Şeytan Ayrıntıda Gizlidir Beyler
-
bu camdie halı desenlerini bende çok incelerdim gerçekten bahsettiğin mevzular var.
ve farklı şeyleri sembollemek için yada aşılamak için üretilmiş saçma sapan şeyler olablir.
ama bizim milletin niye haberi yok ?
çünkü bu halılar büyük ihtimal çinden geliyor oradan buradan geliyor bizde ucuz olsn ne olursa olsun diyoruz seriyoruz yere.
bence bu desenli halılar bir çok kişide var ama ne olduğunu bile bilmiyor.
mesela camiye şu kıyafet ve şapka ile giren müslüman dünyadan haberi bile yok.
zararı varmı giyen kişiye yok ama işte olmazsa daha iyi. çok çok böyle komık sahneler olur.
salla hitsin hocam takma böyle şeylere.
-
Zeytun-i bunu yazdıLazmania61 bunu yazdıZeytun-i bunu yazdı
Halâ anlamıyorsanız, beni delirmiş biri olarak görmeyin hocalar.
www.dunyagoz.com anlayanlar çok rahat anlıyor çünkü.
Subliminal geçmişiniz yok ise zor olabilir.
http://galeri.uludagsozluk.com/r/subliminalden-anlamayan-insanlar-594411/Kola kutusunu karıya mı benzettin? naptın a.q anlamıyoruzki aga.
Abi kola kutusundaki barkod'da şişe kolanın simgesi var.
Çok iyi bak.Emice koy götüne bunları araştırıp ne yapıcan yemek yeyip içerken besmeleni çek mekana sağ ayakla gir subliminalde işlemez sana başka şeylerde.
-
BeyinAdam bunu yazdı
Bu figürlerin olduğu ve farketmediğimiz seccadelerde ibadet yapınca şeytana ibadet yapmış oluyoruz anlatılmak istenen bu mu ?
Saçma :D
Şeytana ibadet değil anlatılmak istenen, namaz kılınan mekanda hiç bir resim veya figür olmamalıdır.. (bitki resmi istisna, çünkü bitki figürleri hemen her camide var. (gül: Hz. Peygamberi , Lale : Allah'ı temsil ettiği kabul edilir.. )
-
Lazmania61 bunu yazdı
Emice koy götüne bunları araştırıp ne yapıcan yemek yeyip içerken besmeleni çek mekana sağ ayakla gir subliminalde işlemez sana başka şeylerde.
Hacı, hayatım boyunca koyun olmamak için özel çaba ile dua etmişimdir şimdi bunları çok ama çok rahat algılayabiliyorum şükürler olsun.
Çabalamıyorum kendiliğinden çözüyorum ve paylaşıyorum. -
Montaigne bir denemesinde bahsetmişti; bulamadım ama bahsedeceğim,
Diyor ki; insan, doğru bilgiyi değil, doğru olduğuna inandığı bilgiyi yaymak için çabalar. Doğru olduğuna inandıkları bilgiyi paylaşmak için türlü yollar denerler fakat, bu bilginin doğruluğundan şüphe etmezler. Çok basittir. Bu nedenle bir kişinin yanlışı, bir toplumun yanlışına dönüşebilir.
Sizin de doğruluğundan şüphe ettiğiniz yanlışlarınız var mı ?
Yazının ana fikri buydu. Kendi ağzımdan yazıyorum, farklılıklar olabilir. Amacım fikirlerini boykot etmek değil. Sadece kendimi, şüpheci bir dille ifade ediyorum. -
NaZi_ bunu yazdı
Diyor ki; insan, doğru bilgiyi değil, doğru olduğuna inandığı bilgiyi yaymak için çabalar. Doğru olduğuna inandıkları bilgiyi paylaşmak için türlü yollar denerler fakat, bu bilginin doğruluğundan şüphe etmezler. Çok basittir. Bu nedenle bir kişinin yanlışı, bir toplumun yanlışına dönüşebilir.
