folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sıcak Tartışma Konusu Osmanlılar Ve Türklük

Sıcak Tartışma Konusu Osmanlılar Ve Türklük

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

1875 e kadar soyumu biliyorum daha oncesi hep farkli anlatildi , ancak ben kendimi bildim bileli Türküm . osmanli mi ? asla sevmedim sevmemeyede devam edecegim simdi bazi arkadaslar sayar sover sikinti degil ancak gcmise degilde gunumuze onumuze baksak ??, amerikalilarin kac yillik gecmisi var osmanlidan fazla mi , hayir tabiki . sonuc olarak ne.oldu onlarin gecmisi az diye gerimi kaldilar? osmanli filan hikaye simdi tek sorunumuz ve cocuklarimizin gelecegi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı

yahudi ise ne olmuş? Yahudiler mesleklerini bizden daha iyi icra ederler ve işlerinde bizden daha dürüsttürler. Bernard Lewisi de tarihçi olarak kabul etmeyeceksen git zaman makinasını icat et ya da mustafa armağan falan oku en iyisi, ya da kadir mısırlıoğlu mu ne vardı bak o da süper tarihçidir :) 

ayrıca sosyal bilimlerde (pozitif bilimlerde nasıldır bilmem) adamın biri kitap yazar ve kaynak olarak da başka kitapları gösterir Vs. Bunu kabul etmiyorsan tarih bilimini komple sil kafandan. Bu normaldir hatta doğrusu budur, bilim böyle ilerler, birikerek. İnsanlar tabi ki başka kişileri kaynak gösterecek, yüzyıllar öncesini başka nasıl aktaracak sana. İlerde yüksek lisans doktora gibi birşey yaparsan anlarsın dediğimi.

osmanlı torunu olduğunu iddia edenler (mecazen) tarih bilmemelerindendir. Eeğer hala osmanlı olsaydı şu an türkler sadece askerde ölen, kapitülasyonlar nedeniyle sadece işçi veya köylü olabilen kişiler olacaktı. Şeriat istemene lafım yok, isteyebilirsiniz ancak osmanlı şeriatın ön koşulu değil ve osmanlı hanedanı yönetim hakkını Allahtan almadı. 700 yıl yönettiler, İslamı yaydılar, Allah razı olsun. Ancak onlar da şu anki siyasetçiler gibi iktidar derdinde olan fanilerdi.

uzatmayacağım hocam, dediğimi tekrarlayacağım, kaynağın ne demek olduğunu araştır lütfen. bir yazı yazıp bunun kaynağı başka adam demek kaynak göstermek değildir. 

Ayrıca ben zaten şuan isviçre'de 3 tane üniversitede yüksek lisans yapıyorum zaten.. Merak etme akademik araştırmaları..

Osmanlı konusuna gelince, insanların gönlünde büyük ihtimal, güçlü bir devlet olgusu yatıyor. Sümsük gibi, suriye'ye bile laf geçiremeyen türkiye değil.. osmanlı suriye'yi sadece bir vali ile yönetmiştir (suriye bir vilayetti) ama şimdi sümsük türkiye ye çok rahat kafa tutabiliyor.. belki bazı insanların osmanlı özlemi bundandır..

son yazdığında haklısın, hanedanlık şart değil islam'da, ama aykırı da değil bunla ilgili kur'an da bir zıt şey görmedim. Gelecekte islami idare nasıl olur tam bilemem ama kestirebildiğim kadarıyla, nato, ab gibi birliklerden oluşacağını düşünüyorum. devletler artık özgürlüklerinden vazgeçmek istemezler.. yani her ne kadar islami bir birlik kurulmasından yana olsalar da osmanlıdaki gibi hepsi tek devlet olmak istemezler. olursa dediğim gibi ab gibi, sınırların kalktığı, ortaklaşa bir yönetim tarzı bir şeyler olabilir diye düşünüyorum. Ve acı da olsa bunu kurgulayacak olan abd dir.. 

neyse sabah dersim var yatmam lazım, hadi iyi geceler cümleten

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Valla hocam bahsi geçen heykelleri bulmam 2 dakikamı aldı. Sen beni yanlış anlıyorsun. Ben sana inanmıyorum demiyorum, nasıl güveneceğim diyorum? Makale derken sana SCI yayın yap demiyorum sonuçta. Yüksek lisans öğrencisiysen senin de bildiğin üzere verdiğin her bilginin kaynağını da vereceksin ki daha detaylı araştırabilelim, yargılayabilelim. Öteki türlü mataramasuko'da çıkıp sana kütüphanelerde mevcut, gidin araştırın dese nasıl çıkıcaz bu işin içinden? Normalde sikimde bile olmayacağını biliyorsunuz zaten de konu ilgimi çekince doğal olarak bilgili olduğunu iddia eden insanlardan öğrenmek istedim. Sana karşı herhangi bir harekette değilim yani.

