinciler vs laikler" atmosferi hakim oldugundan, pekde adamakıllı fikir alışverişi olmuyor.

sen evinde yatıp kıçını büyütürken ben sanayilerde para kazanıyordum.

ve şu an ticaretle uğraşıyorum istersen (eğer bir daha dönmeyeceksen) ciddi olarak gönderirim kaç para yapıyo zannediyon? toplasan 500 600 ytl

en azından senin gibi "ben entelim savaşmam sevişirim, vatan benim neyime" demiyorum

hadi sen portakalı soy baş ucuna koy 

Destek + portakalı soy başucuna koy :/

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antitartar
    antitartar's avatar
    Erkek
    ne savas karsıtlıgı be bunun adı got korkusu

yok imza mimza dagılın hade
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Askere savaşmak için değil adam olmak için gidilir. (Dedem söyledi)

Savaş karşıtıyım diyerek askere gitmemekte nereden çıkmış. (Dayım söyledi)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Cafelerde surda burda elinde bir kitap ustu full siyah hımm hemm ederek savas aslında insanlıga,militarist sistamin varlıgı bireyi zart zurt diye karizma yaptıgına sanan salakların varlıklarını surdurmek için bir yerlerde  bir bok parcası gibi nefes alıp verdiklerini bilmek bile beni onları en acımasız sekilde gebertmek için muthiş bir istek uyandırıyo tabi bu kişisel bir kin ve öfke genele yaymak sacma birde emokid denen insan musfettesi guruh varki bunların hepsini toplayıp toplayıp itilaf edicen ustlerine kireç dökücen

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    sirpence bunu yazdı:

Tüm mesajları baştan sona okudum... yalnız burda fazla abartmamışmısın 3 katlı ev gördümü şaşırıyorlar die??? Ben rastlamadım henüz 3 katlı ev gördümü şaşıran birisine.... İşin özüde pkk dağdadır... burdaki millet sadece pkk sempatizanı olabilir... oda tüm erzurum pkk sempatizanı değil sadece 1-2 ilçesi öyledir...O ilçelerdeki insanlarında hepsi öyle değildir...kürt olsa bile vatanına bağlı kişiler tanıyorum... mesela benim sınıfımda 1 ağrılı kürt bir arkadaşım var... Nerdeyse benden daha çok bu vatanı seviyo diecem...örn; Yatılıkda istese parasız yatılı kalabiliyodu... Ama yinede benim durumum iyidir diyip para ödüyor... bu sadece bir örnek...

"""erzurum karaçobana gittim orda buldum.doğuya git bir şekilde kürçe öğren az buz birde şivan diye bir sanatçıları var onlardan takıl.Muhabbetçi olrusan seninle takılırlar.Muhabbet sırasında konuşabilirsin.""" demişsin sen kürtçe biliyomusun yada biliyosan tam senin kürt olacağına inanacak kadar konuşabiliyomusun? ben zannetmiyorum gelipde bi muhabbette hemen sana tüm bildiklerini döksünler...

"""Yani işin özü pkk dağda değil.Şu anda bilmiyorum ama önceden dükkanı varsa satış yapar, hayvanı varsa güder yada uyur gece ise dağa çıkarlardı.Pkk buydu.Şu anda bilmiyorum.""" demişsin hiç bi zaman dediğin gibi olmadı...pkk hep dağda... pkk ya destek çıkanlar yerleşik oturuyo... o ipnede tarımla uğraşıyosa ürettiği mamülün bi kısmını veriyo dağdaki ipnelere... yani dağdaki adam gündüz işini yapıyor gece dağa çıkıyor olayı olmadı...

öncelikle 3 katlı ev gördümü şaşırıyorlar dayım öğretmendir.Gezi sırasında bizzat tanık olduğum bir olaydır.Üzgünüm onlar sizin gibi akıllı değil onlar sizin gibi 20 katlı evlerde görmüyor her gün.Düz yolda yürürken kaç evin tavanına bastım biliyor musun?

ikincisi 1.5 sene dayım orada kaldı sende takdir edersin ki aralarına girmeden tut kürtçeyi çözmeye tonla başarı sağladı.Bütün bilgileri falan döktükleride yok.Sadece bir konuşmada şahid oldum.Burda her konuşmayı her detayı açık açık yazamam.Yazsmada sanıyorum uzun olacak okunmaz.

üçüncüsü 4 sene önce bu şekildeydi.Sende bilirsin yine 3-4 sene önce ordaki belediye başkanı pkklılara yardım yaparken yakalanmıştır.Adamıda tnaıyorum 2-3 kişi göz altına falan alınmış.

48 saat ban vardı cevap yazamadım.Yani demek istediğim biz bol keseden sallamıyoruz.Belki anlatamamdan dolayı arada kopukluklar falan oluyor anlatamayınca doğal olarak anlayamıyorsunuz.Fakat bu demek değildir ki doğuya gitmedim görmedim bunları yaşamdım da sallıyorum.

E şimdi hınısta falan çok önceden pkk olayları yaşandı tamam.KAraçobanda yaşanmadı diyorsun nasıl yani?Görüyoruz işte belediyebaşkanı yardım ediyor.Pkk olayı illaki adm vurmakla olmaz ki.

Yani yazdıklarım sallama değil.Yaşadığım olaylar.Yeri geliyor ben yaşadım diyorum fakat şahid olduğum olay ama benim sormadığım olay oluyor.Şu var inanmaya bilirsin gayette doğal.Ama şunu biliyorum sende batı ve doğu arasındaki farkı görmüşsündür insanlar evimdeki köpeğimden daha kötü yaşıyor.Yemek bulamıyor vs..

pkkyı engellemek mi?Önce oraya insanlığı getirmekle olur.1 metre karda uğraşıyorlar.Köyler 2 ay kapalı kalıyor doğum falan olduğunda çok zor.Ya batıda nasıl?

Bunları araştırmak konuşmak lazım.Ben araştırıyorum konuşuyorum.Güvene bilirsinde.Ama insanlar bazı şeylerin arkasına saklanırsa olmaz.Birilerini gördüm analarını kardeşini vursan nolcak diye yazmış.Askerlikte sana git ananı mı vur diyorlar?Hayır anan pkklıysa o onun sorunudur devlete yanlış yapmışsa vuracaksın. 

Toplam Hit: 18003 Toplam Mesaj: 76