folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Sıfırdan LOL'e Başlamak

Sıfırdan LOL'e Başlamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

selam müridler. epeydir niyet ediyordum. wow lol dota tarzı bir oyuna başlamak akşamları 1 oyun oynayıp rahatlamak filan.

2 gün önce LOL indirdim kurdum. şu ana kadar 2 eğitim maçı yaptım o kadar. lise zamanlarında arkadaşların dota oynadığını hatırlıyorum. oldum olası öyle itemli oyunlara filan pek bakmam kafa karıştırıyor diye. neyse şimdi dün oynarken baktım bu LOL'de str ing olayı filan yok sanırım. itemleri neye göre alıyoruz pek anlamadım. her oyuncuya ayrı item illa ki olacaktır ama dota gibi str, int karakter gibi ayrımlar var mı acaba ?

birde oyun hakkında temel şeyleri, kavramları, kelimeleri ve karakterleri nasıl öğrenirim ? şimdi direk böyle girip oynamak istemiyorum çünkü hiç bilmeden milletle takım olacam sonra adamların oyunu boka saracak. adamları zevkinden mahrum etmeyelim. 

birde bunun karakter olayı nasıl oluyor. şampiyon filan diyorlar, sanırım bu oyunda sahip olduğumuz karakteri seçebiliyoruz sadece. şampiyonluk, 2. lig filan olayları ayrı muamma zaten :/

bu ve aklıma gelmeyen diğer püf noktalarda beni aydınlatırsanız makbule geçer öğreneyim şu oyunu. 

-kendi sitesinde illa ki bilgiler vardır. nette sağda solda vardır ama pek anlaşılmıyor. böyle soru cevap şeklinde daha sağlıklı olur kanısındayım.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

rezerve.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam genel olarak her şampiyona alman gereken itemlar farklı. Yetenekleriyle senkronize çalışacak şeyler seçmen gerekiyor. http://www.mobafire.com/ da oyunu iyi oynayan elemanların her şampiyon için item seçimlerini, skill açma sırasını, rune ve masteries seçimlerini (burası seni 30lvl dan sonra ilgilendiriyor) bulabilirsin. Ayrıca ingilizcen varsa o şampiyon ile nasıl oynayabileceğine dair ipuçlarını da bulabilirsin çok ayrıntılı rehberler hazırlıyorlar. Bunun yanında Google'da "(şampiyon ismi) build" diye aratarak başka kaynaklara da ulaşabilirsin. Türkçe yazılmış bir çok rehber de mevcut. Rehber siteleri MobaFire ile sınırlı değil bir çok rehber sitesi bulabilirsin Türkçe/İngilizce.

manyaki tarafından 01/Eki/14 14:16 tarihinde düzenlenmiştir

since 2005 // tbt
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    manyaki bunu yazdı

Hocam genel olarak her şampiyona alman gereken itemlar farklı. Yetenekleriyle senkronize çalışacak şeyler seçmen gerekiyor. http://www.mobafire.com/ da oyunu iyi oynayan elemanların her şampiyon için item seçimlerini, skill açma sırasını, rune ve masteries seçimlerini (burası seni 30lvl dan sonra ilgilendiriyor) bulabilirsin. Ayrıca ingilizcen varsa o şampiyon ile nasıl oynayabileceğine dair ipuçlarını da bulabilirsin çok ayrıntılı rehberler hazırlıyorlar. Bunun yanında Google'da "(şampiyon ismi) build" diye aratarak başka kaynaklara da ulaşabilirsin. Türkçe yazılmış bir çok rehber de mevcut. Rehber siteleri MobaFire ile sınırlı değil bir çok rehber sitesi bulabilirsin Türkçe/İngilizce.

lolyardim diye bir site var. kurcalıyım orayı bi. aslında şu kelimeler sıkıntı misal;

Bence fizz almalısın ulitini tf de adc ye atarsın late de ve fizzke duvardan geçmek daha kolay fizz le bi yerden sonra w q ve e kombonla tekleyebilirsin elise da aldıysan jungle oyna bide meta göre elise mid değil jungle tavi sen istediğini alırsın

diye yazmış eleman arapça gibi görünüyor şu an gözüme bu yazdıklraı :F

edit: birde hocam karakterler alt-üst  kolidor diye ayrılmış. karakterin hangi hatta oynadığı önemli mi ?

Kreyzi tarafından 01/Eki/14 14:52 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı
    manyaki bunu yazdı

lolyardim diye bir site var. kurcalıyım orayı bi. aslında şu kelimeler sıkıntı misal;

Bence fizz almalısın ulitini tf de adc ye atarsın late de ve fizzke duvardan geçmek daha kolay fizz le bi yerden sonra w q ve e kombonla tekleyebilirsin elise da aldıysan jungle oyna bide meta göre elise mid değil jungle tavi sen istediğini alırsın

edit: birde hocam karakterler alt-üst  kolidor diye ayrılmış. karakterin hangi hatta oynadığı önemli mi ?

