Sigara İçenler Sigara Bağımlılığı Hakkında
-
sigara kullanımı ilk olarak bir davranış bozukluğudur. yani bir el alışkanlığıdır.
nikotin, insan vücudunda zaten kullanılan bir maddedir. sigara içmeyenlerde beynin kontrolünde belli orana vücuda nikotin salgılanmaktadır. sigara içmek, beynin bu fonksiyonunu kullanmasının önüne geçmekte ve zamanla vücut tamamen sigaradan karşılamaktadır. zamanla beynin nikotin salgılamayı bırakması, ve sonra da sigara kullanımının bırakılması ile ortaya çıkan nikotin ihtiyacı ile biyokimyasal bazı sorunlar oluşuyor ancak beyin yine zamanla bu ihtiyascı tekrar karşılamaya başlıyor.
ve bir seferdumanını çektiğinde bağımlı olursun olayı hikaye. eroin bile 2 ya da 3. kullanımda bağımlılık yapıyor.
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------
syntr bunu yazdı:
kim dediyse sallamış gibime geldi, zira sigaranın biyolojik bir bağımlılığı yok yalnızca psikolojiktir vucudun fizyolojik olarak tepki vermez buna.
Bu sebeple dünya üzerinden tek bir sigara içipte bağımlısı olan yoktur, tıbben olamazda, şöle oluyor alışkanlık ile.
alışıyorsun zamanla, 1 ay 2 ay sıkıldıkça içiyorsun sonra bakıyorsun ayıramıyorsun yanından bırakmaya çalısıyorsun bırakamıyorsun çünkü alışmışsın. Ha kararlıysan çat diye bir anda bırakabilirsin sorun degil, hiç bir zamanda delirmezsin.
O sebeple istersen 1 hafta 1 paket için her gün bağımlı olmazsın, ama 1-2 ay içersen hergün o zaman alışabilirsin
-----------------------------Sigaranın içindeki kimyaslalar ve nikotein gibi maddelerin biyolojik olarak hiç bir bağımlılık yapmadığını söylemek iraz bence yanlış olur.
Kanıtlanmış birşey çünkü.
O zaman esrar eroin tarzı şeylerde tamamen psikolojik :S
-----------------------------eroin çok başka bir şey onu kandan alıyorsun, sigarayı kandan al bakalım :)
biyolojik olarak hiç bir bağımlılığı yok sigaranın, okula narkotik şubeden bir psikolog gelip uyuşturucu maddeler hakkında seminer vermişti geçen sene oradan dinleyip soru sormuştum.
yalnızca alışkanlık
-
Kürdan dene nikotine ihtiyacın yok , bu sadece ağız alışkanlığı , ağzına sokucak bişey olması yeterli :D
-
syntr bunu yazdı:
-----------------------------eroin çok başka bir şey onu kandan alıyorsun, sigarayı kandan al bakalım :)
biyolojik olarak hiç bir bağımlılığı yok sigaranın, okula narkotik şubeden bir psikolog gelip uyuşturucu maddeler hakkında seminer vermişti geçen sene oradan dinleyip soru sormuştum.
yalnızca alışkanlık
-----------------------------Benceo psikolog sırf öğrencilrin buna inanması için söylemiştir.
Şimdi yani sen açıkca şunu mu diyorsun.Sigaranın içindeki hiç bir madde biyolojik olarak bağımlılık yapmaz herşey psikolojik ?
-
swordfish bunu yazdı:
syntr bunu yazdı:
yalnızca alışkanlık
-----------------------------Benceo psikolog sırf öğrencilrin buna inanması için söylemiştir.
Şimdi yani sen açıkca şunu mu diyorsun.Sigaranın içindeki hiç bir madde biyolojik olarak bağımlılık yapmaz herşey psikolojik ?
-----------------------------aynen. şimdi o psikolog deseki sigarayı bırakmak çok zordur, öğrencilerin çoğu 'bırakamıyorum zaten çok zormuş' tarzı bir tribe giricek. onu engellemek için böyle söylemiştir.
-
bi sigaram var, zaten içemiyorum alkol reflüden dolayı, öldürseler sigaramı bırakmam :@
yazıda katıldığım yerler var yok değil, ama onlar neler yazmayacağım, çünkü sigaramı yakmak için sabırsızlanıyorum.Bunun için ellerimi klavyeden çekmem lazım, bunun için üzgünüm :d
-
16 yil ictim amk malini.
bugun, birakali 19 gun oldu.
Sana tavsiye. Puroyuda birak, nargileyide. sigarayi aklina bile getirme.
-
fırt cekmekle ılgısı yok bence.10 kusur senedır ıcıyorum ama artık zerre keyıf almadan ıcıyorum.nargıle ıle puronun bagımlılık yapmamasının nedenı bıraz da sartlar.her dakıka yanında nargıle bulunduramazsın.ortalık yerde puro ıcmek bıraz abes karsılanır.ama sıgara ıstedıgın her an yanındaır.bunun gıbı faktorler de onemlı.saf tutun olayıne gelırsek akcıgere zararı hangısının fazla bılmıyorum ama saf tutun daha az kımyasal.sıgarada onlarca kımyasal madde var.benım ıcın sıgara tadından ya da ıcerıgınden cok can sıkıntısından kullanılan bır madde.bırakamıyorum ne yazık kı.