Sıcaktan Bunaldım. Soğuk Kahve Arayışı İçerisindeyim.
-
Bildiğin boktan neskafeyi al, 4 şeker ve boktan neskafveyi eritecek kadar sıcak su damlat karıştır. eriyip birbirlerine karışsınlar, sonra boktan şeker ve boktan neskafe üzerine buz gibi soğuk su dök iyice karıştır. gayet güzel oluyor, sahurdan sonra uyumuyorum bunu içince. süt de ilave edilebilir.
RETRET tarafından 15/Tem/14 18:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Al kendine bir tane Tchibo Cafissimo Picco; kampanya zamanı 100'e düşer. Tak kapsülü espresso yapıp üzerine soğuk süt ekle 2-3'de buz at. Hem pratik hem tadı harika oluyor.
-
3ü1 aradayı suyla karıştır buz kalıbına koy buzlukda dursun 1-2 saat sonra soğuk sütün içine at 2-3 tane baya güzel oluyor.
-
TheKorsans bunu yazdır10aldinho bunu yazdı
ekleme yapayım.
nescafe xpress var pek sevmedim ama.
nestea cool vardı hala satılıyorsa güzeldir.
cappy ramazan şerbeti var güzel.
dimes'in osmanlı şırası var
:D xpress süperdir vanilyalı dene seversin. uyanmaya da birebir sabah okula giderken fondipliyordum baya işe yarıyordu
xpress satılıor mu ya
-
milli içkimiz ayran ama ev yapımı:))
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Geçen yaz bununla ilgili bir konu açmıştım hocam. Churchill içmeni tavsiye ederim, 1-2 limon, 1 çay kaşığı tuz ve depozitolu kızılay maden suları ile güzel oluyor. Ama daha doğru bir oranı var bunun, gittiğim cafede yapıyorlar, ben tutturamadığım için evde kendim yaptığımda böyle yapıyorum.
Sade kızılay maden suyu da içebilirsin, su içmek susuzluğu gidermiyor ama maden suyu gideriyor :)
Edit: bu nescafe express diye soğuk kahveler var, tadı çok hoşuma gidiyor ama pahalı ya.
Ne churçili la. Ben bu dediğini hamamdan sonra serinlemek için içerim çurçil olmuş adı .d
-
başka renkleride mevcut ama bence en güzeli bu
nescafe express kahve rengi foto çıkmıo la :(
dead_march tarafından 15/Tem/14 20:21 tarihinde düzenlenmiştir -
frapeye ne diyorsunuz?
-
umbatu bunu yazdı
frapeye ne diyorsunuz?
konuya yazıyordum, sonra ramazan diye yazmayayım dedim ama sen yazmışsın
yunanistanda bir süre eğitim aldım, sınıfa gittiğimizde herkes her sabah kahve içiyordu, yaz günü kahve biraz tuhaf geliyordu biz türk arkadaşlara.. sonra meğer bunlar buzlu kahve içiyorlarmış. O zaman öğrendim böyle bir şeyi. Zaten kahveden nefret eden biriyim..
Ama sabahları iyi oluyordu hem soğuk hem, uykunu açması bakımından.. kaç kişlik sınıfta içmeyen bir bizdik, ondan sonra biz de başladık, eğitim bitene kadar her sabah alıyorduk.. içine buz da koyuyordu hatırladığım kadarıyla bir de süt koyuyordu..
tabi şuan başka bir ülkedeyim, burada da frappe istedim bana başka bir şey getirdiler, meyveli falan.. ülkeden ülkeye değişebilir belki bilmiyorum. varsa bu tarz bir makine falan ben de alayım, ya da tarifini adam akıllı bulursak yaparım.. tek sevdiğim kahve şekli buydu.. hazırlayan kız da güzeldi :) belki ondan sevdik bilemedim :))
unbalanced tarafından 15/Tem/14 20:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Karpuz ye.