Şehirler Arası Hostluk-Muavinlik Yapmak
-
Çalışan arkadaşımdan hatırladıklarımı yazayım.
Gittiğin yolun sabit ucreti olmuyo.
Saat başı ücret aliyosun.
Istanbul-izmir bazen 8 bazen trafik durumundan 9-10 saat.
Devamında birçok konu sana kalmış.
Otobüste koltuktaki 1-2 saatlik uykuyla ayakta kalırım dersen sürekli calışıp sağlam para kaldırırsın.
Valiz indir kaldır filan işime gelmediği icin ben yapmamıştım.
Büyük garajlarda hostların kalabileceği yatakhane varmış. Mesela ist.balikesir izmir filan.
Sigorta bence zorunlu olarak yapılır ki dediğim gibi o otobüse bindiğin kayıtlı. Haliyle olabilecek bi kazada sigortan olmazsa şirketi öttürürler. Günlük bile olsa yapmaları gerekir.
Bizim saf habire valizleri karıştırıp yanlış yolculara veriyodu :) anons yapılan mikrofonu açtığı sırada ön cama kuş çarpmasıyla irkilip, açık mikrofonda sağlam küfürler etmişliğide vardı :D
Eğlenmesini bilirsen zevkli.. Ama bilmezsen eziyetten başka bişey değil.
Kara_Mc tarafından 11/Tem/17 13:00 tarihinde düzenlenmiştir -
En yakın oto gara git .
Muavin in birine yapış .
Sor sorularını .
Sonra başka bi muavine sor
3. Muavinede sor . Bakalım ne diyecekler sonra bizde yaz bakalım ne diyecekler .
Tahminen kısa mesafe yerlerde iyidir ama uzun yol bok iştir .
-
Kara_Mc bunu yazdı
Çalışan arkadaşımdan hatırladıklarımı yazayım.
Gittiğin yolun sabit ucreti olmuyo.
Saat başı ücret aliyosun.
Istanbul-izmir bazen 8 bazen trafik durumundan 9-10 saat.
Devamında birçok konu sana kalmış.
Otobüste koltuktaki 1-2 saatlik uykuyla ayakta kalırım dersen sürekli calışıp sağlam para kaldırırsın.
Valiz indir kaldır filan işime gelmediği icin ben yapmamıştım.
Büyük garajlarda hostların kalabileceği yatakhane varmış. Mesela ist.balikesir izmir filan.
Sigorta bence zorunlu olarak yapılır ki dediğim gibi o otobüse bindiğin kayıtlı. Haliyle olabilecek bi kazada sigortan olmazsa şirketi öttürürler. Günlük bile olsa yapmaları gerekir.
Bizim saf habire valizleri karıştırıp yanlış yolculara veriyodu :) anons yapılan mikrofonu açtığı sırada ön cama kuş çarpmasıyla irkilip, açık mikrofonda sağlam küfürler etmişliğide vardı :D
Eğlenmesini bilirsen zevkli.. Ama bilmezsen eziyetten başka bişey değil.
Maas sabit değil mi saat başı mi aliyoruz
-
Şöyle söyliyim: asgari ücret zaten zorunlu.. asgari icin günlük 6-7 saat çalıştığını düşün. Fazladan yaptıklarına da belirli bir ücret alıyodun.
3 sene önce çalışıyodu arkadaşım.
Değişmiş olabilir sistem.
En güzeli git bi firmanin merkezine. Veya mail at.. anlat durumunu. Sürekli ihtiyaçları oluyo.
-
Kardeşim öncelikle en önemli konu nasıl bir şöför e denk geleceğin. Ben çok fazla otobus yolculuğu yaptım en kısası 4 saat en uzunu 18 saat . Gözlemlemem kadarı ile araç yıkama olayı artık tesislerde oluyor otobüs yanaşıyor zaten orda yıkayan reyizler var onlar hallediyor ama tabi yol bitince garaja girince sen yıkayacaksın ve hem de iç temizliği de yapacaksın camlara kafalarını koyup yağ ediyolar onları sileceksin güzelce onun dışında intizamı sağlayacaksın. Valiz yerleştirme olayı vs olacak sen yapacaksın kek vs dağıtacaksın onların çöpünü toplaycan güzelce koycan sonra ilk fırsatta boşaltacan. Molalarda güzel sesinle anons yapacan :D (yaşın itibari ile ses tellerinin oturmadığnı var sayıyrum :D Alınma takılıyorum) Daha sonra mola bitince bineceksin kim hala s*çıyor kim geç kaldı hesabını yapacaksın. Yeri gelince trip yiyeceksin vs. Firma olarak bişey diyemeyeceğim ama elit kesimin kullandığı firmaları tercih et diğer türlü çok pislik oluyo otobusler.
iyi tarafı kekler kolalar sana sınırsız asdjfklahsjdf hep istemişimdir sınırsız yiyecek :D
Kardeş ordan bi su diyecekler götüreceksin 32 numaraya o sırada 33 teki adam da kardeş bi de ben alim diyecek onu da götüreceksin bakacaksın ki herkes istiyor içinden dicen ki aq salakları baştan soyleyin sonra eline bikaç tane alacaksın alın aq al sen de al al lan sen de iç diye diye dğıtacaksın sonra ortalık durulacak ışıklar kapanacak (gecedeysen) ve geçip şöförün yanına yolu izliycen. şöför diyecek ki olum bi iki çay falan ver la uykum geliyor aq diyecek ona servis yapacan falan filan. Eskiden (senin yaşlarda) yapmak istediğim bi işti. Dene yapamassan çıkarsın. Arada yolda yolcu alırsan fazla para isteyip cebe de atabilirsin (vicdan meselesi , ben yapmazdım mesela) o şekilde para kasabilirsin.
Yan haklar cart vurt olayı yok tamamen firmanın adamlığına bağlı rahat edersin ya da rahatsız olursun. Sigortanı şimdiden başlatman ilerisi için acayip işine yarar mutlaka sigorta yaptıran bi iş bul ilerde çok rahat edeceksin.
Benim yorumlamam bukadar. Kolay gelsin :)
-
yapma, hele yazın hiç yapma. hiç hayalindeki gibi bir iş değil.
-
Tarikatta onca iş sahibi mürit var. Yardımcı olsanıza arkadaşa? Ne muhattap ediyosunuz muavinlikle cartla curtla?
-
1 gün çalışıp istifa etmişligim var pamukkale de :)
-araç yıkama olayı yok
-gittiğin yola göre ücret alıyorsun
-sigorta yapıyorlar
- hiç bir firmayı önermem
- yaştan dolayı sıkıntı cıkcagını sanmam
ofislerde ranzalar var oralarda dinlenip tekrar yola cıkıyorsun falan ne kadar cok yola cıkarsan o kadar para kazanırsın -
Gecen gündüzün olmaz. Bol sabırlı olman gerek. Normalde günahını vermeyeceğin tiplere tamam efendim çekeceksin.
-
düşünsene herkes seni heyecanla bekleyecek