Şebeke Elektriği Yerine Doğalgazlı Jeneratör?
-
Merhaba Arkadaşlar,
aklıma takıldı acaba bilen arkadaşlar fiyat olarak yüzde kaç oynama olacağını söyleyebilir mi?
yani 100 liralık elektri harcıyorsam doğalgazlı jenaratör alınca bu kaça çıkar bir eve göre.
-
hocam elektrik faturanda kwh birim fiyatına bak, doğal gazdaki kwh fiyatına bak
alacağın jeneratörde (heralde) verim gibi bişey vardır yüzde 80 mesela doğal gaz kwh fiyatının yüzde 80 nini alırsın fiyatı bulursun,
ya da gelen doğalgazın birim başına ürettiği kw enerjiyi sor, alacağın bir ürün varsa ondan hesaplayabiliriz...
birde sen hayırdır hocam doğalgaz jeneratörünü nereye kuracaksın doğalgazın olduğu heryerde elektrikte var zaten :) -
akmarky bunu yazdı
hocam elektrik faturanda kwh birim fiyatına bak, doğal gazdaki kwh fiyatına bak
alacağın jeneratörde (heralde) verim gibi bişey vardır yüzde 80 mesela doğal gaz kwh fiyatının yüzde 80 nini alırsın fiyatı bulursun,
ya da gelen doğalgazın birim başına ürettiği kw enerjiyi sor, alacağın bir ürün varsa ondan hesaplayabiliriz...
birde sen hayırdır hocam doğalgaz jeneratörünü nereye kuracaksın doğalgazın olduğu heryerde elektrikte var zaten :)iste muhendis kafasi :)
basarilar dostum
-
Fantezi yaptim acaba elektrik yerine evi jeneratore mi baglasam diye :)
-
Gebzede bir fabrika doğalgazdan elektrik üretip devlete satıyor. Demek ki doğalgaz kullanarak elektrik üretmek biraz daha ucuz ki adam bu işi ticarete dökmüş durumda.
-
Koç un kendi bünyesinde bir firması var zaten bu işi yapan.
Aes Entek.
Bursa'da fabrikası.Bizzat içeride gezdim ve fabrika müdürü baya detay vermişti bu konu hakkında. Devlete satıyorlar elektriği kısacası.Aynı rüzgar tribünleri gibi dikersin 2 tane tribün devlete satarsın ürettiği elektriği. -
ercag bunu yazdı
Aes Entek.
Bursa'da fabrikası.Bizzat içeride gezdim ve fabrika müdürü baya detay vermişti bu konu hakkında. Devlete satıyorlar elektriği kısacası.Aynı rüzgar tribünleri gibi dikersin 2 tane tribün devlete satarsın ürettiği elektriği.bizim gerizekalı devlet niye kendi üretmiyor acaba
-
ersn bunu yazdıercag bunu yazdı
Aes Entek.
Bursa'da fabrikası.Bizzat içeride gezdim ve fabrika müdürü baya detay vermişti bu konu hakkında. Devlete satıyorlar elektriği kısacası.Aynı rüzgar tribünleri gibi dikersin 2 tane tribün devlete satarsın ürettiği elektriği.bizim gerizekalı devlet niye kendi üretmiyor acaba
Hocam devlet üretiyor zaten. Sen sadece katkıda bulunuyorsun. Yani senden 3 tl e alıyosa 4 tl son kullanıcıya satıyor. Mesela elektrik üretimi yapıpta son kullanıcıya satan firmalarda var.
Son kullanıcıya satan firmalarda direk devlet alt yapısına elektrik sağlıyor daha sonra istediği kullanıcıya kendi elektrik saatini taktırarak faturasını kendisi tahsil ediyor.
Örn.
Devlete 3 tl e satıyorsa sana saat takıyor 3.5 tl e sana satıyor. Adamın cebine aradaki 0.5 tl kar kalıyor. Ancak sen özel firmanın ürettiği elektrikten daha fazla bir elektrik harcıyorsan, o özel firma 4 tl devletten alıp sana tekrar sözleşme gereği 3.5 tl den vermek zorunda.
Elektrik ticareti olarak düşünebiliriz. İmalat ve satış. -
TR-SCOPJE bunu yazdı
Gebzede bir fabrika doğalgazdan elektrik üretip devlete satıyor. Demek ki doğalgaz kullanarak elektrik üretmek biraz daha ucuz ki adam bu işi ticarete dökmüş durumda.
http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=88369
-
güneş paneli yap
-
Doğalgazla su ısıtıp elektrik üreten ülkeler var,dediğin iyibir motorla elbette olur ancak o motoru nereden bulacaksın?Parası ?,Gürültüsü n olacak? ve en önemlisi elektrik su gibi değilki tulumbadan çek getir ihtiyacın oldukça kullanırsın, anlık lazım olacak,gerçi oda kolay, elektrik ihtiyacı arttıkça motor otomatik daha çok çalışmaya başlar felan, ama su lazım su buharı, suyuda hesaba katmak gerek
ancak tebrik etmek gerek çok güzel düşünmüşsün
erebos tarafından 07/Oca/15 22:33 tarihinde düzenlenmiştir