folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sıfırdan Masa, Sandalye Tarzı Şeyler Yapımını Anlatacak Muritler Varmı?

Sıfırdan Masa, Sandalye Tarzı Şeyler Yapımını Anlatacak Muritler Varmı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabuyucu
    karabuyucu's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı

yorum yazanlara tesekkur edıyorum videoları ızleyip ve resımlerden yararlanıp yazın yapmaya calısacagım, yaptıgım zaman butun resımlerını paylasırım sımdıden takım tesisatları almaya basladım :)

Hocam nerde oturuyorsun ? Belki ben sana yardımcı olabilirim.Bu tür işlerle keyfi uğraşıyorum bende elimden geldiğince

Ölüme ve karanlığa baktığımızda korktuğumuz şey bilinmezliktir, başka bir şey değil. Düşler dünyasına dalıp gerçek dünyayı yaşamayı unutmak doğru değildir, unutma bunu…
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

önce nasıl yapmak ıstedıgıne karar ver plan yap .Çiz sonrasında ıstedıgın boyutta kerestelerı kestır bır marangoza koçtaşta praktiker de kestirebilirsin fakat bıraz daha yuksek oluyor ucretlerı buralardada malzeme dısarıya gore bıraz daha pahalı. Naklıye olayı onemlı.  Bıraz yetenegın varsa gerısı kolay . 

kendın dırekt olarak kestırmeden de alabılırsın gereklı olanlar akulu vıdalama dekupaj testere matkap bırde bence zımpara makınası gerekebılıyor. Merakın varsa almalısın vaktın coksa almana gerek yok zımpara makınası ve dekupaja normal testere ıle yavas yavas kesersın. Bence tamamen vidalama sıstemı kullan cunku cıvıden daha saglam oluyor dıslı oldugu için.  Ben cok severım bu tarz ıslerı sabahtan aksama kadar montaj yapıp kesıp bıcebılırım .

Bu arada takım tesısat alırken cok sacma sapan ucuz markaları alma kullanamıyorsun. cardagı mesela nasıl yacaksın 6 gen mı 8 gen mı yoksa dırekt kare mı ? kenar kolonları onemlı bunları duzgun materyal ıle yapıp guclendırmesını ıyı yapmalısın. Tavan agır olmamalı . vs vs model belırledıkten sonra gerısı cok kolay. Bı akradas lınk vermıs mesela pıknık masası cok guzel ahsap fıyatlarını bılmıyorum fakat 325 lıra cok gıbı geldı bana. Tabikide ikea tekzen fıyatları ıle karsılastırıldıgında cok daha uygun oldugu aşikardır.

hipokondriyak tarafından 24/Şub/14 02:49 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    karabuyucu bunu yazdı
    h2run bunu yazdı

yorum yazanlara tesekkur edıyorum videoları ızleyip ve resımlerden yararlanıp yazın yapmaya calısacagım, yaptıgım zaman butun resımlerını paylasırım sımdıden takım tesisatları almaya basladım :)

Hocam nerde oturuyorsun ? Belki ben sana yardımcı olabilirim.Bu tür işlerle keyfi uğraşıyorum bende elimden geldiğince

Ankaradayım ben hocam. Sen nerdensın ?

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

önce nasıl yapmak ıstedıgıne karar ver plan yap .Çiz sonrasında ıstedıgın boyutta kerestelerı kestır bır marangoza koçtaşta praktiker de kestirebilirsin fakat bıraz daha yuksek oluyor ucretlerı buralardada malzeme dısarıya gore bıraz daha pahalı. Naklıye olayı onemlı.  Bıraz yetenegın varsa gerısı kolay . 

kendın dırekt olarak kestırmeden de alabılırsın gereklı olanlar akulu vıdalama dekupaj testere matkap bırde bence zımpara makınası gerekebılıyor. Merakın varsa almalısın vaktın coksa almana gerek yok zımpara makınası ve dekupaja normal testere ıle yavas yavas kesersın. Bence tamamen vidalama sıstemı kullan cunku cıvıden daha saglam oluyor dıslı oldugu için.  Ben cok severım bu tarz ıslerı sabahtan aksama kadar montaj yapıp kesıp bıcebılırım .

Bu arada takım tesısat alırken cok sacma sapan ucuz markaları alma kullanamıyorsun. cardagı mesela nasıl yacaksın 6 gen mı 8 gen mı yoksa dırekt kare mı ? kenar kolonları onemlı bunları duzgun materyal ıle yapıp guclendırmesını ıyı yapmalısın. Tavan agır olmamalı . vs vs model belırledıkten sonra gerısı cok kolay. Bı akradas lınk vermıs mesela pıknık masası cok guzel ahsap fıyatlarını bılmıyorum fakat 325 lıra cok gıbı geldı bana. Tabikide ikea tekzen fıyatları ıle karsılastırıldıgında cok daha uygun oldugu aşikardır.

Hocam hangı marka matkap felan alınmalı ? ilk once ben masa yapmak istiyorum daha sonra cardak olayi ogrene ogrene yavastan baslayacagım

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabuyucu
    karabuyucu's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı
    karabuyucu bunu yazdı
    h2run bunu yazdı

Ankaradayım ben hocam. Sen nerdensın ?

İstanbul'dayım ben.Şans hocam. :) Aynı yerde olsak kesin el atardım işe :)

Ölüme ve karanlığa baktığımızda korktuğumuz şey bilinmezliktir, başka bir şey değil. Düşler dünyasına dalıp gerçek dünyayı yaşamayı unutmak doğru değildir, unutma bunu…
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

işten anlayan arkadaşlara soruyorum, aşağıda fotoğrafı olan eğimli kesim modellerin üretimi çok mu maliyetli veya zor?

fotoğraflar çinden demonte halde gelen dandik ürünlere ait olmasına rağmen 250TL-300TL civarında fiyatları var.

hanım istemişti de bu tarz beyaz sandalye, fiyatlar çok uçuk olunca almadıydım.

istanbul'dayım bu arada.

model1

model2

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Hocam profil demir al yetecek kadar iskeletini oluştur kaynak yaparak.Diğer kısımlarınıda ahşaptan yap.Ahşap malzemenin emprenyeli olması iyidir.Bahçende çardağın altında kullanacan zaten olmasada olur.Ahşapları meşe tercih edersen yaparken zorlanırsın ama sağlam olur.Yani hayal gücüne kalmış yapacağın şey.Ne diyim şimdi daha.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    muaythaist bunu yazdı

işten anlayan arkadaşlara soruyorum, aşağıda fotoğrafı olan eğimli kesim modellerin üretimi çok mu maliyetli veya zor?

fotoğraflar çinden demonte halde gelen dandik ürünlere ait olmasına rağmen 250TL-300TL civarında fiyatları var.

hanım istemişti de bu tarz beyaz sandalye, fiyatlar çok uçuk olunca almadıydım.

istanbul'dayım bu arada.

model1

model2

Hocam bunu tamamen el işçişiğiyle yapman zor yani zamanını alır.Bunlar cnc makine imalatıdır muhtemelen cnc aletlerde pahalı oduğu için pahalıdır.not:tip olarak hiç hoş değil.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

bi önceki mesajımda belirttiğim modellerin birinden 4 adet için

istanbul'da şu fiyattan yaparım diyebilecek mürit olursa değerlendirebilirim.

onlar zor iş uğraşılmaz derseniz son ihtimal şu modeli de düşünebiliriz, daha makul ve basit olur sanırım.

model3

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
Toplam Hit: 2098 Toplam Mesaj: 20