Sıfırdan Kimya Öğrenmek
-
@Limitless hacı kimse maddeye bağımlı olmuyor bağımlılık yapan verdiği keyif ve mutluluk hissi. O yüzden keyif verici her şey bağımlılık yapar, en basitinden keyif aldığın bir bilgisayar oyununa bile bağımlı olursun. Yani uzun lafın kısası insan maddenin değil mutluluğun bağımlısı olur.
Sokak düzeyinde eroin, kokain bilimum uyuşturucu türlerinin saflık oranı az olduğu ve içine gramı arttırmak için alakasız maddeler eklendiği için tabiki zararı daha fazla oluyor. Ama şuan devlet eliyle saflık derecesi çok yüsek bir eroin üretilse yine bağımlılık yapacaktır ve sürekli kullandığın için yine zarar verecektir.
-
GusFring bunu yazdı:
-----------------------------@Limitless hacı kimse maddeye bağımlı olmuyor bağımlılık yapan verdiği keyif ve mutluluk hissi. O yüzden keyif verici her şey bağımlılık yapar, en basitinden keyif aldığın bir bilgisayar oyununa bile bağımlı olursun. Yani uzun lafın kısası insan maddenin değil mutluluğun bağımlısı olur.
Sokak düzeyinde eroin, kokain bilimum uyuşturucu türlerinin saflık oranı az olduğu ve içine gramı arttırmak için alakasız maddeler eklendiği için tabiki zararı daha fazla oluyor. Ama şuan devlet eliyle saflık derecesi çok yüsek bir eroin üretilse yine bağımlılık yapacaktır ve sürekli kullandığın için yine zarar verecektir.
-----------------------------
hacı biliyorum olayın piskolojik boyutunu tabikide
bir ilacın kullanıldıktan sonra aradan 1 hafta geçmeden etki göstermemesi nasıl olurdu? buda kolay yoldan vücuda herhangi bir bağışıklık kazandırarak yapılabilir gibime geliyor. Tabi bu fikri oylesine yürüttüm, isin icine girdikce farkli fikirler cikar eminim.
Zaten amac olarak dusunursek keyif, hız vermekten baska, uyusturucularin yasatamadigi degisik hisler yasatmak, kesfetmek.
edit: bir temel atmak adına liselerde dersi verilen kimyanın temelleri (kullanılan malzemeler, elementler) ve biyokimya ile ilgili modülleri arıyorum, nerden temin edebilirim, megep e göz attım ama hangi modülleri indiriceğimi ve hangi sırayla takip ediceğimi kestiremedim
-
S.... ET KİMYAYI ÖĞRENECEN DE NE OLACAK...
KUANTUM FİZİĞİ ÖĞREN.. :)
-
http://tr.wikipedia.org/wiki/LSD
araştırmana bununla başlayabilirsin o zaman tam aradığın şey :))
-
ya konu kimyadan açılmış bende bi soru sorayım şu yerlere kan döküldükten sonra silinip tekrar o bölgeye bişey sıkılıp orda öncesden kan olduğu anlaşılıyodu o maddenin adı nedirya bi ara Dexter dizisindede geçiyodu hatta?
-
-
hoca üniversitesini okusana en temizi sana labaratuvar falan gerekir birsürü olay git okuluna madem değişik araştırma olayların var.
-
YEterince boş vaktin varsa üniversite oku, orda ilaç konusu anlatılıyor.
-
Daft bunu yazdı:
-----------------------------nickinden de anlaşıldığı üzere
http://www.imdb.com/title/tt1219289/
buna özeniyorsun sanırım :)
http://www.imdb.com/title/tt0903747/
Limitless + Breaking Bad karışımı (:
NoktaliVirgul bunu yazdı:
-----------------------------YEterince boş vaktin varsa üniversite oku, orda ilaç konusu anlatılıyor.
Hocam düşünüyorum aslında ama, meslek lisesinden bilgisayar mezunuyum acaba üni de kimya bölümüne geçmem ne derece kolay olur?
-
hedefin olması güzel bişey ama üniversite seni büyük ihtimalle kimyadan soğutacaktır. kendi ilgi alanına yoğunlaşarak öğrenmeye başlarsan üniden daha hızlı öğrenirsin ancak o zaman da kendi laboratuvarını kurman gerekir. bir de yaptığın maddeleri deneyebileceğin hayvanlar, baya bi hayvan katili olman lazım. ingilizce bilmiyorsan önce onu öğren, laboratuvar kuracak para yoksa para ve lab yerini bul, bunları yapareken bir yandan da çalışmaya devam et kimyaya, motivasyonun yıllarca bozulmazsa belki ilerde amacına kavuşursun :)