Sezeryan Sonrası Enfeksiyon Kapılması Hk.
-
çok anlamam ama hastane mikrobu diye birşey var. ne kadar steril bir ortam da olsa enfeksyon kapabilir. her ameliyat bir risktir. narkoz bile tehlikeli halen. çok düşük ihtimalle ölme riski var.
bence şikayet etmeden önce başka bir tanıdık doktordan fikir alın. empati kurmayı deneyin, eğer doktor hatalıysa şikayet et
-
antibiyotik duyarlılığı yüksekse olabilir bu durum. sterilizasyon eksikliği olsaydı mantar üremesi olurdu. Her hastada olabilir. eşin muhtemelen yoğun antibiyotik geçmişi var. bu da direnci arttırıyor.
-
Hocam cok geçmiş olsun. Sikayet hobi olarak yine et ama bi sikim çıkmaz. Şöyle düşün isteyerek adam öldürüyorlar 3 yıl ceza alınıp 1,5 ay yatıp çıkıyor. bazen oda paraya cevriliyor. Bu case de doktor hatasi ile oluşan bir şeyi kimse siklemez bile. Kı anlattıklarına göre doktor hatası değil ameliyat semptonu. Erken fark edildiği için dua et. Enfeksion çok ilerlemiş yumurtalıkları çürümüş vakalar da duydum.
-
Devlet hastanesinde kim amaliyat olsa bu aralar enfeksiyon lafini duyuyorum.
Adam safra kesesi ameliyati oldu enfeksiyon kapti. 1aydir hastanede.
Fıtık ameliyati oldu enfeksiyon
Algida seçicilik yoksa sıkıntı var bir yerlerde
-
cimere yazdıysan dümenden birini atarlar sonra olacağı varmış mevzusu yine devam eder.
tıp sektöründe bu tip fahiş hataları görüş taraf vs ayrı tutarak tamamen kendileri düze çıkarak şekilde karşıt görüştekiler birbirlerinin ayıplarını kapatıyorlar.
şu bebek ölümleriyle ilgili olan mafya işi savcı dışarıdan atlamasaydı yine devam edecekti aynı yıllarca devam ettiği gibi... -
geçmiş olsun malesef öyle sağlık içinde bulununca öyle oluyor özel hastane aynı devlet hastanesine aynı doktor önemli olan aslında ameliyatta bir başarısızlık olunca zaten klasik laf komplikasyon gelişti diyorlar ameliyat sonra zaten bişeyler hep ters gidiyor yapacak bişey yok şikayet etsende bişey olmuyor sistem işleyiş böyle zaten hata yap düzetmeye çalış şeklinde ülkede
-
Çok geçmiş olsun hocam, umarım öncelikle en kısa sürede sağlığına kavuşur eşin. Geri kalan konuyu ise ihmal etmeyin, mutlaka şikayetlerinizi yapın.
-
Cihan bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar 25.05.2025 tarihinde devlet hastanesinde hanım sezeryan oldu ve kızım oldu 2.cocugum
13.06.2025 tarihinde karnim ağrıyor diye devlet hastanesi ne gittik ve ilaçlı tomografi sonrası apandisit denildi saat gece 5 te gittik
7.30 da sonuç çıktı ve acilen bize yatış verdiler.
Apandist diye girdiler ve ameliyat sonrası ameliyatı yapan cerrah sezeryan kısmı komple enfeksiyon kapmış apandisit ile alakası yok dedi 1 hafta hastanede yattık.
E devletten bu olayı şikayet olarak bildirdim .
20 sinde ise taburcu olduk
26 sinde cerrah bize kontrol verdi gittiğimizde bu olaydan birsey çıkmaz olacağı vardi olmuş dedi.
Cerrah epikriz de bu şekilde bilgi paylaşmış.
Pelviste beyaz, kreması içerik izlendi , sezeryan öyküsü sebebiyle candida komtaminasyonu olabilir
Sezeryanda sterilin ihmali ve doktor ihmalinden dolayı bu olay olduğunu düşündüm ve cimere yazdım.
