folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Seo İpuçları Bilmem Kaç : Görselim Biçim Biçim Ölürem Görsel İçin! Bırakın Çalsınlar !!

Seo İpuçları Bilmem Kaç : Görselim Biçim Biçim Ölürem Görsel İçin! Bırakın Çalsınlar !!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Evet bu sefer resim ve görselleri inceleyelim dedik ve mayısta yapılan goggle panda güncellemesinin ardından 3 aydır yaptığım test sonuçları ile bilgilerimizi tecrübe ile yoğurup babam böyle kek yapmayı nerden öğrendi sorusunu cevaplyalım.

Seo seo diye kıçımızı yırttık ve özellikle dikkat ettiyseniz site içi seo yada site içi optimizasyona önem verdik. 

Şimdi yine site içi seodan bahsedicez sabah şekerleri. Bu günkü konumuz bannerler resimler vs.. kısaca görseller.

Yağmurlu bir kış günüydü bir an kara cuma denilen tarihte sıçtımın pandası yine güncelleme yaptı ve güncelleme detaylarında kelime bazlı arama kadar görsel arama ve medya zenginliğinin öneminin arttığıda belirtildi. O günden bu güne dikkat ettiyseniz bazı siteler allak bullak olurken bazıları coştu.

Hep dedikki mantıklı hareketler size daima kazandıracaktır.

1 - Metin, özgün içerik ot bok tamam hepsini yaptık ama hitlerim yetersiz ?!?!

Öncelikle bi düşün sayfalarca düz yazıyı okurmusun ? Ben okumam bilader. Fakat içinde video resim açıklaması yada grafiksel detaylar olursa ddikkat çekeceği için muhakkak okunur.

Demekki neymiş yazılarımızda grafik, resim, banner kullanacakmışız.

2 - Aga ben zaten anında aratıp ekliyorum bu dediklerini ?

He amk biz boş konuşuyoz dimi ? ekliyosunda ne oluyo kaç tane hitin var görsellerden ?

3 - Peki panpiş bu iş nasıl yapılmalı ?

- Özgün makale yazarken nasıl özen gösteriyorsanız medyalarınız içinde o kadar özen göstereceksiniz.

- Tasarımcı olmanıza gerek yok saçma sapan paintte bile hazırlasanız ( o kadar yeteneksizseniz ben napiyim amk ) yeter.

- Makalelerinize muhakkak o anki konu ile ilgili resim grafik ekleyin, kısaca öyle bir dikkat çekin ki millet sizden araklasın!!

4 - hay amk ben emek harciyim millet araklasın oldu başka derdin ?

- Metin araklama konusunda nasıl gizli backlink kazanacağımızı anlatmıştım diğer konumda. Bu yüzden araklanması güzeldir.

5 - Peki resimler ? ben kıçımı yırtıp tasarlıyacam çizecem anında alacak adam bu nasıl iş ?

3 domainde 4 ay yaptığım testlerde google imagesten hem normal hemde farklı sitelerden link geldiğini gördüm.

Bunlar hem resim aratmalarda hemde benden resim çalan sitelerden geldi!!

Şimdi bu ikisini bi irdeleyelim ;

Resim aramaları :

Yazdığınız makalede googleden kelime aramaları ile gelirken google imagesten aynı şekilde hit çekebilirsiniz.

1 - Resim başlığınızı makalenize keyword girer gibi tanımlayın!!!

Nasıl ?

Unutmayın google bir kelime arama motorudur! Akıllı arama motoru değildir! Bu yüzden domates resminin başlığına domates yazarsan google görsellerden hit değil başını alırsın! Fakat !! Domates_domatessalatası_domatessalçası_domatesfiyatları.jpg şeklinde yaparsan işte o zaman öne geçme şansın artacaktır!!!

2 - Resim alt yazısı önemlidir!!!

Nasıl ?

Diyelimki ankarada bir müze resmi koydunuz. Giripte resim alt yazısına müze yazarsan sana bi siktir git derim. Fakat bunun yerine "ankara müzesinin önden ve yandan ayrıca girişini gösteren resim yazarsan" senin aranma hacmine bütün kelimeler etki edecektir!!

-- Başka siteden görsellerde benim siteme nasıl hit geliyo aga ?

--- NE OLURSA OLSUN RESİMLERİNİZİ KENDİ SİTENİZDE SUNUCUNUZDA BARINDIRIN!!

( bw yi senmi çekcen diyecekler için yemeyin içmeyin adam gibi host ve özellik alın. Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte sen ne kadar yatırım yapar ve kaliteli takılırsan o kadar kalıcı ve kaliteli olursun! )

Neden ? 

Şimdi aga sen bi sitede resim görsen ve kendi sitene alacak olsan direk sağ tıklayıp resim url sini kaydet dersin şak diye sitene yapıştırırsın. peki bi başkası senin sitendeki bu resmi almak istese aynısını yapmıcakmı ? Peki başkası ??

Şimdi biraz anladınmı ? Google bi bakacak bu resim uri ( url değil uri )  si hep aynı siteden geliyo demekki bu sitedeki görsel kaliteli!!

