folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sigara Türkiye Ekonomisine Yıllık 30 Milyar Dolar Zarar Veriyor.



Sigara Türkiye Ekonomisine Yıllık 30 Milyar Dolar Zarar Veriyor.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Oguzhan1453
    Oguzhan1453's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ekim/2007
    Erkek

     

    http://www.tdk-oht.org/nikotin  Sitesinden altıntıdır.

    Sigaradan kurtulmak isteyipte kurtalamayanlar içinde sitede yazılan diğer yazılarıda okuması ayrıca tavsiye edilir.

    ------------------------------------------------------------------------------

     

    SİGARA İÇENLER UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLISIDIRLAR.
    SİGARADAN ( NİKOTİNDEN) KURTULUN.

    SİGARADAN KURTULMANIN TÜRKİYE'YE EKONOMİK FAYDASI

     

    Arkadaşlar ülkemizde , 2007 senesi itibari ile 17 milyona yakın sigara içen uyuşturucu bağımlısının olduğu belirtilmektedir. Tabi bizim hedefimiz Bu sayıyı ülke nufusu bir yandan artarken sigara yani nikotin yani uyuşturucu madde kullanımını Bin sayısından da aşağı çekmek ve daha sonra kullanım sayısını sıfırlamaktır. Bu noktaya kaç senede geleceğimiz hep beraber göreceğiz. Biz şimdi sigaranın Türkiye'ye ekonomik maliyetini çıkaralım.

    17 milyon uyuşturucu madde bağımlısı günde bir paket alsa ve bu paket ortalama 3 ytl desek.
    17.000.000 * 3 ytl = 51.000.000 ytl , 1 günde sigaraya harcanan para. Sigara kullanan uyuşturucu madde bağımlılılarında zamanla alınan nikotin yetersiz kalır. Her geçen zamanla günlük alınan uyuşturucu madde yani nikotin alımı yükselir. 1 Paket iken 2 pakete çıkar. Bakmışınız 3 Pakete bile çıkar. Ağzında bir sigara varken , ikinciyi yakmaya çalışırlar.. Çunki artık nikotinin kendi başlattığı bağımlılık kişiyi ölüme doğru götürmektedir. Bu kişiler ne yaptığının bile farkında değillerdir. Zahten çoğuda Uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu bile anlamayadan ölürler. Kaplkrizi , kanser vs ..
    Neyse biz konumuza dönelim Peki bunu 1 senelik bulmak istersek,

    51.000.000 ytl * 365 gün = 18.615.000.000 ytl.
    dolar bazından hesaplarsak
    18.615.000.000 ytl * ortalama dolar 1.20 = Ortalama 22 Milyar Dolar.
    Yani Bu millet 22 Milyar doları havaya üflüyor.


    Bu paralar yırtılıp çöpe atılsa daha iyi. Nedenmi , Çunki birde bunun bu uyuşturucu maddeye bağlı kullanımından dolayı getirdiği bin türlü hastalıklar var. Hali ile bu 17 milyona yakın insanın çoğu ssk lı bağkurlu yeşilkartlı vs vs li . Yani sigara kullanımından dolayı vucut direnci kırılmakta ve hem sigaraya bağlı hastalıklar oluşmakta ve hemde vucud direnci kırıldığı için elli türlü hastalığa davet çıkarıp hemen hastalanmaktadır. Sadece kendisi hastalansa gene iyi. Sigara içtiği için evinde bulunan çocuklarında vucud direnci kırılmakta ve onlarda sigara içilmeyen bir eve oranla en az Yüzde 60 daha fazla hastalanmaktadırlar. Hali ile Sigara kullanımından dolayı bu hastalıkların tedavi masraflarıda devlet tarafından karşılanmaktadır. Hatta bir kısımıda sigara kullanan uyuşturucu müptalasının cebinden çıkmaktadır. Hem kendisinin hem çocuklarının ve ailesinin için. Neyse bu zıkkımı içmenin ve kullanımınından dolayı hastalanıp devlete yük olmanın bedeli senelik ortalama 10 Milyar dolar. Her sene devletin kasasından boş yere 10 milyar dolar çıkıyor. Sigara içmeyenlerin kabahati nerde ? Sigara içmeyenler mecburmu sigara içenlerin sırf sigara içmenin getirdiği hastalıklar yüzünden devlete yük olan bu parayı ödemeye.. Devlet bu parayı nerden buluyor ? Senden benden ondan bundan şundan. Vergiydi şuydu buydu alıyor.

