folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Şemdinli'de Hain Saldırı : 7 Şehit

Şemdinli'de Hain Saldırı : 7 Şehit

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

Askeri eleştiren arkadaşara özellıklede Başbuğdan açıklama izteyen arkadaşlara bende soruyorum. Ben kendımı bıldığımden berı (yas 29) askerıye hıc bukadar terorle mucadeleye karsı gucsuz bırakılmısmıydı? Gecmıstekı opreyrasyonlara bakarak operasyon sırasında ve verılen sehıtlere gebertılen ıtlerı bır orantıya vurun? Birilerine gorunurde kafa tutup arka odalarda ne konustukları "?" olan ınsanlar oldugunu dusunerek ne anlasmalar yaptılarda ıraka gırmeye bu kadar neden tırsıyorlar? Askerın hıcmı sucu yok kusursuz kımse yoktur kabul ama sımdıye kadar askerın elı kolu bu kadar baglanmamış bu kadar gucsuz bırakılmamısdı bunuda kımse ınkar edıp basbuga 9 sehıdın hasbınbı soramaz buda benım sahsı gorusum. Ufak bır sey daha bızım burada yapmıs oldugumuz kuru tartısmalar ne sehıtlerımızı gerı getırır nede aılelerıne sabır verır.O yuzden bosubırıne hesap sormaya calısmayalım illa sorulacaksa da  sorulması gereken hesabın %80 i nı nı sadıkda sorulması lazım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek

O kadar ordu eleştirilmişte,ordu tek başına mı karar alıyor sanıyorsunuz hiç mi anayasa hiçmi yönetim bilginiz yok anlamıyorum.Azıcık araştırın PKK'nın kaç yıldır neden bitirilemediğini bir okuyun ya.

Ordu Hükümet'e bağlıdır,hükümetin istemediği bir şeyi yapamaz.Haydi biz sınırdışına bir çıkalım da şunları bir avlayalım kimseden izne gerek yok diyemez.Sınırdışı operasyondan önce hükümetten izin alınması gereklidir.Savaş açmak için de meclisin karar alması gerekir.

Zamanında kökünün kurutulması için sınırdışına da çıkıldı,binlerce kişilik operasyonlarda yapıldı ama hiç birisi özellikle sınırdışı operasyonlar istenilen başarıya ulaşmadı.Neden?Sınırdışı operasyonlar için hükümetle ne zaman görüşülse ve ne zaman izin alınsa,sınırdışı kamplar bombalanıp ele geçirildiğinde bir avuç terörist öldürüldü.Sorgulamalarında hepsi aynı şeyi söyledi "Biz sizin geleceğinizi önceden biliyorduk,kamplar o yüzden boşaltıldı,her yer tuzaklandı".Bu kadar şeyden anlaşılması gereken anlaşılmıştır.Eğer operasyonlar öncesi bilgi sızmaları olmasa(sivillerden) orada taş taş üstünde bırakılmaz.Uçaklarla gelip bombalamaktan bahsetmiyorum çünkü uçakların bombardıman yapmasının hiçbir etkisi yok o dağlara.

Bu sadece asker ve hükümetin yapabileceği bir şeyde değil,doğuya gelipte bir görün halk burada nasıl destek veriyor PKK'ya.Her yerde her gösteride PKK bayrakları,Apo'nun resimleri.Sürekli polisle çatışma ve bölge halkının PKK'ya aşırı desteği.Şehirdeki milislerin dağdan gelenlere yardım etmesi.

Yazacak ve tartışılacak çok şey var konuda yalnız PKK'nın bitmesi için Kuzey Irak'a girip bunların hep saklandığı yerlerde kalıcı karakollar kurulmalı(Türk askeri tarafından) ve halkın desteği de çekildikten sonra bunlar yaşayamaz.Biz sadece ağacın gövdesiyle dallarını görüyoruz,köklerinin ne kadar sağlam olduğunu da görmemiz lazım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

ben sadece ASKERİ eleştirmiyorum arkadaşlar. Her iki tarafı. Her cepheyi.

Geri getirmeyeceğini bebekte bilir. Lakin Ne yapalım ? Şehit verdik susalım mı ? Konuşmayalım, yazmayalım mı ?