Bu şekilde uri kasarak google nezlinde o keywordlerde öne çıkma olasılığınız artacaktır!!

--- İyide ağa şimdi sen bunu dedin herkes benim emeğimi alır kendi sitesine yükler ben göt olurum napcaz ?

- İşte burada kafayı çalıştırın. 

AA ) Watermark : Bu sistem en eski imza - damga yöntemlerindendir ki çok çok iticidir. Ayrıca çoğunlukla rahatsız etmesin diye resmin altına üstüne ekleneceği için çalan adam keser gene göt gibi kalırsınız. ( Yinede acil durumlarda kullanılabilir )

ÇAĞ ATLAYIN FARKINIZI BELLİ EDİN!!

B ) İşte burda şimdiye kadar %95 sitede olmayan şeyi anlatayım size. Qr kodun ne olduğunu biliyorsunuz. Peki resimlerinize qo kod ile link damgalamak hiç aklınıza geldimi ?

Hassiikktirr nidalarını duyar gibiyim. Neden ?

Evet şu anda fazla kullanıcısı olmayabilir ama siz verdiğiniz emekler için ileriyi düşünmelisiniz! Ben qr kod gördümmü okuturum ki artık billboardlarda bile kullanılan bir teknoloji!

Atıyorum makalene resim galerisi ekledin resimlerin bazılarına makale url sinin qr sini damgala bazılarına resim galerisi url sinin damgala böylece hangi site hangi resmi kopyalarsa senin farklı linklerine kullanıcı çekecektir anladınmı ??

Yani yazılarınız için ne kadar emek harcıyorsanız görselleriniz içinde bir o kadar emek harcayın.

Yaptığım testlerde makalemde niche kelimeler olmasına rağmen niche görselleri kelime hitini %45 aşarak resmen görselden hit zengini yapmıştır.

Herzaman dediğim gibi kafayı çalıştırın geri kalmayın.

Bu makale tahribat.com için el emeği göz nuru yazılmıştır kaynak göstermeden kopyalayanın çükü düşsün.

Diğer seo konularım : 

Ekleyemiyom amk edge hızında internetle bu kadarı oldu ancak

@mod : Hep silmek olmaz dimi :)) 

http://www.tahribat.com/Forum-Seo-Zimbirtilari-Sand-Box-A-Girmis-Bir-Domain-I-Sand-Boxdan-Nasil-Cikartirim-301-Yonlendirmesi-Nedir-164358/

http://www.tahribat.com/Forum-Google-Hizmetleri-Seo-Vs-Adina-Takip-Etmeniz-Gereken-Bloglar-164773/

http://www.tahribat.com/Forum-Seo-Zimbirtilari-Sand-Box-A-Girmis-Bir-Domain-I-Sand-Boxdan-Nasil-Cikartirim-301-Yonlendirmesi-Nedir-164358/

http://www.tahribat.com/Forum-Kendi-Dilimden-Seo-Ipuclari-Hatta-Ipucu-Degil-Bildigin-Yazi-Dizisi-160959/

http://www.tahribat.com/Forum-Google-Botlari-Iyice-Killanmadan-Gunumuzun-Trendi-Video-Backlink-Olayina-Atlayalim-161859/

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

hocam panda mı kaldı. millet emd den kırılıp geçirildi.

emd hakkında ne düşünüyorsun ?

edit. bu arada kendi image host fikrine katılıyorum. zamanında kurmuştum böyle bir sistem. epeydir kaymağını yiyorum. fark ettiriyor.

ama bw nin de mına koyuyor. günde 15 gb den fazla bw tüketimim var amk.

FOXXLY tarafından 06/Eki/12 18:23 tarihinde düzenlenmiştir

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

bunu biliyorum eyw, dizi-film sitem var ve özellikle sunucuya çekmeye özen gösteriyorum.

fakat kodlarla ilgili eksiğim var, genel olarak 0dan bir wordpress e kodlarla nasıl bir seo yapılabilir. all in seo dan başka birşey kullanmıyorum, 3200 film var ve hala hit çekemiyorum..

scriptin eksiği var. öneriler var mı?

Nerde o eski TBT...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

EMD Nedir ?

Nisan ayındaki ilk update e göre (!) : anahtar kelimeli domain demektir.

yapmanecla.com da seo anlatmak var birde seo.com da seo anlatmak var anladınız siz.

Neden (!) koydum derseniz emd parçacığı ( parçacık diyorum çünkü emd panda - penguen algoritmasına dahil birçok algoritma parçacığından biridir )

Şimdi hocam dikkat ettiysen ben konularımda kıçımı yırta yırta site içi optimizasyon site içi seo diye bağırdım.

Eskiden emd yokmuydu ? vardı fakat kara cuma ile birlikte emd dahil bi ton parçacık güncellenmeye başladı ve google dalga dalga kullanıcı dostu webmaster rakibi olma yoluna başkoydu.

Google ve yandex bunu açık açık demesede şunu diyor ; Amk un internetinde ne bok yiyosanız kendi sitenizde yiyin site dışı seo yu sevmiyoruz!!!

kara cuma sonrasında ve emd parçacığı güncellemesi ile neler oldu ?

