folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Sıcaktan Bunaldım. Soğuk Kahve Arayışı İçerisindeyim.

Sıcaktan Bunaldım. Soğuk Kahve Arayışı İçerisindeyim.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

200liraya alf epiv01 col tipi klima aldim geciyorum karsisina efil efil romatizma olana kadar durmak yok buz kesiyor her tarafim o derece sogutuyor ustelik 200tl

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

mojito__the_taste_of_freshness_by_frenkiesea-d2xnlhz.jpg%20%28900×1273%29

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

soğuk süt + nesquik.

nesquick_hase.jpg%20%28289×435%29

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    holederma
    holederma's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@nako19 ve @stigma, tarifler için teşekkürler.. uygun bir zamanda deneyeceğim :) buralarda olsaydınız size de ikram ederdim, ölürsek de birlikte ölürdük o derece becerikliyim yani :)

rica ederim hocam inşallah birgün beraberde içeriz zehirlenirsek de sıkıntı biz neler içtik :)

İtten korkmam kemiksizim , s.kten korkmam deliksizim...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek
    Stigma bunu yazdı
    umbatu bunu yazdı
    Stigma bunu yazdı
    umbatu bunu yazdı
    Stigma bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    umbatu bunu yazdı

frapeye ne diyorsunuz?

konuya yazıyordum, sonra ramazan diye yazmayayım dedim ama sen yazmışsın

yunanistanda bir süre eğitim aldım, sınıfa gittiğimizde herkes her sabah kahve içiyordu, yaz günü kahve biraz tuhaf geliyordu biz türk arkadaşlara.. sonra meğer bunlar buzlu kahve içiyorlarmış. O zaman öğrendim böyle bir şeyi. Zaten kahveden nefret eden biriyim..

Ama sabahları iyi oluyordu hem soğuk hem, uykunu açması bakımından.. kaç kişlik sınıfta içmeyen bir bizdik, ondan sonra biz de başladık, eğitim bitene kadar her sabah alıyorduk..  içine buz da koyuyordu hatırladığım kadarıyla bir de süt koyuyordu..

tabi şuan başka bir ülkedeyim, burada da frappe istedim bana başka bir şey getirdiler, meyveli falan.. ülkeden ülkeye değişebilir belki bilmiyorum. varsa bu tarz bir makine falan ben de alayım, ya da tarifini adam akıllı bulursak yaparım.. tek sevdiğim kahve şekli buydu.. hazırlayan kız da güzeldi :) belki ondan sevdik bilemedim :))

yazları çok güzel gidiyor bu. 2 sene kaldım ben de orda, yunanistanın milli içeceği zaten yaz kış kahve, bizdeki çay mantığı ile aynı. ufak bi çırpıcı görevi gören aletleri var, burda aramıştım yoktu, getirmiştim ordan, ama şimdi bi internet sitesi söylemişti arkadaşım, tchibo idi galiba ordan bulmuş çırpıcı diye aratıp.

büyük bi bardağa keyfe göre şeker, bir tatlı kaşığı nescafe koyup çok az soğuk su ile çırp,3-4 tatlı kaşığı olabilir, az gelirse eklenebilir, iyice köpük yapıyo zaten, sonra buz, soğuk su tamamdır. isterseniz süt dondurma vs. de koyabilirsiniz, şahsen böylesi daha güzel oluyor : ) gerçi onlar sade içiyor sabahları, bizimki keyif. hatta makine ile uğraşmak istemezseniz kapaklı bir şeyde malzemeleri karıştır çırp, köpük olduktan sonra su ve buz koy tamamdır. bilek gücü istiyor biraz ama pratik.

frappenin özel kahvesi yok mu?

yok hayır, sıcak kahveyi de soğuk kahveyi de nescafeden yapıyorlar. ama orda metal kutuda da satılıyor nescafe, genelde onu alıyorlar.izmirde bulamadım metal kutu, ama burdaki ile bir fark yok pek. şeker de kalın taneli olursa daha iyi köpürüyor.

bu arada nescafe derken üçü bir aradalar ,toz tek içimliklerden bahsetmiyorum, normal taneli kutu paketlerden olur.

çok ilginç ayrı kahvesi var sanıyordum ben. çırpıcısı olmadan biz güzel yapamayız o halde?

gayet de olur çırpıcısız da, devlet dairelerinde filan zaten manuel yapıyorlar kahvelerini genelde pratik oluyor. kapaklı bir şey bul, çok geniş olmayan ufak dar bir kavanoz işini görür. içine kahve şeker çok az da su koy, kapat kapağı çalkala, güzel köpürüyor öyle de, ondan sonra köpüğü bardağa al, üzerine buz ve su. bu kadar.

@unbalanced afiyet ola : )

sadece sütlede yapılabiliyormuş hocam?

fuck the system!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi
    umbatu bunu yazdı
    Stigma bunu yazdı
    umbatu bunu yazdı
    Stigma bunu yazdı
    umbatu bunu yazdı
    Stigma bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    umbatu bunu yazdı

frapeye ne diyorsunuz?

konuya yazıyordum, sonra ramazan diye yazmayayım dedim ama sen yazmışsın

yunanistanda bir süre eğitim aldım, sınıfa gittiğimizde herkes her sabah kahve içiyordu, yaz günü kahve biraz tuhaf geliyordu biz türk arkadaşlara.. sonra meğer bunlar buzlu kahve içiyorlarmış. O zaman öğrendim böyle bir şeyi. Zaten kahveden nefret eden biriyim..

