Sigarayı Bırakmak
-
Enişte nerde enişte yakup :)
Babanda bizleydi o günleri anlat :)
Bırkamazsa dayım; gelim birde ben anlatayım bu 6-7 yılın özetini kesin çözüm garanti bırakır :))
-
attackatak bunu yazdı:
-----------------------------
Gece uykumdan kalkıp sigara içip tekrar yatıyordum, sabah kahvaltıdan önce 3 tek falan sigara içiyordum vs... İstemiyordumda bırakmak...
Sevdiklerimin hatrına bir kez deniyim diyip 7 Aralıkta Alien Carl'ın belgeselini izledim. Öyle sigara öldürür falan gibi şeyler söylemek yerine tamamen mantıklı şeyler anlatıp karşısındakini salak yerine koyuyor..Hatta belgeseli sigara içerek izlememizi söylüyor.Sonlara doğru zorla 1 tek bile yaktırıyor. O belgesel sayesinde bırakabildim. Kitabını da çok övüyorlar...
İlk bir hafta içinde istesemde kilo alamayan ben, 62 kilodan 67ye yükseldim.İlk 2-3 hafta sigaraya yaptığım masrafın iki katını abur cubura yatırdım.O gün bugündürde günde 1 paket naneli mentos yiyorum.Hatta pahalıya denk geliyor diye toptancıya gidip 200lük paketlerinden aldım. Nefesi açtığı için işe yarıyor =)
Yalnız şunu da söylemek istiyorum.Hayatımda geçirdiğim en zor günleri geçirdim diyebilirim. Beynim iflas etmiş bir vaziyetteydim ve sesleri 5-10sn gecikmeli duyuyordum.Buhulu görüyordum.Sanırım 3.gündü sabaha karşı 4 gibi hiç üşenmeden sigara almak için yarım saat yol yürücektim.Vücudumun sol tarafı tamamen uyuşmuştu.Uzunca bir süre uyuyamadım.Hergün neredeyse yarım kilo kabak çekirdeği yemekten sindirim sistemim altüst olmuştu. Cidden Allah babana sabır versin...
Yalnız şunu belirtmek isterim ki öyle 3-5 gün ya da 1-2 ayda kafasından sigara fikrinin silineceğini düşünüyorsan yanılıyorsun.Daha bugün ağzına 6 aydır sigara koymayan bir tanıdığım hala(hergün en az 1 kez) beyninin ara ara tırmalandığını söylüyor. Beni sorarsan hergün acı çekiyorum...
-----------------------------bahsettiğin belgesel bu sanırım. bugün upladım. belki birilerinin işine yarar. Dua alırız :)
http://hotfile.com/dl/99349276/0470144/Sigaray_Brakmann_Kolay_Yolu.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/99349356/67a0212/Sigaray_Brakmann_Kolay_Yolu.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/99349234/ea3e8d8/Sigaray_Brakmann_Kolay_Yolu.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/99348215/fa9b09a/Sigaray_Brakmann_Kolay_Yolu.part4.rar.html -
vay anasını millet neler yaşamış ya okudukca hayret ettim ha
-
KroBey bunu yazdı:
-----------------------------
zamazingo hacım, babanı umarım bıraktırabilirsin. Profesyönel destek almanızın şart olduğunu düşünüyorum. Bunca yıl sigara içmiş, çoluğum çocuğum rahatsız olur diye düşünmüş, sağlığını düşünmüş, ekonomisini, geleceğini düşünmüş çabalamış ama başaramamış birisinden bahsediyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle doktorun çizeceği yol haritası doğrultusunda hareket edilmeli diye düşünüyorum. Baban da en az senin kadar istiyor bu zıkkımı bırakmayı.
Bir de sigaranın zararları bilimsel olarak tesbit edilmedi diyen arkadaş, sigaranın içinde ne tür maddeleri barındırdığını biliyor mu ? Aşşağıya sıralayalım.
* Polonyum - 210 (kanserojen),
* Radon (radyosyon),
* Metanol (füzeyakıtı),
* Toluen (tiner),
* Kadmiyum (akü metali),
* Bütan (tüpgaz),
* DDT (böcek öldürücü),
* Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri),
* Aseton (oje sökücü),
* Naftalin (güve kovucu),
* Arsenik (fare zehiri),
* Amonyak (tuvalet temizleyicisi) ,
* Karbon (eksoz Monoksit gazı),
* Nikotin
* ve 3.885 toksik madde.
-----------------------------arkadaşlar buraya yeşilayın sitesinden alıntı yapıpta cevap yazmayın lütfen. o kadar madde var falandı filandı. inanmıyorum arkadaşım. orda senin zehir olarak belirttiğin. maddeler tütün yaprağından nasıl oluyorda bir anda ortaya çıkıyor. bir anda ortaya çıkmadığı tütünü uzun süre rafta kalması için kimyasal maddeler eklediğini varsayıyorum. ki bu daha mantıklı. o kadar maddeyi sigaraya koysan zaten fiyatı ne kadar olur düşün. ;) sigara şöyle zararlı böyle zararlı. zararı var. kabul ediyorum. ama adam basur oldu diye bunu sigaraya bağlayan cahiller gibi körü körüne cevaplar atmayın. sağdan soldan c/p yapıpta savunmayın. ben diyorum ki kendine güvenen varsa yukarda maddelerin sigarada olduğu birisi kanıtlasın. kimya laboratuvarına sahip veya elinde öyle bir imkanı olan varsa bunu yapabilirmi acaba ? yada bu maddelerin nasıl ayrıştırılacağını birisi açıklasın ben yapıcam. burda paylaşıcam. sigara içen birinin en ufak rahatsızlığını sigaranın sebep olduğunu öne sürmek. kadere inanıp boş boş oturmaktan farksız benim için. 7 yıldır düzenli olarak sigara içiyorum. öncesini hatırlamıyorum. annemin paketinden sigara arakladığımı hatırlıyorum. akciğer filmi çektirdim tertemiz. doktora diyorum abicim bak günde bir paket bazen iki paket sigara içiyorum olamaz böyle birşey. doktor da diyo olamaz böyle bişey. dedim nasıl oluyoda demiz çıkıyor. senin metabolizman hızlı çalışıyor demekki dedi. vücuttaki toksinleri biriktirmeden atmış. alkol kullanıyomusun dedi. evet dedim. onunda etkisi vardır dedi. şaşırdım çıktım :D yani olay yukarda yazdığın ebesinin nikahı tane zehirli maddeden ibaret değil. yeşilayın sitesindeki yazılarda bir başka siteden alıntı çünkü. kimse araştırmıyor. biri araştırmış koymuş düşüncesiyle yaşıyoruz. biri de çıkıp demiyor nasıl oluyorda bu kadar madde 1 dal sigaraya sığıyor. yada her dalda farklı maddeler mi var. ? benim paketimde amonyak seninkinde naftalin mi var ? okumaya cesaret edipte sona kadar okuyan ey yüce insan teşekkür ederim.