    Bitmedi.. Sigara içenler ayrıca tam güçleri ile çalışamazlar. Yüzde 40 eksik güçle çalışırlar . Sigara içen bir insanın çalışma gücü ile sigara içmeyenin çalışma gücü bir olmaz . Sigara içen kişide ciğerler iflas etmek üzere olduğundan daha çabuk yorulur. İşyerinde Sigara içmek için kaçamaklar yapar zaman kaybı olur. Sigara içerken iş yapmaya kalkar gene zaman kaybıdır. İnsanaoğlunun hiç te ihtiyacı olmayan tütünü yakıp ciğerlerine çekmesi ne kadar saçmadır. Ekonomiye ne büyük zararları vardır. Bu sigara içicileri tam kapasite çalışamadıkları için işyerlerinde iş gücü kaybı yaşanmaktadır. Bunu konunun uzmanlarına sorarsanız size daha detaylı anlatırlar. Bu kişilerin hepsinin sigaradan kurtulduğunu farz edelim . İnanın iş gücünden extradan bir artış olacaktır. üretim daha çok olacaktır. Bununda Türkiye 'ye getiririsi en az Senelik 7 milyar dolar olacaktır.

    Türkiye'deki insanların sigara içmemesinin daha bir çok getirileri vardır ama onları daha saymıyorum. Türkiye 1 Senede en az 39 Milyar dolarlık bir gelire sahip olacaktır. Devletin tütünden aldığı vergi senelik 5 milyar dolar diyelim. düşün 39 milyar dolardan 5 milyar doları Kaldımı sana 34 milyar dolar. Hadi 34 de kalmasın 30 kalsın. Ey ülkem daha ne istiyorsun . Senelik 30 milyar dolarlık bir kazancın olacak. Yapmanız gereken zahten vucudunuzun hiç bir şekilde ihtiyacı olmayan pis iğrenç leş gibi kokan sigarayı kullanmamak. Bu pis iğrenç uyuşturucu maddeden kurtulmak ve çevrendekileride uyandırmak.

     

    Senelik 30 milyar dolarlık bir kazancın boş yere gitmemesi demek ülkemizin her şehrinin gelişmesi demektir. Her şehirde ekmek - iş - aş demektir. Diğer şehirlere göçün durması demektir. Yüzlerce universite , Yüzlerce hastane ve bu hastanelerde gerçek hastaların tedavi edilmesi demektir. Daha iyi bir sağlık hizmeti demektir. Bana inanınki Çoluğunuz çocuğunuz o evde sigara içen kişiler yüzünden daha çok hastalanıyorlar. Vucud dirençleri daha düşük oluyor ve o yüzden daha çabuk hastalanıyorlar. Buna gerçekten inanabilirsiniz. Ne kadar abes bir şey. Evde çoluk çocuğun içinde uyuşturucu madde kullanmak. İnanın çok saçma ve çok abes. Türkiye'de bizim örf , adet , gelenek göreneklerimizde böyle bir şey yok.

    Devlet ürettiği tütünleri ne yapsın mı diyorsun ? Bu tütün işinde çalışanlar var onlar ne olcakmı diyorsun. ülkemize satmasınlarda kime satıyorlarsa satsınlar. üçüncü dünya ülkelerine satsınlar.Merak etmeyin üçüncü dünya ülkeleride yakında akıllanacak . Bu yüzden tütün işinde çalışanlar yavaş yavaş tarım sektörüne diğer sektörlere geçiş yapabilirler. Türkiye'ye ve insanlara bu kadar zararını olduklarını bilseler inanın çoğu bu işlerde çalışmazdı. Bilmiyorlar , Bilmiyordunuz ama sizlere artık anlatıyoruz.