Blogger, blogspot gibi %70 i paravan olark kullanılan siteler kelimelerinde ilk sayfalardayken ilk 1000 de bile yokla şimdi.

Alakasız sitelerden backlink kasak, link çöplüklerinden backlink alanlar çatır çatır hit kaybetti ebesininkini gördü.

Google kara cumadan sonra açık açık diyor ki : Sİteniz ne üzerine ise domaininiz ona uygun, içeriğiniz konuya uygun, az link çıkışlı, düzenli olmalı.

bak hocam sana şunu diyim. bunu 2 senedir diyorum bağıra bağıra ama kimse dinlemedi hadi lan dedi hepsi şimdi abi haklısın diyor ;

Googlenin karışamayacağı tek şey site içi optimizasyondur. ( arka planla aynı renkte görünmeyen keyword kasmak gibi ergen saçmalıklarını kastetmiyorum bu tip şeyler yapanlar kaybetmeye mahkumdur. )

Sen özgünlüğüne ve kalitene özen göster! Dışarıdan backlinki otu boku bırak içeriğine bak sen. hem görsel hemde kelime bazlı.

Çünkü r10 gibi sitelerdede göreceksin ki tanıtım yazısından bile ( ki direk backlink değilde kelime bazlı kaliteli backlink olarak düşünülür ) başı yananlar var.

Google temizlenmeye gidiyor ve çok sert girdi !!

EE bana bişi olmadı : Göreceksin belki şimdi değil ama 3-5 güncelleme sonra ebeninkini göreceksin.

haksız yere sıram indi : Eğer bu lafında içten isen herşeyin orjinal ve kuralına uygun ise yerin geri gelecektir. ( kendi sitemden biliyorum 2 ay dalgalanmalara kurban gitti sonra yerine geldi )

Google şu anda hit - doğal backlink durumuna önem göstermekte. Sitenin günlük 10 hiti var ama 1000 backlinki varsa sana siktiri çekmeye hazırlanıyor. Kısacası herkes ayağını denk alsın.

iLLuMiNaTi tarafından 06/Eki/12 18:51 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

incelemede

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

hocam süper bi konuya değinmişsin ben de bir tecrübemi anlatayım..

kişisel bir blogum var çok ilgi gösteremiyorum uzun zamandır bir ara nirvana grubuyla ilgili içerik paylaşmıştım.. grubun solistinin bir resmini koymuştum.. google görsellere nirvana yazınca o resmin bulunduğusite olarak benim sitemi gösteriyordu o resim sayesinden ask.fm gibi alakasız bir siteden bile hit gelmişti nedeni ise o ask.fm sahibinin hesabı o resmi arkaplanına koymasıydı..

uzun sözün kısası şeytan ayrıntıda saklıdır seoda görsel önemlidir..

eline sağlık hocam..

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

2 yazınıda beğendim

bu arada google herdomaini aldı ama goggle yi almamış daha

zone tarafından 06/Eki/12 21:28 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aloryan
    Aloryan's avatar
    Erkek

evet google resimlere çok önem veriyor dediğin gibi parasına kıyıp saglam host alıp resim ekliyen yok hep ordan budan c/p + her konuda bir kaç resim daha etkili bence. Teşekkürler çok kişinin işine yarar.

Her zaman derim = Bilmemek Ayıp deil Ögrenmemek Ayıp
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

hocam şu makalelerini az daha istanbul şivesiyle yazsan süper olcak :|

kendi kendime konuşuyormuş gibi oluyorum :|

bende bi taktik vereyim. evet resimleri kendi hostunuzda bulundurun. ve resimi kullandığınız sayfada link verin.

resimleriniz cp yapıldığında linkli çekecekler, backlink getirisi çok iyi oluyor. tecrübe ile sabit.

her resimde alt tagı kullanın. konu içerisinde linklemeye özellikle dikkat edin.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bir kac pm gelmis. koydeyim o yuzden telden baglaniyorum ayrintili yazamiyorum. pm atan arkadaslarin butun sorularinin cevaplari diger makalelerimde var. onlari inceleyebilirziniz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

hocam şu makalelerini az daha istanbul şivesiyle yazsan süper olcak :|

kendi kendime konuşuyormuş gibi oluyorum :|

bende bi taktik vereyim. evet resimleri kendi hostunuzda bulundurun. ve resimi kullandığınız sayfada link verin.

resimleriniz cp yapıldığında linkli çekecekler, backlink getirisi çok iyi oluyor. tecrübe ile sabit.

her resimde alt tagı kullanın. konu içerisinde linklemeye özellikle dikkat edin.

Hocam maksat zaten kendi kendime konuşma ortamı yaratmak ve düşünmeye sevketmek :) Düz yazı şeklinde yazsam, yazarken kendim bile sıkılıyorum wallaha :) Ayrıca eklemeler için sağol herşey hemen aklımıza gelmiyor ne yazıkki. Ayrıca okuyup geçmek yerine herkes bişiler eklese o zaman en güzeli olacaktırda nerde işte..
Toplam Hit: 1431 Toplam Mesaj: 12