Seneye Herkes Üni Ye Girecek
-
Dreamtn bunu yazdı:
-----------------------------
yascakucuk bunu yazdı:
-----------------------------şimdi lise mezunları işsiz
yarın üniv. mezunları işsiz
ertesi gün Türkiye aç..
-----------------------------Bok.. İşsiz..
Türkiyede İşşizlik sorunu yok kardeşim !
Kim ne derse desin !
Dostum bak bir insan isterse ekmeğini taştan çıkartır.
Haber ropartajlarına bak işsizlikle ilgili adam kahvede sigara içiyo gazte okuyo işsizim 1 lira var diyo cebimde.
Ben onun bunun lafına bakmam her yer eleman arıyor işsizlik yok iş beğenmeme var kim uraşcak diyo belki maaşı 500 kağıt ama boş oturcana 500 kağıda çalışsana
hadi 500 kağıt beni doyurmaz 500 kağıta çalış o arada iş arasana boş vakitlerde .
İşsizlik Sorunu Türkiyede yok.
Türk Milleti Çalışkan ve Atamızın dediği gibi zeki işine sahip çıkan bir milletten çıkmış.
Türk milleti götünü yaya yaya olan işlerden fazla parası olan işleri istiyor.
İşte bu yüzden işsizlik var.
Gelelim 2.ci konuya üni. mezunları iş bulamıyo lise bulamıyo kardeşim bu ülkede okuyan nufus en kötü lise bitirmiyomu üni.yi okuyanda çok bu ülkeye sadece bilgisayarcı mı sadece bilmem ne mühendisimi lazım bu ülkeye ayakkabıcı berberde lazım !
İşinde iyi olanlar bir yerlere girince tabi adam giremez işinde kötüyse
Ben sana bişi söylüyümmü Tek kelimeyle sen çalış adam gibi işini sahiplen severek yap yediğin ekmeğin hakkını ver .
Bir kuruş kazanamıosan gel yanıma !
-----------------------------isterseniz şöyle diyelim Türkiye işli fakat aç..Söylesene ben gidicem şimdi 500 ytl ye bi yerde çalışcam işsizmiyim?Değilim.PArada geliyor güzel.
Peki o 500 ytlye ben ne alıcam ??Eğer bunu düzeltirlerse Türkiye de ne açlık ne işsizlik sorunu kalır.
-
harbiden bazı yorumlar boş olmuş :S açıköğretimi 1. sınıftan 2 ye geçen çok adam çıkmaz bence bende 1 deyim 3 yıldır 1 de :S gerçi ilk 2 yıl sınava bile gitmedim şimdide geçcem die yırtınıom. istatistiklere bakmak lazım a.ö.f ün ne kadar mezun verdiğine falan hem bölümler ölmez saçma saçma konuşmayın ea out sayısal in böle mantık mı olur lan :|
-
Bir kuzenim cezaevinde açık öğretim maliye bitirdi. İzmir bölge 1.'si olarak bitir aöf'yi. Türkiye'de de derece yaptı. Cezasının bitmesine 3-5 ay kaldı. Ona rağmen bir çok yerden teklif almaya başladı. Onun bir küçük kardeşi de sakarya'da 4 yıl maliye bitirdi, üstüne mali müşavirlik sınavını kazandı, üstüne yüksek lisans sınavını geçti, üstüne 2 yıllık stajının 1 yılını tamamladı, üstüne hala yüksek lisans öğrencisi olmasına rağmen ayda bin lira civarı maaş alıyor. Kpss'de eşşek gibi puan yapmasına rağmende memur olmadı. 2 banka memuriyet için çağırdı gitmedi.
Dreamtn'nin anlatmaya çalıştığı; ama tam olarak ifade edemediği olaya iki sıradan örnek vermek istedim. Çalışan kazanıyor abicim. Hiç açlık var, yokluk var, bokluk var demeyin. Tabiri caiz ise ekmek aslanın ağzında. Adam olan açık öğretim'de bile olsa adam gibi okur, babalar gibi işinide kapar. Bir diğer yandan şunu da kabul etmek lazım artık: "Üniversite'yi İş ve İşçi Bulma Kurumu'yla karıştırmamak lazım."
-
mizahi bunu yazdı:
yalnizturk bunu yazdı:
-----------------------------TrKomando89 bunu yazdı:
EA out, Sayısal in oldu ozaman :)
-----------------------------hacım ne diyon sen elim ayam titremeye başladı nasıl EA bitti sayısal devri başladı?
evet nasil oldu o iş?
-----------------------------Lisans Programları
bu yüzden öyle dedim, EA cılar için revaçta olan bölümler var açık öğretim de, ve bu denilen olursa ortalık bu bölümlerin mezunları kaynıcak.
Ama hukuk gibi bölümlerin karizması yerinde tabiki :)
-
Gelsinler nası olsa oturacak yer olmayacağı için kızları ben kucağıma alırım...
-
renegadealien bunu yazdı:
Gelsinler nası olsa oturacak yer olmayacağı için kızları ben kucağıma alırım...
Senin öyle yapacağını düşündükleri için öss ye giren herkes açık öğretim yazma hakkı kazanacak :) -
Yaw açıköğretim 1000 kişi okusa 100 kişi mezun olmuyo :|
Hepsinin amacı ya askerlikten yırtmak ya başka bişey :p Ben okuyodum açıköğretim öylesine mesela matematik kazandım. Şimdi donduracam. Belkide bırakırım öylesine okuyodum yani.