folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sigara Türkiye Ekonomisine Yıllık 30 Milyar Dolar Zarar Veriyor.

Sigara Türkiye Ekonomisine Yıllık 30 Milyar Dolar Zarar Veriyor.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

ister fakir ol ister fukara ama her yemektten sonra yak bi sigara :)

sigara gerçekten baamlılık farkındayım. zararlarının da farkındayım ama SEVİYORUM BUNU YAW:))

..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

yoğurdumu, sütümü, meyvemi, sebzemi Allah'a çok şükür ki hala doğal olarak temin edebiliyorum buralarda :) Yakında tütüne başlıyacam zaten. günde yarım paket şeklinde dolduracam hazır sigara kağıtlarına. hem azaltmış olacam da sigarayı, masrafımı da düşürecem. dedemin tekniği bir nevi. ha sigara iyi birşey midir? hayır değildir; ama stresli bir hayat tempom olduğu için şimdilik ihtiyaç duyuyorum. ha olur ki bir nebze olsun daha huzurlu bir hayata sahip olursam ilerde, sırf senin hatrına sigarayı tak diye koyar masaya bırakırım. bu şekilde sigarayı bırakanı da çok tanıdım, bırakırım da. fakat bu süreçte sigaraya ihtiyacım var, eziklik-acizlik-bağımlılık olsa dahi :)

ha bide benim tav olduğum konu farklı. siteyi inceledim üstten her sayfayı özetle okudum. şöyle ki siteyi hazırlayan adam utanmasa "sigara içen herkes o.ç.dur" diyecek kıvamda yazmış yazıları. şartellerimi oynaştıran o oldu yoksa sana karşı bir garezim yok hajım. 

kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek
    bunun 1 milyar dolarını senelik kesin ben yapıyorumdur.. ne sigara içiyom bu bilgisayarın başında ah ;)

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    Hojam sıgaradan daha onemlı seyler var.. devlet önce onları dusunsun.. gelsın sonra sıgaraya el atsın her 2 insan birisi sigara kullanıyor.. bu ülkede bunnun onune kımse gecemez.. acı gercek.) coco colada  da bır süreden sonra bagımlı yapıyor.. ya yanı bunların onune gecılmes:D MaLbora Rulz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Anarsist
    Anarsist's avatar
    Erkek
    ReaL_KurD bunu yazdı:
    -----------------------------

yoğurdumu, sütümü, meyvemi, sebzemi Allah'a çok şükür ki hala doğal olarak temin edebiliyorum buralarda :) Yakında tütüne başlıyacam zaten. günde yarım paket şeklinde dolduracam hazır sigara kağıtlarına. hem azaltmış olacam da sigarayı, masrafımı da düşürecem. dedemin tekniği bir nevi. ha sigara iyi birşey midir? hayır değildir; ama stresli bir hayat tempom olduğu için şimdilik ihtiyaç duyuyorum. ha olur ki bir nebze olsun daha huzurlu bir hayata sahip olursam ilerde, sırf senin hatrına sigarayı tak diye koyar masaya bırakırım. bu şekilde sigarayı bırakanı da çok tanıdım, bırakırım da. fakat bu süreçte sigaraya ihtiyacım var, eziklik-acizlik-bağımlılık olsa dahi :)

ha bide benim tav olduğum konu farklı. siteyi inceledim üstten her sayfayı özetle okudum. şöyle ki siteyi hazırlayan adam utanmasa "sigara içen herkes o.ç.dur" diyecek kıvamda yazmış yazıları. şartellerimi oynaştıran o oldu yoksa sana karşı bir garezim yok hajım.

Ben iciyorsam sadece kendime zarar veriyorum demissin, peki diger insanlarinda paylastigi havayi zehirleyen sizler; sigara icenler degilmisiniz?

Çok günahım varsa neden gamım var Ali gibi şahı-ı merdana düştüm
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    millet tekeli biz kızını zarara baq :)

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    Anarsist bunu yazdı:
    ReaL_KurD bunu yazdı:

----------------------------

Ben iciyorsam sadece kendime zarar veriyorum demissin, peki diger insanlarinda paylastigi havayi zehirleyen sizler; sigara icenler degilmisiniz?

----------------------------

rahatsız olanında yanında içmiyorum dedim. zaten rahatsız olanlarda büyük ölçüde içmeyenlerdir. dolayısıyla içmeyenin olduğu bir ortamdaysam balkon, bahçe, tuvalet vb. mekanları kullanıp sadece kendimi zehirliyorum. 

kendinize ayığ olunuz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lazkopat_blade
    lazkopat_blade's avatar
    Erkek

guzel kardesim ii hos anlatmıssın tamm bende katılıorm sigara saglıgada dewletede zararlı bi madde ama bide madalyonun diger yuzune bak

1 tekelde calısan işciler genelde hapisaneden iyileştirme kapsamında calıstırılan işçilerdir bu adamları dısarda baska bi yerde calıstırman zor olur bide bu adamlar calısamadımı gidip saga sola satasabilir bugun bir suclunun dewlete olan zararını soylememe gerek bile yoq tekel gibi baska bi kurulusta da bukadar rahat calıstırılamıyabilinir

2  tutun sektorunde calısan cok aile war tutunden gecimini saglıyan bir suru aile war tütün daglık arazide kolay yetişebilen bir bitkidir ( tütün eksperligi okuyorum ) sen daglık arayize tutunden daha ii werim alabilecegin hic bir şeyi dikemezsin o ailelerin gecimini sen nasıl saglıyacaksın 22milyar dolar gibi bi zarar soyluorsn ki buda yalan zararın ne olursa olsun tutun ortadan kalktıgında olusacak zarar kadar buyuk diil

3 tekel TAPDK sayesinde cok yuksek wergiler alıyor tekelin sitesine girersen eger sadece tekelin dewlete olan katkısı nekadar gorursun

sigara zewk ürünü oldgu icin isteyen alır isteyen almaz bu yuzden isteyen alır zewkini surer isteyen karsı cıkar ama her durumda dewlet bu işten karlı cıkar tutun sadece sigara uretilen bi bitki diildir kagıt uretilebilecek tek yıllık tek bitkidir o yuzden eger tütün sigara üretiminin yannda kagıt uretimindede kullanılırsa sadece maddi olarak diil ormanlarımızı kurtarmak adına da dewlete cok yararı olacaktır

Sen Tut milyarlarca sperm arasından birinci ol sonra gel tütün eksperi ol hayatımın a.k
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    P3rmag0n
    P3rmag0n's avatar
    Erkek
    milli gelir zaten 400 milyar dolar 30u bunun gibi havaya gidiyosa geri kalanı kim bilir nereye gidiyo :S...

P3rmag0n@hotmail.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Oguzhan1453
    Oguzhan1453's avatar
    Erkek

Allah hepinize kolaylık versin.

Toplam Hit: 6652 Toplam Mesaj: 33