Seçim Listesinde Binada Yaşamayan İnsanları Nasıl Şikayet Ederim?
-
o değilde siz bide muhtarınıza gidin bizim adreste kaç kişi yaşıyor acaba die bi sorgulatın
(not bizim evde 6 kişi var bizim tanımadığımız .)
-
Nüfus müdürlüğüne gidip oralardan kaldırtabilirsin fakat seçim listesinden kaldırabilmenin mümkün olduğunu sanmıyorum. Kafaya koymuşlar bir kere.
-
izzmarit bunu yazdıAnaMuhalefet bunu yazdıizzmarit bunu yazdı
Muhtarlığa gidiyorsun, bunlar benimle yaşamıyor deyip dilekçe dolduruyorsun, anında halloluyor. Geçen burda oy kullanabileyim diye gittiğimde önümdeki adamın derdi seninle aynıydı.
Muhtardan ziyade nüfüs müdürlüğünü alakadar edeceğini zannediyorum.
Ayrıca şikayet merci olarak da yüksek seçim kurulunun tercih edilmesi daha mantıklı geliyor bana.
Tam idari yapılanma nasıl bu işlerde bilmiyorum ama 100.yıl muhtarlığı/çankaya/ankara'da dediğim gibi hallettiler hemen dilekçeyle. Muhtarlığın olmadığı yer var mı, ya da oranın muhtarı ben halledemem deyip nüfus müdürlüğüne yönlendirir mi bilemiyorum ama.
muhtar tanıdığı olan varsa daha kesin konuşur ama artık muhtarların sistemlere bilgi girebileceği bi ortam kalmadı. daha çok görüntüleyebiliyolar artık diye duydum daha dün
-
yarın muhtarı arayıp soracağım ne yapabileceğime dair bilgi almam şart , bi sıkıntı olursa bi haciz durumu olursa bu adamların ikameti burda ozaman bizede sıkıntı çıkartabilir?
-
belkide bu iki kişi dört beş yerde kayıtlı ve dört beş kez oy kullanıyor. Hiç şaşırmam yedi sekiz sene önce Ysk yada iyi bir şekilde dalmışlardı.
Eğer bu işe kafayı koyduysan, sabahtan git mhp chp li gözetmenleri bul, bu adamlar oy kullanmaya geldiğinde beni uyarın de, çıkarkende fotolarını çek sonra chp ve mhp bürolarına başvur ve durumu anlat fotoğrafları göster.
driveshaft tarafından 21/Oca/14 22:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu murid gibi allah bilir kac bin kişi vardir da haberi yoktur kimsenin.bu dunyada butun boklari yiyorlarda acaba diger tarafta kandirabileceklermi .t soylari.
-
ArduouS bunu yazdı
Müridler şimdi seçmen listesine baktım aile apartmanında yaşıyoruz, bizim dışımızda 2 kişi daha ikamet ediyor gözüküyor? Bu kişileri nasıl şikayet edebilirim bilginiz varmıdır?
En üst ilk iki kişinin ailemizle bir alakası yoktur.
AYNI BİNADA OTURAN SEÇMENLER ADI SOYADI HAKAN YILMAZ HÜSEYİN YILMAZ FATMA TER.... ZİYA TER.... LEYLA TER.... ERHAN TER.... Nüfus Müd. Bildirebilirsin. Dilekçe ile bildirmen o isimlere ceza yazılmasına neden olacaktır. Bi diğeri de CHP genel merkezi ara onlarında bilgisi olsun iyi üstlerine gidiyolar :)
-
işin ilginç yanı 1998 den beri bina bizim biz yaptık ne bir kiracı aldık nede başka birşey...
-
driveshaft bunu yazdı
belkide bu iki kişi dört beş yerde kayıtlı ve dört beş kez oy kullanıyor. Hiç şaşırmam yedi sekiz sene önce Ysk yada iyi bir şekilde dalmışlardı.
Eğer bu işe kafayı koyduysan, sabahtan git mhp chp li gözetmenleri bul, bu adamlar oy kullanmaya geldiğinde beni uyarın de, çıkarkende fotolarını çek sonra chp ve mhp bürolarına başvur ve durumu anlat fotoğrafları göster.
Niye chp niye mhp la, belki adrestekilerin biri chp li biri mhplidir onların lehine mükerrer oy kullanmaya gidiyorlar.
Sen akpartili abilere müracat et belki chplidir onlar daha sıkı takip ederler :)
---------------------
Nüfus müdürlükleri tam yetkili oluyor, online adres kayıt değiştirme sistemi (gerçi şu ara ysk nın denetiminde-onayıyla oluyor) onların elinde. Muhtarın ne zaman ne yaptığını bilemezsin (daha rahatlar yani dolandırıcılğa alet bile olabilirler).
En fazla muhtar ha yanlış yazmışız düzeltiriz deyip geçebilir o 2 kişinin ne olduğunu anlamazsın ( mesela senin evden alır karşı apartmana koyar nereden bileceksin )
Nüfus müdürlüğünde yanlış bir şeyler gözükürse daha ciddi yaklaşırlar, direkt suç duyurusu da yapabilirler ters bir durum varsa.
Neyin ne olduğu niye senin eve yazıldıklarını anlamış olursun.
( Dağınık yazdım kusura bakmayın )
-
kime veriyorlarsa versinler git şikayet et adam olsunlar efendi gibi versinler oylarını, iki yanlış bir doğru etmez.