folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Selçuk Bayraktar - Yüksek Teknolojide Milli Hamle ...



Selçuk Bayraktar - Yüksek Teknolojide Milli Hamle ...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    bladex38 bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

    Bozuk saat 🕒 günde 2 defa doğruyu gösterir. 

    Adam siyasete çekmeyin diyor . bu ülkede tayyip karşıtı olan herkes güzel olan herşeyi hor görür küçümser oldu vatan hainleri bile bu kadar alçakça çatışmıyor en azından ben düşmanınım diyor. İyiye iyi kötüye kötü dersen ölmezsin merak etme . İnş daha fazlası gelir gururlanıyor insan ;)

    hazmedemeyen arkadaşlar görmezden gelin bu tür olayları susmakta bir erdemliktir 

    O deyimden yapılanı beğenmediğimi nasıl çıkardın merak ettim ? Adamları sevmiyorum diye her yapılanı beğenmiyorum diye bir şey yok. Aynı şekil Atak Helikopter projesinide beğeniyorum ancak Altay tank projesi ile boşuna uğraşıyorlar. Bu devirde tank savaşı mı kaldı ? Gelecek havada.

    mustafa o iş öyle değil gerçek bi savaş bilgisayar oyunu gibi olmuyo tank kara gücünün demir başıdır,o zaman amerika bütün tanklarını eritip uçak yapsın neden yapmıyo :)

    katiliyorum hocam sana, tank onemli bir askeri arac, hava her zaman yeterli degildir. bugun yerin altinda bir cok barinak var bu bombalama seylerine karsi yapilmis. Hangi sehirdi hatirlamiyorum ama adamlar resmen sehrin altinda sehir yapmislar.. O yuzden yerde savasmak onemli bu yuzden de hem askere hem tanklara ihtiyac olur. Ayrica daha kolay yontemlerle savas kazanilabilir :) zaten bunlarin ornegini cok goruyoruz.. adamlar bir yandan esad bir yandan isis bir yandan ypg/pkk kiskirtarak ellerini pislige bulandirmadan kolayca temizliklerini yapiyorlar 

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2003
    Erkek

    "Şirketin yapacakları bunlarla da sınırlı görünmüyor"

    Ne şirketi hacı? Bu adam cumhurbaşkanının damadı değil mi? Çalıştığınız şirkete çük kadar alım yaparken bile akrabanızdan yapsanız alımı ve en iyisini en ucuza da alsanız. Derler ki, kendi adamından aldı tabi yiyiyordur. Derler amına koyayım normal lan bu, çünkü olmaması gereken bir şey.

    Devlet desteği falan geçsinler. Madem ülkemiz için üretiyor, devlet destekliyor. Kuracaklar birimi, bu adamsa bu işin piri bu adamı da başına geçirecekler. Maaşını verecekler çalıştıracaklar, devlet kendi üretecek. Bu adam bu silahları 3 tl fazla veren ülkeye neden satmasın amına koyayım. Öyle olmasa bile şirketi mi olur lan bu işin nasıl normal karşılıyorsunuz. 

    Ama amerikada da var böyle firmalar lölölölö diyeceklere peşinen cevap vereyim, bi bakın o şirketler tüm dünyaya satıyor o silahları. Ha diyecekseniz ki ama bizde de bu şirket bunu dünyaya satacak, katma değer kazandıracak, para sokacak. He iyi iyi, patatesi ürettik füzesi uçağı kaldı. 
    Bizim üretiyor olmamız başka, sadece bizde olması bambaşka bir şey. Rusya'da, İran'da nükleer silahlar, devlet tarafından değil şirket tarafından üretiliyor olsaydı, bugün bizim durumumuzda olurlardı:)

    Ha birde bu aletin motorunu, kamerasını, füzesini bizmi üretmişiz la gerçekten.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Anlayamadigim birsey var. Bu tarz haberlere donun bak8n sole 2-3yil geriye donuk, hep bunu urettik sunu urettik sooe milli silah bope vuruyor boyle opduruyor vs vs diye 100 bin tane haber var. Sonra bide olaylara ve sonuca bakiyorum, yine sehit veriyoruz. E bu amk teknolojileri helikopteri ucagi ne diye uretiyoruz arkadas? Adamlar daha gelmeden haberimiz olmasi lazim. Bana bu uretilenler hep bos gelio.