Önemli hocam. İstisnalar var ama genel olarak. adc (Yani Attack Damage Carry) diye tabir edilen şampiyonlar ki bunlar uzaktan düz atış yapan şampiyonlardır ve sup (Support) diye tabir edilen şampiyonlar ki bunlar daha çok yanındakilere yardım amaçlı oynayan şampiyonlardır beraber alt koridorda (bot) oynar. apc'ler (Ability Power Carry) mid'de (orta koridor) oynarlar. Bu şampiyonlar düz vuruş ile çok hasar veremezler yeteneklerini kullanarak çok büyük hasarlar verirler. Top Lane'de (üst koridorda) genelde Tank diye tabir edilen şampiyonlar oynarlar. Hasarı ötekiler kadar çok değildir ancak çok daha fazla dayanıklıdır. Jungle yani ormancı ise oyundan oyuna değişiklik gösterir. Yukardaki cümleye gelince de sırasıyla açıklayayım;

Fizz--> AP bir şampiyon genelde mid lane için alınır.

Ulti--> Birkaç şampiyon dışında hepsinde bulunan 6 levelda açılan ve R'ye bastığında işleyen skill, şampiyonların en güçlü skilleridir.

TF--> Team Fight yani Takım Savaşları. 5e5 yapılan savaşlardır.

ADC--> Yukarda yazmıştım Attack Damage Carry.

Late--> Late Game yani oyunun 30. dakikasından sonrası denilebilir. Tüm şampiyonların 18 level olduğu kısım.

w q r kombo--> Her şampiyonun kendine özgü yetenek comboları oluyo, onu sıralamış arkadaş.

Elise--> Genelde Jungle ve Top Lane'de oynayan bir şampiyon.

Jungle--> Belirtmiştim Ormancı.

Meta--> Şampiyonların alışılmış dışındaki yerlerde ve şekilde oynatılması. Burdaki arkadaş yeni metaya göre mid lane yerine jungle'a gitmeni tavsiye ederim demiş.

edit: Lotus'da döktürmüş burda anlamadığın olursa aşağı geç orası daha güzel :D

manyaki tarafından 01/Eki/14 15:15 tarihinde düzenlenmiştir

since 2005 // tbt
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    Kreyzi bunu yazdı
    manyaki bunu yazdı

hocam şimdi sana o cümledeki bütün kelimeleri açıklasam bile yine olmayacak, zamanla öğrenilir bunlar, bu arada normal oyunlara girmekten çekinme sen düşük levelsin ama yanına ve karşınada düşük levelli oyuncular gelecek yani kimse doğru düzgün oynamayacak herkes saçma oynayacak rahat ol o yüzden

ve evet oyundaki düzen şu, 1 nişancı yani uzaktan düz vuruşlarıyla hasar veren adc ler birde support şampiyonu yani 2 kişi en alt koridora gider, ortaya 1-2 istisna hariç büyü gücü kullanan oyunda yetenek gücü ability power diye geçen ap hero gider 1 kişi, en üst koridorada genel olarak dövüşçü veya tank özellikli herolar geçer, artan 1 kişide ormanda gezip ormandaki yaratıkları kesip level alıp rastgele koridorlara baskı uygular

adc=alt koridora giden uzaktan vuruş yapan

support-sup-destek=adc nin yanında alt koridora gider destek şampiyonudur hasarı pek olmaz skilleri işlevsellik üzerinedir

mid-apc=dediğim gibi genelde yetenek gücü kullanan herolar yani düz vuruşları etkisiz sadece skilleriyle yüksek hasar veren herolar orta koridora tek başlarına giderler

solotop=yukarı koridora tek giden tank veya hasar ağırlıkla şampiyonlar

jungle-orman=genelde uçmalı kaçmalı karşı takımın üzerine atlamalı yavaşlatmalı skilleri olan şampiyonlar ormandaki yaratıklarla kasıp koridorlara baskı uygular, 20 levele kadar girdiğin oyunlarda pek göremezsin, yeni başlayanlar için jungle biraz sıkıntılı nedense jungle gitmek yerine 2 kişi üst koridora gidiyorlar

karakterlerin ayrımı bu şekilde, 100 küsür şampiyon var oyunda şuan

onun dışında yanında yamacında oynayan biri olsaydı baya kolay öğrenirdin, şimdi düşünüyorumda arkadaşlarla girmesem baya zor olurdu öğrenmek devamlı soruları soracak biri olunca güzel oluyor

muhtemelen tr serverında başlamışsındır bence west e geç, normal maç girdiğinde sürekli sürekli küfür insan isyan ediyor hiç çekilmez west güzel

edit: neyse ikimizde yazmışız daha iyi pekişmiş oldu bilgiler :D

Lotus tarafından 01/Eki/14 15:10 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

