folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sigara "Y I Bırakmak Türkiye " Yi Kurtarır

Sigara "Y I Bırakmak Türkiye " Yi Kurtarır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Sigara yasağı hedefine ulaşırsa ve toplum tarafından benimsenirse , bu durum Türk ' e hayat öpücüğü olur. AKP tarihe bile geçebilir.

Türk ' ün sigara tüketme biçimi , gelmiş geçmiş tüm uyuşturucu bağımlılarına rahmet okutmaktadır.

Kimi zaman teneffüslerde dersane önünde toplanmış kızlı - erkekli ; yaşları 17 -18 civarında gençlere rastlıyorsunuz. Kaldırımda bu kızcağızların bir sigara çekişleri var ki ; her nefeste avurtları sonuna kadar içeri çöküyor. Bunlar nasıl ilerinin sağlıklı bireyleri , anne ya da babaları olacaklar ?

Okullarda öğretmenler odası , adeta birer gaz odası niteliğinde. Kesif tiryakilik yüzünden cam bile açamıyorsunuz. Camları açana kızıyorlar. Dolayısıyla öğretmenler odasındaki gaz bombardımanı , okulun tümünü etkilemekte.

Anadolu ' da , kırsal kesimde sigaraya başlama yaşı 7- 8 çağlarında.

Sağlık sisteminin belini çökerten de sigara alışkanlığı.

Hastanelerde doktorların önüne gelen hastaların yüzde 70 ' i adeta birer kül tablası niteliğine bürünmüş vaziyetteler.

Sigaradan yıpranan vücutlar , son çare olarak kendilerini doktor önüne atıyorlar.

Tembellik , miskinlik , uyuşukluk , beceriksizlik , dikkatsizlik , konsantre olamamak, üretememek , çalışmamak da bu sigara illetinden kaynaklanıyor.

Sigarayla savaş , Türkiye ' deki bunca olumsuzluğa karşı , yeni bir atak olabilir.Kalkınmanın , harekete geçmenin miladı olabilir.

Sigaranın getireceği boşluk insanları düşünmeye , proje yaratmaya iletebilir. Bunun arkası üretmek ve kazanmak demektir.

En azından sağlıklı olmak demektir ki, bu durum parayla , pulla ölçülemez.

19 Mayıs , dileriz Türk 'ün sigaradan kurtuluş yılı olur.

/maildir/ içmeyen birisi olarak bende katılıyorum.Türkiye geneli olarak yapılacağı için faydası olacaktır. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    umarız ama içen arkadaşların geneli bu alınan karara hiçte sıcak bakmıyodur halbu ki herkes için iyi bizim kendi ürettiğimiz sigaralarda bile %40 gibi yabancı tütün sos (içeriği tarafımızca bilinmiyor) mevcut kaldı ki dışarıdan alınan yani ithal mallar da büyük bir zarar ekonomik açıdan 8 yıl içtim bi faydasını göremedim geçn yıldan beri içmiyorum bu yeni gelecek olan yasa umarım arkdaşlara da bahane olur kısa zamanda bırakırlar düşüncelerine katılıyorum sigara biyerde de boş zamanı doldurabilme eyleminden kaynaklanıyo olabilir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Bana pekuygulanacak bişey gibi gelmiyo ama dur bakalım.Bu arada sigara içmeyin pipo için :)

Her Hakkım Saklıdır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThundeR
    ThundeR's avatar
    Erkek
    direk sigara satısını engellesinler gitsin ya, ilk vakitler zor olur sonra herkes alısır :))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek

ThundeR bunu yazdı:
    -----------------------------
    direk sigara satısını engellesinler gitsin ya, ilk vakitler zor olur sonra herkes alısır :))

katil olur millet ya ne diyosun :D ağzında sigara görülmeyegörsün birinin :D 

Abra Kadabra
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kantar31
    kantar31's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HolySeclorum bunu yazdı:

Bana pekuygulanacak bişey gibi gelmiyo ama dur bakalım.Bu arada sigara içmeyin pipo için :)

biz pipo içecez sende para kazanacan deeeeğmi çakalllllllllllllll :F :|

uzun bi süre daha yokum ehtiyarlar... iade-i yorum yapamadıysam kusura bakmayın
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    ülkemin baska derdi kalmadi degil mi? sanki cok yüksek medeniyetlere ulastikta.. yolsuzluklari bilmem neleri hallettikte. koca ülkemin bi dünya sorunu varken durdun durdun sigara yasagi ile gündeme oturdular... duygusalligi birakin ya.. bunlar kem kümden ibarettir.. yapmis olmak icin yapilan birsey..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Erkek
    orta 1de ilk paketimi almıştım aradan 10 sene geçmiş 5yıldır tiryakisiyim ve kamu içerisinde çalışıyorum bu yasa bizi derinden vuracak demeyim vurdu bile =) bi bakımdan iyi oldu sigarayı bırakmak istiyordum 4 gündür içmiyorum bu yasayla biraz daha uzar ama şuan kendime soruyorum herzamanki gibi sigaraya aramı verdim yoksa bırakıcam mı? =) umarım birçok insan kurtulur bu zıkkımdan...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

cagatay09 bunu yazdı:
    ülkemin baska derdi kalmadi degil mi? sanki cok yüksek medeniyetlere ulastikta.. yolsuzluklari bilmem neleri hallettikte. koca ülkemin bi dünya sorunu varken durdun durdun sigara yasagi ile gündeme oturdular... duygusalligi birakin ya.. bunlar kem kümden ibarettir.. yapmis olmak icin yapilan birsey..

