Sigara Krizinden Kurtulma
-
Bi sigaraya yaktığında alacağın zevki düşün :D Neyse hocam şaka yapıyorum da profesyonel bir şekilde bıraksana. Bazı ilaçlar var sigara içirtmiyor.
-
krize girdiysen yak bi sigara hocam..
bunu neden diyorum? 10 sene günde 1 paket sigara içtim. bi gün bırakma kararı aldığımda ben de senin gibi oldum. artık dayanamayacağımı anlayınca ulan dedim 1 sigara bişey yapmaz. sonra aldım bi paket, canım cok istediğinde dayanamıcak duruma geldiğimde yaktım bi sigara içtim. sonra paket aldım ve kendime söz verdim. ben bu amına kodumu bırakcam diye. bazı günler canım istemedi falan 1 paketi 20-25 günde içtim. paket bittikten sonra farkettim ki ne yemekten sonra ne başka zaman canım hiç sigara istemiyo. tamamen bitirmişim yani. yaklaşık 1.5 senedir sigara kullanmıyorum. 1.5 yıl içinde arada bi alkol içtiğimde falan sigara içtim ve hala yeri geldiğnde içerim. ama sadece zevk amaçlı. hiç bi şekilde beni kendine bağlayamaz sigara. eğer kendine güveniyosan benim gibi yapabilirsin. ben bu şekilde bıraktım.
-
https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=kWjDU-aOCcasPde-geAN&url=http://mizah.milliyet.com.tr/Komik-Yazi-sigarayi-birakma-gunlugu--diger-Oku_YaziDetay_5637.htm&cd=1&ved=0CBkQFjAA&usg=AFQjCNEwD7SU5Xha9Zw-aO-porXP9Dh-Xg
-
ben 2.ye bıraktım şimdi, önceden 2 ay bırakma serüvenim olmuştu ama tekrardan başlamıştım çünkü sağlık vesaire diye bıraktığım için keyif beni tekrar baştan çıkarmıştı.
Şimdi sigara içmek beni deli ediyor diye bıraktım, olan var mı bilmem ama sigara içtiğim zaman deli oluyorum gerçekten klinik semptomlar gösteriyordum bıraktım, akıl yüzünden bırakınca farkettim ki sigara en büyük orospu çocukluğu.
Sigaranın temel görevi keyif vermek değil, temel görevi aslında bir gün içinde boş zamanlarımızın olduğu gerçeğini saklamak ve onları sigara içerek harcamak, sigara boş adamın boş zamanını dolu yapıyor hepsi o. Ayrıca inanılmaz bir kitle kontrol aracı ve madde bağımlılığı, madde bağımlılığı ve uyuşturucu olmasına karşı çıkan varsa sigara pakedi bittiğinde "orada bulabilir miyim" endişesine rağmen almadan köye falan gidin bakalım, sonra bu endişeyi "orada torbacı var mıdır" ile karşılaştırırsınız. Sigara uyuşturucudur.
Türk insanının sigara içmesi ise ortadoğu kültüründen gelen birşey, türk çocuklar ve orta doğu çocukları çabuk büyümesi adına yetiştirilir, çabuk büyümek için bu çocuklar sigaraya özentiden başlarlar, ergen yaşta sakallarına sahip çıkarlar. Nasıl bir çöplükte yaşıyoruz anlatamam ama konumuz bu değil.
Sigara krizinde dikkatli olman gereken şey kandaki şeker oranların. Sigarayı 2. bırakışımdan sonra baya baya diyabet semptomları göstermeye başladım, fazla şeker isteğinden yemeğe abanırsın hiç farketmeden ayı gibi olursun, çok sinsi şişmanlamak. Ayrıca sigarayı bıraktığın ilk hafta çok sağlam azarsın, baya gözün döner o konudada uyarayım seni, bu dalgınlık halin geçtiğinde ilk odaklanabildiğin şey bir göt olacak.
Sigara içen insanın nasıl koktuğunu da anladım sonra iyice tiksindim zaten. Sigara içenlerle nasıl aynı ortamda bulunuyor insanlar onu bile anlamıyorum artık, baya berbat kokuyor, yemekler tatlanıyor vesaire muhabbetleri doğru, benim nefes kalitem ilk hafta süperdi şimdi yine aldığım nefesten pek bir sik anlamıyorum izafiyeti kaybettim herhalde.
Bu bir alışkanlık öyle düşün, sigara içmeye birden 2 paketle başlamadın. 2 dal hafta sonu, sonra her gün 2 dal, sonra her gün 1 paket, 2 paket derken zaman içinde sinsice hayatına giren birşeydi sigara, çaktırmadan alışkanlık oldu, şimdi hayatından çıkarmakta bu yüzden zorlanıyorsun çünkü alışkanlık ve bağımlılık olduğunu gerçekten yeni kavrıyorsun, bunları kavradığında " kimse bana tasma tutmasın sikerim çanağınızı" diye celallenir içmezsin zaten. -
Sigaranin tadini alan kimse belli bir sure biraksada tekrar basliyor :)
-
bildiğim kadarıyla sigarayı bıraktıktan 3 gün sonra her şey normale dönüyor. yani o ilk 3 gün sabredersen sonrası basitmiş.
bugün 3. gün oluyor sanırım. tebrikler
-
Karanfil bulundur yanında canın sigara istediğinden at ağzına bi tane. Sık sık diş fırçalamak, bir adet tespih edinmek de tavsiye edilir.
15 yıl aralıksız sigara içitim, yaklaşık 40 gündür içmiyorum, sigarayı bıraktım diyemiyorum hala. Bir tek sigara içtiğim an biliyorum ki hiç bırakmamış gibi olacağım. O 1 sigarayı içmemeye ne kadar süre mücadele etmek gerekir bilmiyorum.
-
Bende senin gibi bi anda birakmaya calistim ancak cozum o degilmis bazi insanlar icin. Yapman gereken su hacim evdeyken sigara icmiceksin kendini sinirla ilk once zorlandigin seylerden kop mesela yemekten sonra sigara icmeyi birak sonra cmt pzr icme sonra evde icme bi bakmissin birakmissin sigarayi. Tavsiyem bu yonde.
-
catlax bunu yazdı
10-15 tane sitede yazılanları okuyarak kendimi telkin ediyorum şuanda, kriz azaldı ve normale döndü. adamın birisi çok şukela bişey yazmış
Nikotin bir bağımlıklık olamaz diye, yarım saat de yada saat başı sigara içiyoruz ama uykuya geçtiğimizde uykumuzdan sigara yüzünden uyanmıyoruz diye yazmış adam haklıortalama 7-8 saat uyuyan bir tiriyaki uyanık kalsa mutlaka 8-10 dal sigara içecek peki uykudan neden uyanmıyor?
bu tür yazılar bana gaz veriyor, sonuna kadar devam.
Sen belki görmemiştirsin ama kodamanlar gece 2-3 kez uyanıp balkonda sigara keyfi yapıp yatarlar :) Bağımlılık seviyesi bence bu da.
-
bence bir doktora gidip profesyonel yardım almalısın.
madem uyku sorunun var, psikiyatri ye bir uğra..