Yazının ana fikri buydu. Kendi ağzımdan yazıyorum, farklılıklar olabilir. Amacım fikirlerini boykot etmek değil. Sadece kendimi, şüpheci bir dille ifade ediyorum.Bu bağlamda konsey toplanır ve bilirkişi raporu alınır, o zaman doğruları test edebiliriz.
Fakat açıklamalarda ayan beyan sereserpe dile getirilmiş son paint style çekişimde.
Montaigne'ye söyle, bazı insanlar doğruyu çok çok çok araştırır tamamen doğru olduğunu bildikten sonra yayar :)
-
Bu tip desenler de ne görmek istersen onu görebilirsin. Böyle durumlar için "Algıda seçicilik" diyorlar. Eskiden de Maltepe sigaralarının kutusunda orak-çekiç görenler vardı. O desenlerin bir kısmı halk arasında " Eli belin de " denilen bir motiftir. Ve dokumacılıkta çok kullanılır. Ama işin aslı motif " Koçbaşı " dır. Ve Hun kurganlarından çıkan kilimler de de aynısı vardır. Asya - Hun bağlantımızın en çarpıcı örneklerinden birisidir.
-
karabudun bunu yazdı
Bu tip desenler de ne görmek istersen onu görebilirsin. Böyle durumlar için "Algıda seçicilik" diyorlar. Eskiden de Maltepe sigaralarının kutusunda orak-çekiç görenler vardı. O desenlerin bir kısmı halk arasında " Eli belin de " denilen bir motiftir. Ve dokumacılıkta çok kullanılır. Ama işin aslı motif " Koçbaşı " dır. Ve Hun kurganlarından çıkan kilimler de de aynısı vardır. Asya - Hun bağlantımızın en çarpıcı örneklerinden birisidir.
Zeytun-i tarafından 14/May/14 00:47 tarihinde düzenlenmiştir
Abi gözü koymuş kulağı koymuş burun ve halkayı koymuş, daha nasıl şekiller göreceğiz ? O senin dediğin göz yanılgısı hocam, ona bakarsan gece ormana dikkatli bakarsan sürekli soyut resimler görürsün, şekillere vurgularsın ve kafanda bir imge oluşur.
Ama bu subliminal olayı bambaşka bir şey.
Bunların içinde kamufle edilmiş şekiller gizli yani benzetilen değil gerçek şekiller, en basit o kola şişesinde barkod'un oradaki şişe'yi bile çoğu insan göremiyor, ama orada gerçekten bir şişe simgesi var.
-
Ayrıca algıda seçicilik olması için benim 02193802183018390 günlerce bu işlerle uğraşmam gerek kalır, ki alakam yoktur. Hiç uğraşmam sub gelip beni buluyor :))
Daha önce de çok şekiller söyledim 1e1 olunca çok rahat anlatabiliyorum, adam 2 yıldır bu dükkandayım ilk defa görüyorum diyor ama bunu öbür adama anlatırken zorlanabiliyorsun.
-
Zeytun-i bunu yazdıNaZi_ bunu yazdı
Yazının ana fikri buydu. Kendi ağzımdan yazıyorum, farklılıklar olabilir. Amacım fikirlerini boykot etmek değil. Sadece kendimi, şüpheci bir dille ifade ediyorum.Bu bağlamda konsey toplanır ve bilirkişi raporu alınır, o zaman doğruları test edebiliriz.
Fakat açıklamalarda ayan beyan sereserpe dile getirilmiş son paint style çekişimde.
Montaigne'ye söyle, bazı insanlar doğruyu çok çok çok araştırır tamamen doğru olduğunu bildikten sonra yayar :)
Zaten konu başlangıcı ile gözümde bir tez. Daha sonra hazırladığın paint çalışmalarınla gelinebilecek kanunsal noktaya dokunmaya çalıştım. Binevi Robinson'un virgüllerinden kondurdum. En azından bu bilgi benden sonra bir topluma yayılmayacak. Bahsettiklerin cidden dikkatimi çekti, merak ettim ve zaten bu nedenle didkliyorum. Montaigne ile birlikte araştırmaya devam edeceğim. Selametle. :)
-
Bana anılarımı hatırlattın :D helal olsun hocam :D