Sıfırdan Masa, Sandalye Tarzı Şeyler Yapımını Anlatacak Muritler Varmı?
-
Elimde bi bahce var bu bahceye çardak ve piknik masası lazım.. acıkcası ınternetdekı fıyatlarına baktım zaman en dusuk fıyatı 1500tl den baslıyor boyle seylerın ve ben bu kadar para vermek ıstıyorum kendım ugrasıp yapmak ıstıyorum boyle seylerle ugrasan muritler varmı ? varsa anlatırsa beraber yapalım. Youtubeden videoları ızledım adamlar 4-5dk da yapıyor pıknık masalarını ama adamlarn butun aletleri mevcut:).cekic matkap ve gereklı odunlarla nasıl yapabılırız cm uzunluklarına kadar anlatırlarsa belkı ugrasmak ısteyen yapmak ısteyen cıkabılır baskasınada faydası dokunu tesekkurler.
-
güzel konu takipteyim
-
Hacı direk mobilyacılarla değilde bunların toptancıları yada keresteciler olur. Onlara ulaş.
Çardak yapıcaksan zemin önemli . Önce zemini düzle hatta gerekirse üzerine biraz beton at çardağın tabanı betondan olsun birazda yerden yükseltmiş olursun. Böylece hem düzlüğe ulaşmış hemde çamurdan pislikten uzaklaşmış olursun. (alternatif olarak tahtadan temelde yapılabilir.)
Ölçülerini belirle . Hangi odun türünden yapmak istediğini belirle ( Bu kısımdan ben pek anlamam)
Etrafında mobilyacı varsa temelden sonrasını onlara kestirirsin 5 10 lira bişey alırlar. Tanıdık varsa hiç almaz. Odunları temin ettikten sonra gider burda ölçüsüne göre kestirirsin. Sana kalan tekşey birleştirmesi.
Çatı kısmına bu yalıtımcıların kullandığı su geçirmez naylon gibi bir malzeme var kontrplak üstüne bundan kaplarsın. Üstünede bu köpek kulubelerine konan bir malzeme var çatısına konur ondan koydunmu tadından yenmez.
Cilası zımparası boyası kolay işler.
Malzemeleri mobilyacıdan temin edersen pahalıya patlar. Diğer türlü sadece 5x10 + kontrplaktan bile yapabilirsin.4
Senin aklında direk bir model varsa sen bana fotoğrafını at ben ustasına sorayım birinci ağızdan.
-
Çardak için değil ama bahçedeki masalar için alternatif öneride bulunabilirim. Tek masrafın nakliye olur.
Elektrik kabloları ama büyük elektrik kabloları ahşap tekerlere sarılı gelir. 18 binliraya yaklaşık 85 metre kablo almıştım. 15 kişi ancak serebildi kabloyu. Bunların sarıldığı teker 2 metre yada daha büyük çaplı olurlar. Bende hersene birkaç tane çıkar ama almam zira bahçem yok. Ühüü. Olan arkadaşlar alır. Bunlardan iyi bahçe masası olur. Hemde güzel olur. Tanıdık elektrikci, müteahhit vb.varsa söyle ve pusuya yat. çıkınca alırsın. -
kendinyap dergisinin 3. sayısından süper anlatıyor mobilya yapımını bulabilirsen
ya ingilizce arat google da
hot to make table diyorsun
-
evin önünde babam piknik masası yaptı 4 kişilik. onun resmini koyarım birazdan. örnek olur. ve sadece çivisine kadar evdeki mağzemelerden yapılma.
-
Ağaçları emprenyeli kullanman(dış etkenler böcek vs. koruman için) istediğin ölçüde hazır alamazsın büyük ihtimal, zaten ahşap işleri pahalıdır, çivi sağlam olur ama sallanır, uzun somunlu civata kullanman lazım, birleştirmelerde üst üste öyle basit biçimde değilde gireceği dayanacağı boşluklar açarsan(zıvana) uzun ömürlü olur.
adresteki senin parkda bahçede gördüklerine göre basit ve küçüktür, açıklamada kaba ölçüleri mevcut fikir sahibi ol diye ekliyorum.
-
hoca sen elindeki malzemeleri ve çardağının yada masayı kuracağın yerin bir resmini falan bana ilet sana yardım cı olmaya çalışırım ayın 7 sinden sonra, geç olmassa tabi çünkü benim 25 4 ve 7 sin de sınavlarım var...
-
yapacağın şey bunların 2. elini alıp ümraniye tarafında bir marangozun kapısını çalmak olacak, sana toplamda 3000 e gelecek malzemeyi nakliyesiyle 1000 e getirebilirsin.
-
https://plus.google.com/100861045800104953588/posts/CiE6fnGTLSp?banner=pwa
burda babamın yapmış olduğı piknik masası. fikir olur umarım.
-
yorum yazanlara tesekkur edıyorum videoları ızleyip ve resımlerden yararlanıp yazın yapmaya calısacagım, yaptıgım zaman butun resımlerını paylasırım sımdıden takım tesisatları almaya basladım :)