    Saygıdeğer kardeşim bu ülkede iş yokmu diyorsun, Bu ülkede ekmek yokmu diyorsun, Boşversene bu ülkede ekmek kazanmak zormu diyorsun , :

    Sigara içiyorsan hemen kurtul ve çevrendeki en az 20 çocuğun kurtulmasını sağla. Merak etme bu çocuklara sigara içmeyin zararları şunlardır , kendinize ekonomik zararı şudur , devlete zararı budur. Çevrenize zararı budur. Bunun aslı uyuşturucu madde dir , nikotindir demenize o çocukların anne ve babaları kızmaz. En azından bu çocuklarda evinden internet olanlara bu yerin adresini verin ve kesinlikle okumasını tavsiye edin.

    Açık açık söylüyorum. Sigara denen pislikten kurtulan her kişi çevresindeki çocuklara güzelce sigaranın zararlarını anlatsın ve gene en az 20 arkadaşınada anlatsın. Anlatamam diyorsanız bu internet sitesinin adresini verin.Bu yere gelipte bu satırları okuyan her kişi 20 arkadaşını bilinçlendirirse , en azından sigara denen uyuşturucu maddeden kurtulmaları için bir hamle yapmalarına vesile olacaklardır. Belki birinci denemelerinde kurtulamasalar bile ikinci kez deneyeceklerdir. Olmadı üçüncü , olmadı beşinci olmadı altıncı. Zahten bu illetten kurtulanların çoğu en az 4-5 kez kurtulmayı denemiş insanlardır. Her denemenizde nerde hata yaptığınızı bulursunız. Zahten bu yeri okuyorsanız nerelerde hata yaptığını anlamışsınız ve kesinlikle sigara denen saçmalığa bir daha bulaşmazsınız.

    Arkadaşlar dediğimiz gibi sigaranın hem kendisine , hem ailesine , hem devlete zararları çok büyüktür. Sadece benim sigaradan kurtulmamla ne olacak demeyin. Siz ilk önce kendinizi kurtarın. Sonra yavaş yavaş diğer insanlarada mutlaka faydanız olacaktır. Dediğimiz gibi biz burdayız ölümüne mücadelede kararlıyız. Türkiye'de bir tek sigara kullanan insan kalmayacak. Kararlıyız. Sizlerin bir çoğunu zahten kurtaracağız. Diğer hedefimiz ise çocuklardır. Çocukları sigaradan olduğumuzca şiddetle korumalıyız. Sigaradan korunmuş , Sigaranın zararları en detayına kadar anlatılmış ve bilgi ile donatılmış milyonlarca çocuklar diğer çocukları koruyacaklar ve o şekilde büyüyeceklerdir. Şimdinin çocukları geleceğin büyükleridir. Bizim şimdi başlatacağımız mücadelenin faydasını Türkiye en kısa zamanda görecektir.

    Bu sözlerimiz çocuklaradır. Evet çocuklar sakın sigara denen uyuşturucu maddeyi kullanmayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Bu yerde yazılanları baştan sona okuyun. . Bu sözleri size tonton şirin birisi demiyor. Bu sözleri size delikanlılığın kitabını baştan sona yazabilecek , suçlulara karşı en azılı psikopattan bile daha tehlikeli olabilecek , Vurduğunu deviren , Allahtan başka hiç bir şeyden korkmayan , Vatanını , Milletini seven sigara , esrar vb uyuşturucu maddeler kullanmayan ve bu tür uyuşturucu maddelere şiddetle karşı çıkan Güçlü insanlar söylüyor.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    hoca ben benden, cigerlerimden gecmisim ,, TÜRKİYE'YE EKONOMIK faydasi olacak diye sigarayimi birakacam.

