Sert Bir Cisimle Çizilmiş CD Açılablir Mi ?
-
mantiken cd alt tabani ile ayni yogunluklta, berraklikta ve opak olmayan bir dolgu maddesi bulabilirsen ve ince bir işcilik yapabilirsen akabinde dolgu maddesini sertleştirebilirsen ( çalısırken vibrasyondan dolayi düşmesin ) neden olmasin. :). maksat lazer isınımında kırılma olmasın :P
-
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------
MUHRIP bunu yazdı:
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------Badcd diye bi program vardı. Bi arat işine yarayabilir. Çiziklerle dolu bi cd deki verilerin yarısını kurtarabilmiştim.
ps: Kim çizdi hoca cd i :)
Hocam bu badcd iş yapıcak gibi druyor.. eğer ben bu ftoları kurtarırsam, kıza şantaj neyim yaparsam öbür tarafta yakana yapışırlar programı sen söledin senin yüzünden oldu die :) :P
-----------------------------Sen şuna özledim, yüzünü bile göremiyorum kızın desene :))
Ah be hacı hislerime tercümansın.. yüzünü görüyoruzda bir ilişkim olduğundan pas vermiyor çok karşık meseleler var çıkamıyorum içinden alkolik oldum sadece.. :S -
5Agustos1921 bunu yazdı:
mantiken cd alt tabani ile ayni yogunluklta, berraklikta ve opak olmayan bir dolgu maddesi bulabilirsen ve ince bir işcilik yapabilirsen akabinde dolgu maddesini sertleştirebilirsen ( çalısırken vibrasyondan dolayi düşmesin ) neden olmasin. :). maksat lazer isınımında kırılma olmasın :P
pov :) bu iş yatar gbi :) -
muzda her derde deva bir meyve valla!
puskullerini kurutup icincede kafa yapiyor diye cikarmislardi bi ara :)
simdi bide cizilmis cd duzeltebilecegini ogrendim...
-
garga bunu yazdı:
muzda her derde deva bir meyve valla!
puskullerini kurutup icincede kafa yapiyor diye cikarmislardi bi ara :)
simdi bide cizilmis cd duzeltebilecegini ogrendim...
Başka şeylerde yarıyorda konuyo saptırmayalım :) o arkdaş sadece muz yöntemi dedi gitti bir daha bşiy demedi.. birşey anlamadım valla.. -
muzun kristal yapısı sayesinde bir takım evde yapacaüınız sürtme işleminden sonra sorunsuz okuyormuş.buna dair videolar var ama inanmıyorum açıkçası doğruluğuna.
ha birde renenin dediği gibi açısal zımparalarla yapılabilir :) ışının kırılmayacağı ve kaymayacağı şekilde dümdüz yapmalısınızki evde pek mümkün değil
-
Yattı galiba neyse yapıcak bşiy yokk..
-
http://www.metacafe.com/watch/yt-q7sHKzAsp2Q/how_to_repair_old_cd_to_new_cd/
http://www.metacafe.com/watch/yt-qobIqy8YXVc/fix_dvd_cd_no_bananas_harmed/
-
MUHRIP bunu yazdı:
Yattı galiba neyse yapıcak bşiy yokk..
-----------------------------yok bu işlerle uğraşan yabancı şirketler var cd yollarsan verilerini kurtarıp sana geri yollarlar ama biraz pahalı olaiblir :D
sitenin adını unuttum ama google da data recovery falan aratsan bulursun herhalde.
-
hocam öncelikle yeni bitmiş ökse otunu alıyosun..ve bırakıyosun.
Direk tak CD ye dokundurtma bile ökse otunu.
Direk çalışır.