Sıcak. Bilgisayarların Korunması İçin...?
-
Yaz geldi, birde küresel ısınma ayağına havasıcakları tavan yaptı. Bütün iller yanıyor sıcaktan 36-40 derecelerde.. birde hissedilen 50 derece..
Masaüstü kullanıcıları hani kasaların kapaklarını açıyorlardır bi nebse makinayı soğutmak için..
Peki dizüstü kullananlar..?
Ben şahsen elimi bilgisayarın kasasına deydirmeden yazı yazmaya çalışıyorum, inalılmaz sıcak ....Autocad, photoshop kullanıyorum aynı anda. birde müzik falan deyince bilgisayar delicesine çalışıyor..
tek tedbir olarrak Fanın olduğu yereki kapağı açtım ama etki etmiyor...
Siz neler yapıyorsunuz? yada ne yapmalıyız ..böle giderse makine(ler) mefta olacak :(
-
yapcak hiç bişe yok.. :D
-
Bu sıcakta ben meftaa olurken bilgisayar cokta derdım değil...
Ama en mantıklı cozum doganın bıze ucretsız sundugu fanları kullanmak...
Çık balkona bı golge bul orada calıs...
Ayrıca hoparlor gıbı yuksek enerjı ve ısı uretımı yerıne kulaklık kullanmayı dene...
-
Dell 6000 ve 6400 var essek gibi 24 saat aciklar ...cok isinmiyor ,birazda notebook kalitesine bagli...sogutma istersen ozel notebook sogutma uniteleri var ,arastirirsan bulursnu 50ytl falan...
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Ama en mantıklı cozum doganın bıze ucretsız sundugu fanları kullanmak...
Çık balkona bı golge bul orada calıs...
-----------------------------Hocam büroda yım iş yerinde bütün cam kapıalr açık rüzgar esmiyor.... :(
-----
bu notebooklara ne bilim sıvı sogutma sistemleri filan yokmuki
-
Kendin bile yaparsın abı sogutma sistemi...
Bi hortum al, bagla musluga, Altına da bi su torbası koy notebook'un
Su torbasına hortumu bagla, sonra diger ucunu del, oradan da bi hortum cıkar,
O hortumu da bi gider e bagla...
Sorun çözülsün...
-
-
valla ben modemin altına üstüne buz blokları koydum :D
-
Compü güzelmiş baya bu eyw.
-
Aynı sorun bende de war. Kucağımda zaten bilgisayar . Yanıyorum yaw burda :( zaten hawa aşırı sıcak . Türkiyenin en sıcak yerinde kucağımda 5 saattir açık olan bi laptop war :( yanıyorum uılaaaaaaaaaaan
-
kasanın kapagı acılmamalı