Server Aldim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cuneyd bunu yazdı:
    -----------------------------
    sniperscope bunu yazdı:

Genki bunu yazdı:

hocam bence yanlış yapmışssın :| Aylık ödeyeceğin elektrik parası ile bile taksit taksit eli yüzü düzgün sunucu alırdın

Hocam burada elektrik sudan ucuz. O yuzden elektrik muhabbetini kafama takmiyorum bile.

cevap versene haci :) anladim hocam. Peki her makinaya 1 gbit mi cekeceksin yoksa tüm makinalarin toplam hizi 1 gbit mi olacak ? Ayrica dedicatedleri ne kadara satacaksin ?

Simdilik tek bir hat alacagim 1gbps lik daha sonra gerekirse her 5 makineye bir hat alacagim.

Fiyatlandirma daha yapmadim ama tahribat muridlerinden para alacagimi sanmiyorum.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı:

cuneyd bunu yazdı:
    sniperscope bunu yazdı:

Genki bunu yazdı:

hocam bence yanlış yapmışssın :| Aylık ödeyeceğin elektrik parası ile bile taksit taksit eli yüzü düzgün sunucu alırdın

Hocam burada elektrik sudan ucuz. O yuzden elektrik muhabbetini kafama takmiyorum bile.

cevap versene haci :) anladim hocam. Peki her makinaya 1 gbit mi cekeceksin yoksa tüm makinalarin toplam hizi 1 gbit mi olacak ? Ayrica dedicatedleri ne kadara satacaksin ?

Simdilik tek bir hat alacagim 1gbps lik daha sonra gerekirse her 5 makineye bir hat alacagim.

Fiyatlandirma daha yapmadim ama tahribat muridlerinden para alacagimi sanmiyorum.

bence al hocam. Niye biliyor musun ? Bedava dersen, lazim olan, olmayan herkes ister. Uygun fiyata verirsin olur biter..

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Erkek

allahım rüya görüyorum galiba elektrik bedava + 9 şiddetinde deprem oluyo 1 saniye elektrik kesintisi yok + internet hızları roket , sana kanım çok ısındı birden bire :)) benide al yanına :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Jubei bunu yazdı:

allahım rüya görüyorum galiba elektrik bedava + 9 şiddetinde deprem oluyo 1 saniye elektrik kesintisi yok + internet hızları roket , sana kanım çok ısındı birden bire :)) benide al yanına :)

hahahahhahaha

Allah iyiligini versin haci. Aksam aksam guldurdun...

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:

Genki bunu yazdı:

ömerin kafa hala senin Türkiyede olduğun düşüncesinde :)

olum ama japanyada :D

Her yer Türkiyemi lo

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

Hm elektrik sorunuda olmayacaksa en azından 1 oem kasa topla hitli siteleri barındırmak için, bu makineler ile cluster bile yapılmaz yani.

Ama sadece kurumsal siteleri barındacaksan, db sorgusu olmayan html ve flash sayfalar olacaksa iyi seçim.

1 de 1gbit hat varsa şuan eline bi tanesine linux kurup root bilgilerinide yollada sağa sola juno tutalım bakalım ne kadar etkili :P

edit : dici ne bilim yani elektrik işi ne kadar ucuz olabilir ki diye düşündüm

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Genki bunu yazdı:

Hm elektrik sorunuda olmayacaksa en azından 1 oem kasa topla hitli siteleri barındırmak için, bu makineler ile cluster bile yapılmaz yani.

Ama sadece kurumsal siteleri barındacaksan, db sorgusu olmayan html ve flash sayfalar olacaksa iyi seçim.

1 de 1gbit hat varsa şuan eline bi tanesine linux kurup root bilgilerinide yollada sağa sola juno tutalım bakalım ne kadar etkili :P

Iyide dostum, hostgator da  bakiyorsun server ozelliklerine asagi yukari 4gb ram, p4 veya xenon islemci. Bunlarla hostgator unkiler arasinda ne fark var?

Her ikiside 8gb ram, her ikiside 8tb hdd. Ustelik benim hizim onlarinkinin neredeyse 10 kati.

Hepsine linux kuracagim. Ama OS e karar veremiyorum. Kisaca uykusuz geceler beni bekliyor.

OEM kasa ne demek ? Cluster ne demek? Juno ne? Kime tuturacan?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

hocam nerde hosgatorun o paketleri. Hostagorun babe ve üstü hosting paketlerinin hiçbir sunucusu öyle değil.

* Intel Xeon 3040 (Dual Core)
        * 2 GB DDR2 Memory
        * 2 x 250 GB Hard Drive
        * 1,500 GB Bandwidth
        * 5 Dedicated IPs
        * FREE cPanel

Yukardakini diyorsan

Onlar alternatif olarak sunulan dedicated paketleri. Dediğim gibi anca kurumsal siteler için ideal olan dedicated paketleri onlar. Alanda varmıdır bilmiyorum,hostgatoru kullanan çoğu kişi ordan dedicated değilde direk hosting alıyor. Nedenide işte şu 1-2 gb ramli tek,çift çekirdek makinelerin kaldıramadığı yükü hostgatorun paylaşımlı hostinginin kaldırması.Başlangıcda asıl önemli etken ram miktarı ve hdd değilde CPU olmalıdır.Rami ve hddyi her türlü yükseltirsin ancak cpu yetersiz gelince yükseltmek istedigin zaman tüm kasayı değiştirmen gerecektir

Hostgator cpanelimden server status bölümünden bir bir örnek,

Server Load     28.14 (16 cpus)    
    Memory Used     25.4 %    
    Swap Used     2.68 %    

OEM kasa dediğim bütçe pek fazla yoksa kendin parça parça toplama kasa yapıp işlerini düzeltene kadar sunucu olarak kullanman. En azından hitli,bol sql sorguları olan siteleri barındırmak isteyeceksen eli yüzü düzgün bir makine gerekli sana

OS olarak Centos veya debian kullanabilirsin, en azından bir problem olduğunda internet üzerinden araştırarak çok rahat sorununu halledebilirsin,kaynak yeterince mevcut

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Erkek

hacı dayı bi tane olsun win sunucu bulundur derim ben.

İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

anarsist_manyaq bunu yazdı:

hacı dayı bi tane olsun win sunucu bulundur derim ben.

Agam ya ben su mikisoft un parali muhabbetine beni bulastirma Allahini seversen..

Tek OS linux yapmak istiyorum. Galiba ne hostgator da ne hostmonster da nede blue host ta win server var. Gerci pek emin degilim ama oldugunu sanmiyorum...

Toplam Hit: 5150 Toplam Mesaj: 43