KO gelin clan kurup takilalim. Eskisi gibi tat vermesede gecen sabah isten geldim eve 9da aksam 11di pc basindan kalktigimda :D sarıyo yine zaman geciririz.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

ko da itemli pri diziyorum bak gene akıl fıkır titretir gaiada 83 %58 falan oldu rb basıcam 

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

böyle çakma oyunlarla kafanı yorma. bunlar hep özenti.

gir bir pvp metin2 ye tamamen gerçek hayatı yansıtan karakterler ile kendini güçlendir.

oyundaki malzemeler gerçek hayatta var olan şeyler olduğu için zorluk çekmezsin.

ve tamamen türkçe.

şimdi birazdan biri gelip diyeckki vay çocuk oyunu vay sen oyundan ne anlarsın diye ama neyse :S

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

böyle çakma oyunlarla kafanı yorma. bunlar hep özenti.

gir bir pvp metin2 ye tamamen gerçek hayatı yansıtan karakterler ile kendini güçlendir.

oyundaki malzemeler gerçek hayatta var olan şeyler olduğu için zorluk çekmezsin.

ve tamamen türkçe.

şimdi birazdan biri gelip diyeckki vay çocuk oyunu vay sen oyundan ne anlarsın diye ama neyse :S

LoL'e çakma oyun diyip geçmişsin sonra da metin2'yi övmüşsün hocam. İnsanların gelip ne demesini bekliyorsun ki sana :) Çakma oyun dediğin oyun turnuva düzenliyor ve 1 milyon dolar kazandırıyor şampiyon takıma.

since 2005 // tbt
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı
    manyaki bunu yazdı

hocam şimdi sana o cümledeki bütün kelimeleri açıklasam bile yine olmayacak, zamanla öğrenilir bunlar, bu arada normal oyunlara girmekten çekinme sen düşük levelsin ama yanına ve karşınada düşük levelli oyuncular gelecek yani kimse doğru düzgün oynamayacak herkes saçma oynayacak rahat ol o yüzden

ve evet oyundaki düzen şu, 1 nişancı yani uzaktan düz vuruşlarıyla hasar veren adc ler birde support şampiyonu yani 2 kişi en alt koridora gider, ortaya 1-2 istisna hariç büyü gücü kullanan oyunda yetenek gücü ability power diye geçen ap hero gider 1 kişi, en üst koridorada genel olarak dövüşçü veya tank özellikli herolar geçer, artan 1 kişide ormanda gezip ormandaki yaratıkları kesip level alıp rastgele koridorlara baskı uygular

adc=alt koridora giden uzaktan vuruş yapan

support-sup-destek=adc nin yanında alt koridora gider destek şampiyonudur hasarı pek olmaz skilleri işlevsellik üzerinedir

mid-apc=dediğim gibi genelde yetenek gücü kullanan herolar yani düz vuruşları etkisiz sadece skilleriyle yüksek hasar veren herolar orta koridora tek başlarına giderler

solotop=yukarı koridora tek giden tank veya hasar ağırlıkla şampiyonlar

jungle-orman=genelde uçmalı kaçmalı karşı takımın üzerine atlamalı yavaşlatmalı skilleri olan şampiyonlar ormandaki yaratıklarla kasıp koridorlara baskı uygular, 20 levele kadar girdiğin oyunlarda pek göremezsin, yeni başlayanlar için jungle biraz sıkıntılı nedense jungle gitmek yerine 2 kişi üst koridora gidiyorlar

karakterlerin ayrımı bu şekilde, 100 küsür şampiyon var oyunda şuan

onun dışında yanında yamacında oynayan biri olsaydı baya kolay öğrenirdin, şimdi düşünüyorumda arkadaşlarla girmesem baya zor olurdu öğrenmek devamlı soruları soracak biri olunca güzel oluyor

muhtemelen tr serverında başlamışsındır bence west e geç, normal maç girdiğinde sürekli sürekli küfür insan isyan ediyor hiç çekilmez west güzel

edit: neyse ikimizde yazmışız daha iyi pekişmiş oldu bilgiler :D

eyv. hocu sen ve manyaki epey aydınlattınız.

şimdi bi kaç soru daha oluştu aklımda. kolidora göre herolar değişiyor. peki önemli olan her alanda oynamak mı yoksa bir yerde master olmak mı ?

bir rehbere bakmadan hangi heroya hangi item gider onun ayrımını nasıl yapabilirim ?

birde server filan seçmedim sanırım. daha doğrusu sadece eğitim oynadım o kadar. bu tr west filan seçimi nasıl oluyor ? clientleri farklı mı acaba ?

Toplam Hit: 2142 Toplam Mesaj: 16