Askerin nasıl eli kolu bağlı bana bunu anlatabilir misiniz ? Devlet askere SİLAH sıkma, Mermi atma (Bütçeye zarar veriyorsun) , Uçak yada Helikopter kaldırma mı diyor ? Askeri sisteme hükümet müdahale ediyor mu sanıyor sunuz siz ? Uyanın ! Askeri sistem bu ülkede yıllardır HÜKÜMETLERİ deviriyor, Başbakanları yönlendiriyor. Siz tumuş Hükümeti yada SİYASİLERİ suçluyorsunuz!

Başbuğ'dan ben şahsım adına bir şey beklemiyorum. Skorksy'leri kaldırdılar, F16'lar ile bomba yağdırıyorlar.

Durmak yok Devam edin bombalamaya uçsuz buçaksız ve bi sikim olmayan dağları taşları.

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Bence artık sitede askerle ilgili konulara kısıtlama getirilmeli. Özellikle şehit haberleri hepten yasaklanmalı.

We can be more, we can be much more.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

O zaman ağacın kökünü sökün ! ben TÜRK'üm diyen tüm Kürtleri alın gerisini YAKIN ! Sınıra TÜRK SEDDİ dikin !

Ondan sonra 30 YILDIR HÜKÜMETLERİ SUÇLAYIN!

Profesyonel TİMLERİN Kaldırılmasını da hükümetler istedi zaten di mi ? Sizin TERÖR bitti dediniz zamanlarda ASKER bitirmedi terörü. PROFESYONEL ASKERLE bitirdi. ÖZEL HAREKAT ORDULARI ve TİMLERİ bitirdi. Bu da ÇİLLER zamanındaydı. VE DAHA SONRA ASKERİ YETKİLİLER ( ÜST DÜZEY KOMUTANLAR VE SUBAYLAR) TİMLERİN kendilerinin önünüe geçtiğini savunarak kaldırılmasını ve NORMAL ASKERLİK durumuna geri getirilmesini istemediler mi ? ? ? ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

Konuşmayalım yasaklansın demekle olmuyor hacılar bu işler.

Açılımla Saçılımla Askerleri Çukurdan yaptığın Karakollara dikerekte olmuyor ! Asker istesin bu millet varını yoğunu ortaya döker. Bir tane komutan çıksın desin ki : " Elimizi kolumuzu bağladılar, Bize yardım edin " ALAYIMIZ gitmez miyiz ?

Bir tane Komutan çıkıp resmen şunu desin: " Bölge halkı Pekekaya yardım ediyor? " neden demiyorlar ? Eğer böyle bişey desin ve İSTESİN askerimiz BÖLGENİN Boşaltılmasını istemez miyiz ? ? ?

Öcalanı asamayan ve ortadan kaldıramayan yada Sesini kısamayan hükümet ve muhalefete de ayrıca sövüyorum !!

Sadece şimdiki hükümet degil, Bundan sonraki hükümetlerde Öcalana bi sikimi yapamayacaklar. bunu da buradan yazıyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

Master bunu yazdı:
    -----------------------------

O zaman ağacın kökünü sökün ! ben TÜRK'üm diyen tüm Kürtleri alın gerisini YAKIN ! Sınıra TÜRK SEDDİ dikin !

Profesyonel TİMLERİN Kaldırılmasını da hükümetler istedi zaten di mi ? Sizin TERÖR bitti dediniz zamanlarda ASKER bitirmedi terörü. PROFESYONEL ASKERLE bitirdi. ÖZEL HAREKAT ORDULARI ve TİMLERİ bitirdi. Bu da ÇİLLER zamanındaydı. VE DAHA SONRA ASKERİ YETKİLİLER ( ÜST DÜZEY KOMUTANLAR VE SUBAYLAR) TİMLERİN kendilerinin önünüe geçtiğini savunarak kaldırılmasını ve NORMAL ASKERLİK durumuna geri getirilmesini istemediler mi ? ? ? ?

Bir fikrin varsa yazarsın, karşı çıkan çıkar veya çıkmaz.  Düşünceni savunur, başka insanlara anlatabilirsin. Vatanı kurtarmak sıcacık yatağından forumlara bağırıp çağırmakla olmaz. Herkes seninle aynı şeyi düşünmek zorunda değil.

