Şehit Sayısı 87 Mi ? Son Haberrde
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
dertli bunu yazdı:
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------geri kalan 60 şehit ailesinin akrabalarını sülalesini nasıl susturacak hadi basının susturdu peki hiç öyle şey olurmu akıllı işi değil inanamayın böyle şeylere
-----------------------------"ben devletim yasak koydum. hadi yayınlada göreyim. kanalı yayından men ederim eğerki yayında görürsem."
ne yapabilirsin_? kime duyurabilirsin.
istediği kadar yasak koysun şehit aileleri dernekleri ve bir çok sivil toplum örgütü var bunlar ayaklanır eylem yapar bunun duyurur bu kadar basit değil ben devletim hayt huyt olayı o kadar yandaş olmayan tv kanalı vs var bunlar gece gündüz tayyibi kötülüyor kim susturabiliyor misal ulusal kanal
cumhuriyet mitinglerini kim durdurabildi tayyip kanallara yasak koyduda ne oldu herkes yine haberi oldu bildi hatta meclise kadar çıktı mevzu
-----------------------------şehit ailesi vatan sağolsun demezse ceza kesilen bir ülkede yaşıyoruz.
eleştiri yaparsın buna kimse engel olmaz karşılık verrirler olur biter. ancak bu gibi duurmda basın yayınlamazsa kime duyuracak.
bunu sen bildiğin halde sorguluyosun hala. bak ortaya 87 şehit denildi. kaç tane basın organının dilindeki şu anda. meclise çıktıda ne oldu. benim çevremdeki kimsenin haberi yok mesela ben böyle bir haber ortya attığımda ağzı açık nerden duydun diyorlar.
hani basın ve yayın organlarının nasıl susuturalacağını sen biliyosun. o yüzden bana sorma nasıl olduğunu.
-
redLine bunu yazdı:
Muhtemelen anlamıyacaksınız ama böyle bir şey söz konusu değil.
Burada bahsedilen çapulcu değil, şehit! Yani Tsk'nın canı ve bu can hakkında kimse kafasına göre rakam veremez. TSK şehit sayısını gizlemez, gizleyemez! Gizleyememesindeki teknik sebepleri geçtim, gizlememesinin nedeni şehit olan insana duyulan saygıdır. Devlet/hükümet vs.. şehitlere saygı duymuyor olabilir o konuyu bilmem fakat TSK'da yitirilen her bir fidan'ın acısı kemiklere kadar işler.
Bunun aksine leş sayısı söylenmez, daha az söylenir örneğin haberlerde her gün 3 - 5 pkk'lının ya da operasyonlarda 100 pkk'lının öldüğü söylense ne olur ? Bizim yüreğimize su serpilir ama diğer yandan hem pkk'nın bürokratik kesimi hem de Dünya ayağa kalkar. Üstelik askerimiz leş toplamak ile görevlendirilmiş değildir çatışma sonrasında öyle leşler ortaya çıkıyor ki kolu neresi, bacağı neresi bulman imkansız veya sarp kayaların arasında üstelik üzerinde tuzak bile yerleştirilmiş olma ihtimali olan bir yerde. Gidip o leşleri askerlerin toplayacağını mı sanıyorsunuz ? Bu durumdaki bi leş ile uğraşmak kolay değildir. Toplayacaksın, getireceksin adli tıpıydı, savcısıydı, şu suydu bu suydu uğraşılmaz. Bunun yerine öldüğü yerde bırakılır. İt köpek akbabalar tarafından da leşi yenir.
Zaten Türkiyenin önündeki en büyük problemlerden biri de bu. Geçtiğimiz senelerde çokca dile getiriliyordu. Bugün dağlarda terk edilen, alınmayan leşler yüzünden ileride Türkiye burada kürtlere karşı katliam yaptı, soy kırım yaptı şeklinde suçlamalarla karşımıza çıkılabilir onlar terörist değildi, işte kemikleri alın bakın bunlar burada yaşayan Kürt çoban, köylü vs.. şeklinde önümüze sunulabilir.
Böyle 3 - 5 çapulcu pkk militanının söylemlerine inanıp onlara prim yaptırmayın. Üstelik onların haber sitelerinde, medya organlarında her gün 10larca şeht haberi, 1 - 2 helikopterin düşürüldüğü, 3 -5 tankın imha edildiği yazıyor. Bunlara inanmayıp şehit sayısında mı doğruyu söylediğine inanıyorsunuz ?
-----------------------------peki bu şehitlere saygı duyan TSK , bir önceki Dağlıca baskınından önce "buraya saldırı gelecek" diye 6 tane rapor yazıp yollayan komutanı niye sallamadı da, üstüne baskın gerçekleşip 10-20 tane şeht verince adamı ihmalden yargılayıp erliğe düşürdü.? Saygı duyacak şehit olsun diye mi? İhmal yapmasalardıda şehit olmasaydı bu canlar daha iyi değil miydi?
-
ayrıca abi şehit aileleride 26 dendiyse onlarda 26 diye biliyor.. kendi evlatlarıda o 26 kişinin içinde diye biliyorlar, onlar nerden bilecekler ki 26 değilde 80 lduğunu? onlara tam liste mi gidiyo böyle bi şart mı var.?
-
Saçmalamayın paranoya yapıp durmayın bu haberi Fırat haber ajansı itleri çıkardı. neden bahsettiğinizi ne konuştuğunuzu bilin azcık. sağda solda bu şekilde konuşup da milletin beynini bulandırmayın. 26ysa öledir ha belki sonradan yaralılardan ölen kalan olmştur allah rahmet eylesin nur içinde yatsınlar 30 olmştur 32 olmştur bokunu çıkarmayın.
-
böyle bir şeye inanan dangalaktır.
ama bu şehitleri fırsat bilip deniz fenerinden zahid akman ve diğer soyguncuları salıverdiler... böylece trilyonluk hırsızlıktan bir adalet yargı diye birşey poss çıktı. adamları serbest bıraktılar serbest...millet şehit derdindeyken kimse bunla ilgilenmez deyip suçsuz sıfatıyla serbest bıraktılar. böyle birşey türkiyeden başka hangi ülkede olabilir _?
ve yine üzücü haber siirt pervariden geldi 1 askerimiz şehit.