folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Ses Yalıtımı / İzolasyon Vb.



Ses Yalıtımı / İzolasyon Vb.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek
    japon sıva denen bir malzeme var. camların kenarına çekilen macun kıvamında oluyo. toz halinde alçı gibi. adını şu an hatırlayamadığım bir tutkalı var. tutkal+toz+su bileşimiyle sıva haline geliyo. onla sıvıyon duvarı. böylece ucuza ses yalıtımı yapmış oluyosun.
    japon sıva türkiyede üretilmiyo. ithalatını kim yapıyo bilmiyorum. vaktiyle eskişehirde bi şirket ithalatçısıydı bunun. kopyalayabildilerse türkiyede de merdiven altı üreten yerler vardır.
    yok japon sıva diye bişey duymadık diyen çıkarsa, tarif etme biçimi şudur: abi 3 rengi var, kırmızı, yeşil ve gri. duvara sıvandığında simli gibi duruyo. parlak parlak tanecikler var üstünde. böyle parmağını dürtünce içeri çöküyo macun gibi. çatladığı zaman falan. duvarı suluyon, yarım saat sonra malayla bi düzlüyon, yeni sıvanmış gibi oluyo. taşak bişey..
    yine de bulamadıysanız üzgünüm.. ama bu icat ses stüdyosunu yalıtacak kuvvette değil. ses stüdyosu yalıtacaksan, masraf yapıcan. içine ne döşüyolar bilmiyom da, dışına strafor çekiyolar.

    on error go to hell
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2003
    Erkek
    Ses yalıtımı için gerekli malzeme +ekipman

    duvar ve tavan metrajına uygun miktarda alçıpan+aynı metrajda cam yünü + aynı miktarda yankı engelleyici poliüretan köpük veyahut yumurta viyolu yada sünger kaplama + yukarıda gerekli olan miktarı belirlenmiş alçıpanın montajı için gerekli olan miktar kadar alçıpan vidaları, montaj aparatları ve profilleri.
    Ayrıca giriş kapısı ve pencereler çift katmanlı olmalıdır. Yani pencere içinde pencere kapı içinde kapı şeklinde.

    En sağlam ses yalıtımı malzemesi ve şekli budur (daha geçen gün mevlana kültür merkezinde kayıt odası yaptım ordan biliyorum)

    tahribat.com/murid/tugrulbaba
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sorcerer
    sorcerer's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2003
    Erkek
    TugrulBaba  biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirmisin abi?

    Coco cola gibiyim hayatın tadıyım, rocco gibiyim çok şekerim, albeniyim bahanem çok, çikolatalı gofretim beni sevmeyen yok!...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek
    İlk olarak pencerelerin çift camlı & Pimapen olursa senin için avantaj olacaktır... İkinci olarak maliyet 0 olsun dersen arkadaşın evinde ar hatta resmini çekip koyayım isterseniz birgün i tüm tavan duvarlar yumurta kabıdır. Sesi sonuna kadar açmasına rağmen üst kata bile ses gitmemektedir , değişik bir ses yatıtma yöntemi ama gerçekten maliyeti 0 , badaba boya derdide yok , marjinal bir görüntüsü oluyor hem. Denemeni tavsiye ederim :) Da annen falan bu ne delirdi oğlan diyebilir heryerde yumurta kabını görünce , ilk onlara açıkla sesi yalıtıyormuş falan fıstık.

    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sorcerer
    sorcerer's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2003
    Erkek

    ya şunu halledek deca abi :D


    annem falan ne dicek


    ayrı 3 katlı ev tuttuk arkadaşlarla oraya yapıcaz biz ondan diyorum


    komşular falan çok rahatsız oluyorlar..


    anlatsana şu işi :=)


    Coco cola gibiyim hayatın tadıyım, rocco gibiyim çok şekerim, albeniyim bahanem çok, çikolatalı gofretim beni sevmeyen yok!...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 19/Nisan/2003
    Erkek
    şöyle açıklayım;
    yumurta viyolu (decanın dediği yumurta kabı) piramit-çukur-piramit-çukur şeklindeki yapısından dolayı ;
    1- sesin yankı yapmasını engeller dolayısıyla çalışmalarınıza uygun ortamı sağlar
    2- yapıştırıldığı yüzey ile arasında hava boşluğu bırakacağı için zannımca ses yalıtımı hakkında da faydalı olacaktır.