    Tutunu ekip, bicmeyi ,dunyanin 4 bir yanina pazarlamayi biliyorlar ya??, daha mutevazi ve bizlik icraatlar ile gel lutfen.


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    aah ah bana verdiği zararı bi anlatsam :( nası bırakacaz bunu yaa hep diyorum ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Oguzhan1453
    Oguzhan1453's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ekim/2007
    Erkek
    hojucuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    hoca ben benden, cigerlerimden gecmisim ,, TÜRKİYE'YE EKONOMIK faydasi olacak diye sigarayimi birakacam.

    Tutunu ekip, bicmeyi ,dunyanin 4 bir yanina pazarlamayi biliyorlar ya??, daha mutevazi ve bizlik icraatlar ile gel lutfen.


    -----------------------------

    Tütün zahten dünyada en büyük suistimal edilen uyuşturucu maddedir. Aslında  yasak olması gereken  bir maddedir.

     Siz sitede yazılanları okuyunuz. İlk önce kendinizi kurtmaya bakın.

    Ayrıca siz sigaradan kurtulmak istemez iseniz zahten sizi kimse kurtaramaz. Ancak kendiniz kendinizi kurtarabilirsiniz.

    yazılanlar ise ancak bilgi olur.

     

     

     

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek
    sigara kadar güzel bişey tatmadım hayatımda :S o beni bırakana kadar onu bırakmayı düşünmüyorum aq :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nespace
    Nespace's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2007
    Erkek
    cold-m4 bunu yazdı:
    -----------------------------
    sigara kadar güzel bişey tatmadım hayatımda :S o beni bırakana kadar onu bırakmayı düşünmüyorum aq :|
    -----------------------------
    Aferin sana.Çokda güzel örnek oldun abisi..

    Soru:Şu şu adam forumda Nazizm/Faşizm/Satanizm/... propagandası yapıyor banlayalım manyakmıdır nedir? Cevap:Aklı başında adamın burda işi ne zaten, bütün forumu mu silek yani?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugato
    mugato's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2004
    Erkek

    51.000.000 ytl * 365 gün = 18.615.000.000 ytl.
    dolar bazından hesaplarsak
    18.615.000.000 ytl * ortalama dolar 1.20 = Ortalama 22 Milyar Dolar.
    Yani Bu millet 22 Milyar doları havaya üflüyor.

    ===============================

     

    bu nasıl bir hesaptır ?   :)))) 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2006
    Erkek

    sigara benim için 1000 kere ölmüş ben sigara için 1 ker ölsem nolur diye bi  laf var.

    ya yemekten sonra bi bardak çay bide camel gibisi varmı. niye bırakmak isteyimki sigarayı?


    uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maydonoz07
    maydonoz07's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    sigarayı bırakınca ne içcez... :)

    Türk"üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz, Atsızcıyız, Turancıyız. Basbuğumuz: Atatürk, Yol Göstericimiz: Nihal Atsız, Silahımız: Damarlarımızdaki asil kan, Hedefimiz: Turan! Soyumuz; Saf Türk Soyudur, Dilimiz; arınmıs Türkçe"dir, Töremiz; ne Arap"ın, ne kürdün ne de Batı"nın töresidir, özbeöz Türk"ün töresidir. Türk"ün töre ve kültürünü, yasam tarzı olarak benimseyip yaşar ve yaşatiriz. GökTanrı Türk"ü Korusun..... TÜRK IRKI SAĞ OLSUN....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek
     Biz içmicez sen içmicen o zaman kim zıkkımlancak?  Dağ köylerinin geçimi  bu yüzden yaw sigara olmasa aç kalır köylüler..  ne demişler ..atın ölümü arpadan olsun.

    Temel adalettir .
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2007
    Erkek
    ya ekonomi bi yanada , içmeyen insanlar ne yapıyorsa sizde onu yapın az da içseniz çokta içseniz zararını hissedersiniz zamanla
Toplam Hit: 5585 Toplam Mesaj: 33