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2007
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

    Anlayamadigim birsey var. Bu tarz haberlere donun bak8n sole 2-3yil geriye donuk, hep bunu urettik sunu urettik sooe milli silah bope vuruyor boyle opduruyor vs vs diye 100 bin tane haber var. Sonra bide olaylara ve sonuca bakiyorum, yine sehit veriyoruz. E bu amk teknolojileri helikopteri ucagi ne diye uretiyoruz arkadas? Adamlar daha gelmeden haberimiz olmasi lazim. Bana bu uretilenler hep bos gelio.

    hocam benim bu celiskide bir fikrim var. teknoloji uretmek, bahsettigin turden bir sonuca odaklanmis bir proje degildir. en azindan "sehit haberleri gelmemesi" gibi bir amac varsa, bunun sadece ilk ayagidir teknoloji uretmek. bunun ikinci, ucuncu, dorduncu stepleri de var. Ornegin, "adamlar daha gelmeden haber veren cihaz" urettin varsayalim, ama askere polise yeteri miktarda dagitabildin mi? Dagittinsa, egitimini etraflica verebildin mi? Egitimini verdin, tatbikatini yaptin mi? Onu da yaptin, sahada kullanim raporunu (feedback) aldin mi? Alip da, eksiklerini giderdin mi? vs.vs.vs uzar gider bu.

    Ben sehit meselesi acilirsa, teknoloji uretmekten cok, adam gibi egitim almamis polisler askerlerin bolgeye gonderilmesinden sikayet ederim.

    Bir akrabam Diyarbakir'da polis. Aramizda gecen konusma:

    Ben: EYP'den korunma ile ilgili seminer, egitim, konferans vb. birsey aldiniz mi?  

    Polis: EYP ne abi?

    Ben: El yapimi patlayici dostum. Bircok askerimiz, polisimiz son donemde bu bela yuzunden sehit oluyor. Egitimi verilmiyor mu size?

    Polis: Yok abi, duyuyoruz haberlerden filan tabi de, egitim falan yok yani.

    Ben: Peki ne silah kullaniyorsun? 

    Polis: AK47

    Ben: Tutukluk yapiyor mu? Memnun musun makinenden?

    Polis: Bilmiyorum ki abi, hic atmadim. 

    Ben: Tamam kardesim, tamam.  


    All I need is a possibility.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    Yapılan işler atla deve işler değil. Bu bir teknoloji ve buradaki insanlarında yurt dışındaki mühendislerden bir farkı yok. 

    Yurt dışından satın aldığın hemen hemen herşeyi burada da üretmen mümkün. Bu millet mal değil hepimiz akıllı adamlarız.

    Önemli olan birilerinin bu işlere ön ayak olurken başkasının önüne takoz koymaması. Vizyonsuz insanlar için uzaktan kumandalı araba neyse tesla da o.

    Bugün videodaki arkadaş işe başlar yarın bir başkası devam eder. O kültür oluştuktan sonra aramızdan birileri fikirlerini ileride hayata daha kolay geçirebilir.

    Bundan 20 sene evvel işgücü ucuz diye şirketler çine hindistana giderken şimdi iş gücü kalifiye diye gidiyor. Bu inanılmaz bir değişim. 2 sene önce ABD bir kanun tasarısı geçirdi kritik sektörlerde ( IT, elektronik gibi ) ABD dışından uzaktan çalışmaya izin verildi. Yani hindistan, çin, türkiye vb gibi bir çok ülkeden kafası çalışan adamları evden çalıştırabiliyorsun. ABD ye hiç gitmeden de buradan ABD deki şirketlerde uzaktan çalışabiliyorsun. Burada olup ABD nin büyük bankalarına , BT şirketlerine çalışan insanlar var. Niye burada Turkcell de yada Garanti bankasında çalışmıyor bu adamlar. Vizyonsuz müdürler vs ler yüzünden.

     


    ftw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

    Bakın şu açıklama kabul edilebilir bir açıklama. Emeklemeye başladığımızın göstergesi olabilir. O iyi ama biz bu çalışmayla geçebiliriz demek mâkuldür ki kendimizi de itin götüne sokmanın anlamı yok!

