Sezeryan Sonrası Enfeksiyon Kapılması Hk.
-
Merhaba arkadaşlar 25.05.2025 tarihinde devlet hastanesinde hanım sezeryan oldu ve kızım oldu 2.cocugum
13.06.2025 tarihinde karnim ağrıyor diye devlet hastanesi ne gittik ve ilaçlı tomografi sonrası apandisit denildi saat gece 5 te gittik
7.30 da sonuç çıktı ve acilen bize yatış verdiler.
Apandist diye girdiler ve ameliyat sonrası ameliyatı yapan cerrah sezeryan kısmı komple enfeksiyon kapmış apandisit ile alakası yok dedi 1 hafta hastanede yattık.
E devletten bu olayı şikayet olarak bildirdim .
20 sinde ise taburcu olduk
26 sinde cerrah bize kontrol verdi gittiğimizde bu olaydan birsey çıkmaz olacağı vardi olmuş dedi.
Cerrah epikriz de bu şekilde bilgi paylaşmış.
Pelviste beyaz, kreması içerik izlendi , sezeryan öyküsü sebebiyle candida komtaminasyonu olabilir
Sezeryanda sterilin ihmali ve doktor ihmalinden dolayı bu olay olduğunu düşündüm ve cimere yazdım.
Patoloji bilgileri daha çıkmadı
Sizce ne yapmalıyım??
-
184'ü arayıp sağlık bakanlığına doktoru ve hastaneyi şikayet edebilirsin.
-
Peşini bırakma.
-
öncelikle çok geçmiş olsun. allah analı babalı büyütsün
semptomlardan yola çıkarak endometrit olduğunu varsayıyorum (anladığım kadarıyla enfeksiyon kapan yer dış yara değil). endometritde her kurala harfiyen uyulsa dahi sezaryen sonrası gelişme ihtimali olan bir durum. yani doktor sterilliği bozmamış olsa dahi yaşanabilir ek olarak şüphelilen candida ise muhtemelen sterillikten bağımsız gelişmiş. doktor sterilliği bozduğunda genellikte bakteriler etkili oluyor candida ise mantar. sürekli antibiyotik alanlarda etken maddenin candida albicans olma ihtimali vaginal ph ve florası değiştiğinden dolayı artıyordu. sen yine de şikayet edebilirsin ama bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.
-
gecmiş olsun
-
Cihan bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar 25.05.2025 tarihinde devlet hastanesinde hanım sezeryan oldu ve kızım oldu 2.cocugum
13.06.2025 tarihinde karnim ağrıyor diye devlet hastanesi ne gittik ve ilaçlı tomografi sonrası apandisit denildi saat gece 5 te gittik
7.30 da sonuç çıktı ve acilen bize yatış verdiler.
Apandist diye girdiler ve ameliyat sonrası ameliyatı yapan cerrah sezeryan kısmı komple enfeksiyon kapmış apandisit ile alakası yok dedi 1 hafta hastanede yattık.
E devletten bu olayı şikayet olarak bildirdim .
20 sinde ise taburcu olduk
26 sinde cerrah bize kontrol verdi gittiğimizde bu olaydan birsey çıkmaz olacağı vardi olmuş dedi.
Cerrah epikriz de bu şekilde bilgi paylaşmış.
Pelviste beyaz, kreması içerik izlendi , sezeryan öyküsü sebebiyle candida komtaminasyonu olabilir
Sezeryanda sterilin ihmali ve doktor ihmalinden dolayı bu olay olduğunu düşündüm ve cimere yazdım.
Patoloji bilgileri daha çıkmadı
Sizce ne yapmalıyım??
Hocam gecmis olsun benzeri oldu hatta 35 40 gun agri cekti hanim
Sonra tekrar ameliyata aldi ama ameliyat semptomu dedi ozel hastane idi bide bi halt cikmiyor enfeksiyon olunca sem yine de pesinde dur ama bisey cikmaz
-
Kardeş enfeksiyonun olma ihtimali zaten var sezeryanda. Şikayetinin sebebini bilmiyorum ama enfeksiyon kaptırttılar diye şikayet ettiysen bence doktorlara haksızlık yapıyorsun. Ortamda sterilizasyon sorunu yoksa bile olabilir bu durum. Önemli olaran kaç ameliyattan kaçında olduğu
-
Geçmiş olsun.
-
Geçmiş zaaman içinde şiddetli baş ağrısıyla DH'ne giden bir arkadaşı acil hekimi anksiyete diyerek eve yollamak istemiş. Eşi beni aradı, hastaneye gittim ve beyin kanamasından şüphelendim. Ense sertliği vardı. Yalvar yakar doktora mr çektirdik. Sonuç, beyin kanaması. Acilen Ege Ünv. sevkettiler de kurtuldu. Sonrasında eşi şikayet etti falan, iç bişey çıkmadı.
Yani çok beklenti içine girme.
Eşin sağlığına kavuşur inşallah. Bebeğinize de sağlık diliyorum.
-
Sosyal medyayı devreye sokmazsan hiç bir şey elde edemezsin. Doktorlar bu olayı sümenaltı edecektir. Twitter a yaz donanım habere yaz gerekirse ekşiye yaz. Milletvekillerini gazetecileri ekle. Asayişberkamal ibrahimhaskololu gibi. Yoksa resmi kanallardan elde edebileceğin bir şey yok.
-
Çok geçmiş olsun bir avukat ile beraber devam et bence yola üstadım,