Ülkenin tabiki baska dertleri de var. Ama önce sunu, sonra sunu diye olaya bakarsak ilerleyemeyiz. Bu uygulama cok iyi oldu. Hadi icenlere birsey demiyorum ama o kadar pasif icici varki. Onlar icin hic olmazsa cok güzel. Bu sayede bircok insanin sigarayi birakacagina inaniyorum. 

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    zaten bu düzenleme pasif iciciler icin getirildi.. ortamda bulunanlari kurtarmak icin getirildi.. ben olayin burasindan bakiyorum haklisin diyorum ama diger yanini göremedende edemiyorum.. herseyin bir önceligi vardir.. ülkemde yasam feodaliter olmus.. vatandaslarimizin gelirleri arasinda o kadar büyük ucurumlar var ki. buda otomatikmen ülke gelismislik düzeyi ile paralel gidiyor.. yani yasam standartlari alakaya maydonoz durumda.. biliyorsun nufüs yülölcümene göre cok fazla.. haril haril köpek gibi bu nufüsun yasam standartini nasil yükseltirim.. ülkemi nasil gelistirim demek varken.. kapali alanlarda sigara patttttt diye yasaklanmasi insanin aklina baska seyler getiriyor.. süphelenmemek elde degil. resmen gündeme düsüyorlar.. simdi dikkat ediyorum iceni icmeyeni 1 haftadir bunu konusuyo.. bana göre olay tamamen oyalama amacli.. evet dogru avantajini belki pasif iciciler görücek ama bu  sadece duygusal  yem atmis olmaya benzemis hükümet tarafindan gibi birsey.. herkes atladi.. şöyle bir bak etrafina ülkenin bozca adadan igdira kadar söyle bir genis kapsamli sosyal ve kültürel sorunlara bir bak? sigara yüzyillardir vardi.. ne oldu simdi ne degisti.. kim gelecegini garanti altina aldi? icmeyen icmiycek mi sanki? evet sorunlari sirayla hallediceksin. sen devlet yönetiyorsun profesyonel bir arastirma ile sorunlari büyükten kücüge göre siralayip teker teker halledemiycek kadar aciz misin?(basimizdakinler icin diyorum) onu kaldircaz bunu kaldircaz.. bunu getircez.. ben genis baktim olaya sadece sigara icenler yüzünden icmeyenleri kurtarmak bazinda bakmiyorum sadece.. kimileri atlar belki kücük adimlar süreci bu diye.. bosuna atlamasinlar.. basbayagi gündem degistirme ve yapmis olmak icin yapilan birsey bu.. malesef duygusal halkımda sallana sallana nereye gittigimiz belli olmayan yolda gidiyoruz..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Onu bunu Bilmem benim keyfime Kanun taslağı yapan Hükümetin Allah Belasını versin.

O Tayyo Allah Belanı versin Yeter yahu burama kadar geldi, Zaten bi bok kazanabildiğimiz yok Derdimizi Sigaramızın Külleri arasına alır Günümüzü geçirirdik, Onuda Çok Gördüler. Yeni Paket Vergilerde Yolda demedi demeyin, Hadi Yaşayın yaşayabiliyorsanız, Bir Hayır Sever Yokmu Allaşağı ede O Nemardi. Ceza yazacakmış Neremden Alacak Parayı Onuda hesaba katmışmı acaba Yazsın Yazabildiği Kadar yazsın, Soksun bir tarafına O caza Makbuzlarını.

Öyle ya Günlük çok 25 Ytl kazanabiliyoruz ya yada Günlük ciromuz 600 ytl civarında ya bu millet çok kazanıyo Sigarayı bahane edek kesek diye düşünmüşler Avrupaya gide gele Ülkedeki insanların nasıl yaşadığını unuttu Hayvanlar. Yapın yapın yapabileceğiniz kadar Kötülük yapın bakalım Siyasi Ömrünüz ne kadar Sürecek. Siyasi hataların en büyüğünü yaptınız Lafım Tayyoyadır, Milletin Sigarasına Hareket çektiniz Görün bakalım Bir dahaki Seçime kadar Alabilecekmisiniz Alamıyacakmısınız Görecez hep Birlikte Cehennem Zebanileri.

Hakikati varmı yahu Yolda Yürürkende Gelip yapışacaklarmış Vay efendim Sigara içiyordun Ver 25 Ytl diye. Varmı aslı yahu Gerçekmi burada da fena halde Kışkırtıyolar beni Allam ya delirecem.

Yahuuuuuu Saf olmayın Sizin için düşünülmüş bir karar değil bu, Bizi Düşünen Hükümet Buradan başlamaz, Bu Noktalardan başlamaz, Adamlar Türk Toplumunun Yaşam Haline Gayet Fransız Kalmışlar, Avrupa Özentisi Kaplamış benliklerini, Utanmazdırlar bunlar, Bari Destekçi yazılar yazmayın yahu. Ne Ekmeklerine Yağ sürüyonuz, Türkiyede Tiryakilerin konumu içler ağlatacak seviyelerden çok uzaklardadır, Yaşanmış bir iki örnek göstermeyin o örnekler yüzünden henüz ölmüş tek kişide yoktur. Yapmayın yahu Bu adilere Destek vermeyin.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 5662 Toplam Mesaj: 51