    Ama şu açıklama dangalaklığın göstergesidir. Bu memlekette birtakım üst olduğunu zanneden kesim bu kafada, bir diğer kesim ise Bayraktarlar gibilerin kafasında.

    Ek olarak da ben bir araştırma yapmıştım bütçeler ile alakalı onlara bakalım:

    Bütçeye şuradan ulaşabilirsiniz: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/03/20160316M1-1.htm
    Aynı şekilde PDF hâline şurdan: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/03/20160316M1-1-1.pdf

    Siz gerçekten iş yapacak kurumlarınıza giip diyanete ayırdığınız bütçeden kat ve kat fazla bütçe ayırırsanız NAH geçersiniz o Tesla'yı!

    Bakınız seçilmiş kurumların bütçeleri:

    Bakınız diğer kurumlara ayrılan bütçeler ve Diyanet'e dikkat!

    EK: Şimdi bu tabloları neden verdim? Çünkü verdiğim linke gidip de, o dokümana erişip de bi zahmet edip kurumlara detaylı bakmayacaksınız ve dank etmesi için birilerinin özet geçmesi lazım.

    Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak.

     

    Caliber tarafından 21/May/16 20:19 tarihinde düzenlenmiştir

    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2012
    Erkek

    bunları da görürüz umarım : https://www.youtube.com/watch?v=aVrGGcyngLU 


    black implies white, self implies other, life implies death.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    @caliber

    Hocam benzer istatistikleri neredeyse her alakalı başlıkta paylaşmaya çalışıyorum.

    O kadar büyük paralar heba ediliyor ki bu ülke bugün hakettiği şekilde yönetilebilse hakikaten argumanlarında sundukları gibi büyük ekonomi, ileri teknoloji vs. olaylarına adım atmak işten bile değil. Hakikaten iyi paralar döndürüyoruz. Ama dönen paralar bir süre sonra fazla dönüyor olsa gerek ki buharlaşıp gidiyor, göremiyoruz, bir süre sonra sona erişemeden puff diye gidiyor. Bu kaybolan kısmı, heba edilen kısmı bir değerlendirebilsek bu sefer hakikaten o dalga geçtiğimiz sözlere yaklaşabileceğiz ama işte... Teknokrat yönetimi olmadıkça bu ülkede bu iş çok zor. Sen halkın adamı diye toplama adamları seçersen, bakanlıkta bile "ben savunma bekliyordum teknolojiye atanmışım" diyen bakanlara sahipsen o işten ne hayır bekliyorsun ki?

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2008
    Erkek

    Hayırlı olsun, yavaş yavaş zirveye gideceğiz öyle ya da böyle.

    Ek olarak birşeye daha sevindim; http://www.hurriyet.com.tr/faruk-ozlu-kimdir-nerelidir-40108130

    Yeni Bilim Teknoloji ve Sanayi bakanı oldukça donanımlı görünüyor.

    Hep derdim ulan alakasız alakasız adamları birilerinin akrabası bilmem nesi diye abuk subuk makamlara getiriyorlar bu ne saçmalıktır diye.

    Ancak bunu görünce hoşuma gitti sebepsiz yere dedim değişim var. İnşallah diğer noktalara da bu şekilde hakkını verebilecek kişilikler gelir.


    imza.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2007
    Erkek
    cankol bunu yazdı

    Hayırlı olsun, yavaş yavaş zirveye gideceğiz öyle ya da böyle.

    Ek olarak birşeye daha sevindim; http://www.hurriyet.com.tr/faruk-ozlu-kimdir-nerelidir-40108130

    Yeni Bilim Teknoloji ve Sanayi bakanı oldukça donanımlı görünüyor.

    Hep derdim ulan alakasız alakasız adamları birilerinin akrabası bilmem nesi diye abuk subuk makamlara getiriyorlar bu ne saçmalıktır diye.

    Ancak bunu görünce hoşuma gitti sebepsiz yere dedim değişim var. İnşallah diğer noktalara da bu şekilde hakkını verebilecek kişilikler gelir.

    http://m.hurriyet.com.tr/faruk-ozlu-kimdir-nerelidir-40108130

    Oldukça donanımlı görünüyor, hadi hayırlısı bakalım..


    .
Toplam Hit: 10214 Toplam Mesaj: 79
iha heron karşı