Ama sabahları iyi oluyordu hem soğuk hem, uykunu açması bakımından.. kaç kişlik sınıfta içmeyen bir bizdik, ondan sonra biz de başladık, eğitim bitene kadar her sabah alıyorduk..  içine buz da koyuyordu hatırladığım kadarıyla bir de süt koyuyordu..

tabi şuan başka bir ülkedeyim, burada da frappe istedim bana başka bir şey getirdiler, meyveli falan.. ülkeden ülkeye değişebilir belki bilmiyorum. varsa bu tarz bir makine falan ben de alayım, ya da tarifini adam akıllı bulursak yaparım.. tek sevdiğim kahve şekli buydu.. hazırlayan kız da güzeldi :) belki ondan sevdik bilemedim :))

yazları çok güzel gidiyor bu. 2 sene kaldım ben de orda, yunanistanın milli içeceği zaten yaz kış kahve, bizdeki çay mantığı ile aynı. ufak bi çırpıcı görevi gören aletleri var, burda aramıştım yoktu, getirmiştim ordan, ama şimdi bi internet sitesi söylemişti arkadaşım, tchibo idi galiba ordan bulmuş çırpıcı diye aratıp.

büyük bi bardağa keyfe göre şeker, bir tatlı kaşığı nescafe koyup çok az soğuk su ile çırp,3-4 tatlı kaşığı olabilir, az gelirse eklenebilir, iyice köpük yapıyo zaten, sonra buz, soğuk su tamamdır. isterseniz süt dondurma vs. de koyabilirsiniz, şahsen böylesi daha güzel oluyor : ) gerçi onlar sade içiyor sabahları, bizimki keyif. hatta makine ile uğraşmak istemezseniz kapaklı bir şeyde malzemeleri karıştır çırp, köpük olduktan sonra su ve buz koy tamamdır. bilek gücü istiyor biraz ama pratik.

frappenin özel kahvesi yok mu?

yok hayır, sıcak kahveyi de soğuk kahveyi de nescafeden yapıyorlar. ama orda metal kutuda da satılıyor nescafe, genelde onu alıyorlar.izmirde bulamadım metal kutu, ama burdaki ile bir fark yok pek. şeker de kalın taneli olursa daha iyi köpürüyor.

bu arada nescafe derken üçü bir aradalar ,toz tek içimliklerden bahsetmiyorum, normal taneli kutu paketlerden olur.

çok ilginç ayrı kahvesi var sanıyordum ben. çırpıcısı olmadan biz güzel yapamayız o halde?

gayet de olur çırpıcısız da, devlet dairelerinde filan zaten manuel yapıyorlar kahvelerini genelde pratik oluyor. kapaklı bir şey bul, çok geniş olmayan ufak dar bir kavanoz işini görür. içine kahve şeker çok az da su koy, kapat kapağı çalkala, güzel köpürüyor öyle de, ondan sonra köpüğü bardağa al, üzerine buz ve su. bu kadar.

@unbalanced afiyet ola : )

sadece sütlede yapılabiliyormuş hocam?

bir sürü çeşitleri var zaten, tek dikkat etmen gereken şey ilk adımdaki köpürtme kısmında su kullanman, gerisi hayal gücüne kalmış. ama ben hiç sade sütle yapıp içen görmedim, denemedim de.

allcolorsarebeautiful.net
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Vay anasını be adamlar ne tarifler vermiş :D 

Benim serinleme yöntemim ezan okunduktan sonra bi bardak colayı kafaya dikletmek.. Ruhum fakir ruhum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    walterwhit
    walterwhit's avatar
    Erkek
    tolgastain bunu yazdı

Vay anasını be adamlar ne tarifler vermiş :D 

Benim serinleme yöntemim ezan okunduktan sonra bi bardak colayı kafaya dikletmek.. Ruhum fakir ruhum

karnın açken kola mı içiyorsun yani

Yok
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Janitschar
    Janitschar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

evde soğuk çay yapıyorum...

yeşil çayı normal olarak demle (tepeleme 1 çorba kaşığı lipton yeşil berrak çay yetiyor)

5 su bardağı yeşil çay (1 su bardağına yarısınden biraz az dem,üstüne su)

5 tatlı kaşığı şeker

mevsimine göre İtalyan Eriği,Şeftali,Karpuz,Kavun  ----> en ii tadı kavundan aldım .......ne kadar istersen o kadar meyva at hepsi göz kararı 

1 Büyük limonun suyu

at hepsini blender'a on dakika 2.viteste karıştır 1-2lt arası içecek oluyor

at buzdolabına soğuyunca iç serinle :) hem de sağlıklı...

Janitschar tarafından 16/Tem/14 15:57 tarihinde düzenlenmiştir

Acaip derecede agresifim !
Toplam Hit: 5631 Toplam Mesaj: 50