    Kapı ve pencerelerin çift katmanlı olması ise yine arada hava boşluğu bırakma mantığı ile hareket etmemizden kaynaklanır. çift cam/3cam veya benzer nitelikteki kapı pencere doğramalarıda aynı vazifeyi görecektir.
    Burada eklemeden geçemeyeceğim bir diğer husus ise pencerelerde mutlaka ama mutlaka perde (mümkünse kadife gibi kalın bi kumaştan) bulunması kapının iç yüzeyine ise yine yumurta viyolu döşenmesi gerekir.
    Bu en düşük maliyetli ses yalıtımı sağlar. Ve umarım işini görür.

    Alçı panelleri söylememdeki maksat ses yalıtımını %100 değil %500 sağlamak içindir. Çünkü montajı yapılan satıhla arasına cam yünü döşenecek üstüne alçıpan onun üstüne sünger kaplama yada yumurta viyolu kaplanacağı için dışarıya 1 nebze olsun ses çıkmayacaktır.

    tahribat.com/murid/tugrulbaba
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    roccocan
    roccocan's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    sky  strafor  demiş  ........  :)))))))   baya   güldüm ya  aga sen strafor  al 2  sırada  tuğla  çek  oraya olay  hal olmuştur ... :))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    Ses yalýtýmý saðlamak için özel sesi abzorbe eden sünger kaplamlar mevcut bun lar stüdyolarda, kapalý atýþ ploligonlarýnda kullanýlýyor ve baya pahalý malzemeler zaten heryer satmaz..


     


    Cam yünü yada taþyünü benzeri malzemeler kullanabilirsin ama bunlardada metrekare fiyatlarý kalýnlýklarýna göre artýyor ve pekte ucuza çýkamazsýn.Uygulamasý dersen inanýlmaz kaþýndýrýr :)...cam yünü plaka


     


    "Foamboard" diye söyldiðimiz sert köpükten yalýtým malzemeleri pek diðerlri kadar verimli deðildir.uygulamasý için alçý,tutkal ile yapýþýrýr yada vidalaya bilirsin.foamboard


     


    Bunlar pahalý kaçar dersen Karton kapla duvarlarý normak koli kartonlarý da iyi yalýyým saðlar, gerekli yerlere 2 -3 kat yap canavar gibi olur..


     


    tüm bu malzemeler ayrýca büyük ýsý yaýtýmý yaparlar, içerde aletlerin ve sizin sýcaktan etkilenmemesi için havalandýrma yý unutma erirsiniz yoksa sýcaktan :D


     


    "Less is More"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ferhatmartin
    ferhatmartin's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2005
    Erkek
    yalıtım için bi çözüm bulmadıysan daha bi kaç tavsiyem var. En iyi yalıtım boşlukla olur. Piyasada çalışan hocam söylemişti. Profesyonel ses kayıt studioları yapmış. Mimardır kendisi. İlk önce tüm duvarlara köpük vs nası malzeme uygunsa kullan bi sürü şey söylemişler işte. Ama maksimum yalıtım için odanızın içinde oda olmalı yalıtım malzemeleriniz duvara tavana tabana deymeyecek. Yalıtım malzemeleri desteklerin üzerinde duracak. Ucuz olması için duvarlara tahtadan takoz kullan duvara eşit olarak dağıt onların üstüne köpük koy. yani köpükler duvara temas etmesin onların üstüne yumurta kablarından koyabilirsin. yer için en  ucuzu şu olabilir. yere esnek ve sağlam bi malzeme kullan (tahta takozun yaptığı işlemi yapacak) o malzemenin üstüne kalas koyabilirsin. bunları iyi sabitlemek lazım. yoksa kalaslarda ses çıkartır. Ama kalas yerine, esnek malzemenin üstüne metal profil kullanırsan daha iyi. maksat yerle sizin bastığınız yerde boşluk olsun. Tabi bunun sonucu olarak. odada kot farkı olur. yani odanız normal zeminden daha yüksek olur. kapıya da bi çözüm bulmak lazım. Kapının taradığı kısım açılabilir. ama bu seferde kapının taradığı kısımda ses yerle bağlantıda olur. Neyse özet olarak: boşluk en iyi yalıtım şeklidir. ne kullanırsan kullan duvara tavana yere temas etmemesini sağla. kolay gele.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    inşaat işiyle uğraşıyoruz Yalova'da elimde bir malzeme var boya şeklinde uygulanılabilen bir malzeme metrekare fiyatı 45 dolar ;) tugrulbaba nın anlattıgı olay güzel ama baya  pahalı bir sistem bilmiyorum hiç yapmadık böyle stüdyo yapmadıgımızdan bir şey söyleyemicem yalnızca pahalı bir şey demekle yetinicem ..

     

    (birisi zift fln demiş usta o yalıtım evin dışında ve çatıda kullanılan bi evin uygulama adam içine yapacak :P)


    Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
Toplam Hit: 9681 Toplam Mesaj: 23