Statues_on_Prague_Astronomical_Clock_2014-01_%28landscape_mode%29_3.jpg%20%285184×3456%29

Sv_Jan_z_Malty.jpg%20%281000×1500%29

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ustura
    ustura's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=XUHika-sfVA

itsin oglum sen adam degilsin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

hanedan türktü. haliyle isim olarak türk imparatorluğuydu tabi.

lakin üst mevkilerde başka türk bulunmazdı.

türkler kafasını tarihin hiçbir döneminde pozitif bilimlerde ticarette vs. kullanmamış.

orta asyadayken cenge git gel seviş. yerleşik hayata geçildikten sonra toprakla uğraş cenge git gel seviş falan filan.

bugün anadoluda ırk olarak türk diye birşeyden bahsedemezsin. orjinali orta asyada.

şu an anadoluda türk ırkının baskın olduğu arap slav ermeni rum vs. karışımı bir popülasyon var buna da türk milleti deniyor.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Bu türklük hiç konuşulmazdı cümlesine takıldım. Gayet doğalında olabilir milliyetçilik damarı fransız devrimiyle beraber coşuyor, o zamana kadar konuşulmamış olması gayet doğal karşılanabilir, kimsenin umurunda değildir çünkü. tamamen varsayımla ilerledim.

=)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

1875 e kadar soyumu biliyorum daha oncesi hep farkli anlatildi , ancak ben kendimi bildim bileli Türküm . osmanli mi ? asla sevmedim sevmemeyede devam edecegim simdi bazi arkadaslar sayar sover sikinti degil ancak gcmise degilde gunumuze onumuze baksak ??, amerikalilarin kac yillik gecmisi var osmanlidan fazla mi , hayir tabiki . sonuc olarak ne.oldu onlarin gecmisi az diye gerimi kaldilar? osmanli filan hikaye simdi tek sorunumuz ve cocuklarimizin gelecegi.

Şu yazdığın yorumun konu ile uzaktan yakından alakası varsa ben keserim bileklerimi :)

subjektif akmış gitmiş, az kasılsa otobiografiye girecek.

Yahu neyse, gidip yatayım en iyisi rüya falan görüyorumdur belki şaka falandır.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Benim pek bilgi sahibi olmadığım güzel konu takipteyim.

hevesle konunun sonunun boka sarmasını bekleyen çakallara kapak olsun. aynı seviyede adam gibi tartışmaya devam müridcanlar!

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı

Ona inanan buna da inanır.

Karının kilodu gözüküyor :) Osmanlı torunu sanıyor millet onu :D:D:D Ahaha Vay amk inci tayfası zihniyeti insanları nelere inandırıyor ya :D

-

Özel dipnot geçiyorum.

İki resimde de bulunan şahısların osmalı hiyerarşisi ve kisvesi ile alakası yoktur, osmalıdan beridir bunlar.

Hele ilk resimdeki tamamen saçmalıktır zaten fake atılmış bir resim :D millette zokaya geliyor.

Osmanlı Torunuyum ben onu benimsiyorum diyen insan, şalvar, cübbe sarık, vs giymiyorsa aldırış etmeyin :) Bunların hiçbirinde bir gram sakal bile yok amk :D

her kırmızı şeriti makara kukara sanmayın. orada verilen fotoğraf osmanoğullarına aittir.

ama komik olanı adamlar tescilli osmanlı hanedan soyundan olmasına rağmen millet onları bile yalancılıkla suçluyor. yuh mk :/

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Hanedan çocuklarının %50'si slav ırkına sahip. Hürrem zart zurt ...

xy-xx kromozomu olayı var bilmeyeniz yoktur heralde.

Bu sebeplerden insana insan gözüyle bakın.

Birilerinin etnik kimliğine sahip çıkarak "bi sik" olunmuyo...

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
Toplam Hit: 6601 Toplam Mesaj: 48