Patoloji bilgileri daha çıkmadı
Sizce ne yapmalıyım??
gayet normal bir durum her ameliyat sonrası olabilecek birşey boşuna elham yapmışsın, bir çok hasta anestezide uyutulur uyandırılamaz , yenge sezaryan olurken imzaladığın dosysalarda bunlarda yazar.Enfeksiyon dur antibiyotik vs düzelir dikiş yerin kaynamış ise düzgün sorun yok ancak bu mantık yaklaşım yapmadan önce keşke doktora gidip sorsaydın yada bir eczacıya normal mi diye
-
cimer cevabı bu şekilde. ne kadar yazık.
avukata verdim vekaleti hallettim.
cimere 2.kez yazdım yüksek ihtimalle yine birbirlerini tutacak doktorlar.
ilkinde kestirip atmışlar insan hayatı bu kadar değersiz , bende 2. defa başvuru yaptım.
doğum doktoruna gittik * kontrol eden fakat sezeryan yapmayan işi çıktığı için. 20 dakika bizimle muhattap oldu, mantar enfeksiyonunun bebek kalıntısı olabileceğini ve enfeksiyonu temizleyen doktorun ne diye mantar enfeksiyonu dediğini anlamadı. 9 yıldır doktor, ilk defa bu tabloyla karşılaşıyormuş. yüksek ihtimalle hepsi bir ağızdan ortak karar veriyor gibime geldi.
cerrah kim dedi? bende dedim a...ç diye birisi, tanımam diyip kestirdi hiç uzatmadı muhabbetini.
daha sonrasında cerrahın yanında keşke kadın doğum doktoru da getirselerdi dedi, anasını satayım nereden bulacaz o doktoru dedim. cevap vermedi.
cerahın enfeksiyonu sezeryana bağlamasını mantıksız buldu, olabilir olacakmış olmuş muhabbeti oldu.
nereye kadar gidecekse gitsin artık.
-
Komplikasyon; hekimin hatası olmamasına ve herşeyi eksiksiz yapmasına rağmen meydana gelebilecek olumsuz durumlar için kullanılıyor. Kabul edilebilir risk demek yani.
Mesela "Komplikasyon gelişti" derler. Biz herşeyi usulüne göre yaptık ama yine de olumsuz istenmeyen durumlar oluştu anlamında kullanılır. Bu önlenebilen bir şey değil.Tıbbi malpraktis ise doktorun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemesi veya yanlış teşhis yapması vb. şeyler. Doktor kaynaklı hatalar yani.
Sen demişsinki hocam "Öncesinde enfeksiyon yoktu, ameliyattan sonra enfeksiyon gelişti. Bu durum enfeksiyonun hastane kaynaklı olduğunu gösterir.". Tamam senin de dediğin gibi
bu durum enfeksiyonun hastane kaynaklı olduğunu gösteriyor. Ancak doktor kaynaklı olduğunu göstermiyor. Senin yazdıklarından yola çıkıldığında doktoru işaret eden bir şey yok ortada.Yine cimer cevabında "ölüm tehlikesi geçiren bir insanın komplikasyon olarak değerlendirilmesinin uygun olmadığını" yazmışsın. Ama komplikasyon tam olarak bu demek. İnsanın ölme ihtimali bile var.
Örnek olay; https://medimagazin.com.tr/guncel/tomografi-degil-iyot-alerjisi-oldurdu-72812 tomografi çektirirken hayatını kaybetmiş. Komplikasyona bir örnek işte.Sizin durumda doktorun hata yaptığına dair bir gösterge yok. Belki gerçekten yapmış da olabilir, belki yeterince steril olmayan uygulamalar yapılmıştır.
Belki doktor değil ama başka bir sağlık çalışanı steril olmayan uygulamalar yaptı. Herşey mümkün. Ancak ihtimaller üzerinden birilerini suçlamak da etik olmaz.Bu durumdan bir şey çıkacağını sanmıyorum. Bence dava için çok fazla para harcama senin lehine bir karar çıkacağını sanmıyorum. Geçmiş olsun.