Seferberlik..
-
Benim babamda gidicek o zaman ondada şu seferberlik çıkınca gitme olayı var :D
-
tatbikat için olsa bile gelen çağrılar için,ulaşım araçları ücretsiz kullanılabiliyor mu?Öyle bir şeyler vardı sanırım
-
Lemuria bunu yazdı:
-----------------------------
Benim babamda gidicek o zaman ondada şu seferberlik çıkınca gitme olayı var :D
-----------------------------askerligini bitirip donen herkezde seferberlik emri vardır. ancak bu 40yasına kadardı sanırım. birde herkezi seferberlik emri ile cagıracaklar diye bir durum yok. savas cıksa herkez cagırılır o ayrı ama olası bir operasyon dusunuluyorsa k.ırak vs. sadece komandolardan cagırılabilir. yada gereken kadar cagırılır. sonucta dunya harbine girmedik.
-
Abaza bunu yazdı:
-----------------------------Kandırmışlardır seni saf :)))
Ama öle bişey olsa beni şırnak yada hakkariye göndermerseler ben seferberliğe katılmam dinime :@ Beni tehlikeli bi noktaya versinler...
abaza bak kardesim elinde kagıt olunca insan mecburi kanıyo sen dersen benim elime kagıtda gelse ben inanmam ona bi sey demiyorum ;) yarın arabaya ben bindirecegim icin daha büyük bi safım bi uyanık gözü acık sensin ;) -
MaviBere bunu yazdı:
bilgilendirme diil de katılım cagrisi geldi oylemi?eminmisin bundan?eminsen tatbikat olabilir,amk bende de varda seferberlik emri tabi yaptiin sınıf ve rutbene gore degişio o kagitta yazanlar,bende ki filmlerdeki gibi istediim seyle gidebiliom yada arabaya el koyabiliom,ucundaki kuponu yırtip imzaliosun adamin neyini aldiysan adam onla askerlik subesine gidio ve ihtiyaci orda karsilanio.ama simdilik cagiran olmadi,olursa gideriz elbette ama...
-----------------------------hangi rütbe ile yaptın hacım askerliği?
bide bu seferberlik 10 yıldı sanırım
-
MaviBere bunu yazdı:
tatbikata gidenler saga sola operasyonlara gitmez kışlada kalır tatbikat zaten tugayda yada birlikteki egitimle ilgili değil oraya ulaşımla ilgili genel olarak.koko nn dedii gibi sifreler de var.babanla asker arkadaşı oluruz belki.
----------------------------söyledigin gibi cıktı hacı jandarmada bi abi var sordum seferberlik ilanı icin acın cagırmıslardır.. 1-2 gün gezer gelir dedi..
-
amelem ben yedek subay olarak yaptım komando tugayında,er,erbaş(onbaşı,çavuş) ev yedek subay lara yani muvazzaf olmayan kişilere farklı kodlarla farkı gorevler verilio seferberlik için.bide aslında gnh var bunun acilimini yazmak istemiorum bilen bilir oraya gidenlerinki daha da değişik.
-
şı sıralar çok fazla şehit vermeye başladık ondan olabilir
-
hacılar şırnak`a ve çevresine operasyon başladı.toptan pkk operasyonu.20.000 asker gönderildi şırnak ve çevresine.arkadaşımız özellikle şırnakta askerlik yaptı demiş. şırnak`ı iyi bildiklerinden dolayı onları çağırmışlardır. herkese seferberlik gelecek diye bişey yok yani.
-
keşke benide çağırsalar