En hafif deyimiyle herkesin yüreği yanıyor zaten.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gaara
    Gaara's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:

9 şehit oldu. ntv

bu saatten sonra topyekün ırağa girmeyenin mk. bundan sonra ırağa resmen savaş ilan edilmesi lazım

ama bizdekilerde nerde o döt. 

işini yapmayan bizimkilerinde  mk. sorumluluğunu yerine getirmeyenlerin mk.

hocam çok doğru söyledin ya

Bazen insanlara bakıyorum da hoşlanmaya değer birşey görmüyorum.Herkesten uzaklaşmayı sağlayacak kadar para kazanmak istiyorum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

KaptanMagaraAdami bunu yazdı:

Master bunu yazdı:

Bir fikrin varsa yazarsın, karşı çıkan çıkar veya çıkmaz.  Düşünceni savunur, başka insanlara anlatabilirsin. Vatanı kurtarmak sıcacık yatağından forumlara bağırıp çağırmakla olmaz. Herkes seninle aynı şeyi düşünmek zorunda değil.

En hafif deyimiyle herkesin yüreği yanıyor zaten.

ne biliyorsun sen benim nerede ne işi yaptığımı ? ne biliyorsun ne şartlar içinde nasıl çaliştiğimi yada etrafımda olanları ?

kimse benim görüşümü savunsun diye yazmıyorum. herkesin görüşüne saygım var.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    thanatosus
    thanatosus's avatar
    Erkek

Master bunu yazdı:

Konuşmayalım yasaklansın demekle olmuyor hacılar bu işler.

Açılımla Saçılımla Askerleri Çukurdan yaptığın Karakollara dikerekte olmuyor ! Asker istesin bu millet varını yoğunu ortaya döker. Bir tane komutan çıksın desin ki : " Elimizi kolumuzu bağladılar, Bize yardım edin " ALAYIMIZ gitmez miyiz ?

Bir tane Komutan çıkıp resmen şunu desin: " Bölge halkı Pekekaya yardım ediyor? " neden demiyorlar ? Eğer böyle bişey desin ve İSTESİN askerimiz BÖLGENİN Boşaltılmasını istemez miyiz ? ? ?

Öcalanı asamayan ve ortadan kaldıramayan yada Sesini kısamayan hükümet ve muhalefete de ayrıca sövüyorum !!

Sadece şimdiki hükümet degil, Bundan sonraki hükümetlerde Öcalana bi sikimi yapamayacaklar. bunu da buradan yazıyorum.

Allah aşkına az kafanı kullan ya,asker çıkıpta "elimizi kolumuzu bağladılar" dermi böyle bir acizlik göstergesi olabilir mi?Senin ordunun elimiz kolumuz bağlı,birşey yapamıyoruz demesi nelere mal olur bir düşün bakalım,en basitinden PKK'yı ve o bölgeyi iyice azdırır.

Hiçmi kitap okumadın hiç mi tartışma programı,haber izlemiyorsun vallaha pes.Bangır bangır bağırıyorlar "bölge halkı pkk'ya yardım ediyor" diye.Bak sana tavsiye madem hiç bilmiyorsun bu konuları,hiç okumadın söyleme en azından rezil olma.Şimdi en basitinden söylüyorum git bir kitapçıya "Osman Pamukoğlu-Unutulanlar dışında yeni bir şey yok" kitabını istiyorum de.Orada bir oku ya onu da geçtim az televizyondaki haber kanallarını oraya terör uzmanları çıkardılar onları bir dinle ne söylüyorlar.

Öcalan Türkiye'ye asılmaması şartıyla teslim edildi,sesini kısamazsın.Neden biliyormusun?İnsan haklarını öne sürerek bundan siyaset yapan bin insan var Apo destekçisi.Ayrıca senin Apo'ya yaptığın ters bir hareket veya sesini kısma girişimlerinin Doğu'da nasıl yankı bulduğunu tabii gene bilmiyorsun,konuşmak kolay.Bir gün Doğu'da bir yere gel özellikle Hakkari'ye sonra gör burada neler,nasıl yaşanıyor.Apo'nun hücrem kü.ük demesiyle nasıl şehrin hayatının bittiğini,taş sopalarla,gaz bombalarıyla çatışma çıktığını gör.Televizyondan izlediklerin olayların sadece gösterilmek istenen çok küçük bir kısmı.

Apo'ya yapılan yapıldı zaten,adamın hayatını kurtararak en büyük iyiliği yaptılar.Şimdiden sonra zaten bir şey yapılamaz en fazla mevcut şartlarını daha iyileştirirler o kadar.

Toplam Hit: 7823 Toplam Mesaj: 55