folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sigarayı Bıraktım

Sigarayı Bıraktım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

Fcuk bunu yazdı:
    -----------------------------

HeYeT bunu yazdı:

çok yakında......

Geleneksel   II.    Tahribat Sigara Bırakma Etkinliği..

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN.

Bırakamadın mı? Gel birlikte deneyelim bu sefer benim kafam şu an rahat :)

güç biriktiriyorum şimdi dur güç içimde bi dakka azala azala bırakacam paket 3 gün gidiyor 4 güne bi çıkarataım açacam konuyu zaten :)

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbbsg.
    agrilion
    agrilion's avatar
    Erkek

Necati bunu yazdı:

agrilion bunu yazdı:

5-6 yıllık günde ortalama bir paket sigara (win soft, camel soft) içen bir içici olarak ben de son 3 aydır tek bir sigara içmedim, daha önceki bırakma girişimlerim yalan olmuştu (çünkü kapalı mekanlarda fosur fosur içebiliyrduk) ama kapalı alanlarda sigara içilememesi, gırtlak kanseri (reklamı hatırlarsınız, allah şifa versin) gibi etmenler beni sigaradan soğuttu. Sigarayı bıraktığımda akşamları aklıma gelince ketçaplı ruffless yemiştim :) bana faydası oldu şu an hiç aramıyorum ve sigara kokusu olan yerlerde oturamıyorum.

hocam 3 aydir icmeyen biri olarak insanda ne gibi degisiklikler oluyo anlatabilirmisin ?

mesela tad,kondisyon,uyku,rahat nefes almak  gibi degisiklikler oluyormus insanda.. onayliyabilirmisin bu yazdiklarimi ?

hadi laa biraz motive edin morale ihtiyacimiz var amk :)

günler sonra gelen cevap:

hacılar aynı yollardan geçtik amına koyim stres yapmayın. ben geceleri sigara paketinde 3 tane filan kaldığında depresyona giren adamdım saat kaç olursa olsun hiç üşenmeden kalkıp hayvan gibi yol yürüyüp benzinlikten sigara alır gelir eve o yeni paketi de hiç açmadan yatar uyurdum, kafam rahat oluyodu sigara varken o derece yani.  sonra sigarayı bırakınca bir süre ister istemez elini ağzını filan oyalaman gerekiyor mesela yemekten sonra klasikleşmiş sigara keyfi yerine, yemekten sonra naneli sakız çiğnemek bana iyi gelmişti. 

üstteki sorulara gelince de; bende uyku bozukluğu evvelden ezelden beri var bu yüzden bu konuyu es geçiyorum, sabahları boğazda oluşan soba borusunun kurum bağlaması gibi boğazın enteresan hal alması artık hiç yok, 5. katta oturuyorum asansör yok ve tabiki faydası oldu, futbol oynarken olan kösülmek diye tabir ettiğimiz nefesin ciğere sığmaması olayı yok denecek kadar az. iş biraz da düşüncede bitiyor. artık içmiyorum yeter lan deyip olayı bitirirseniz içmezsiniz .

eyyorlamam bu kadar :) 

Ben Kapitalizmim ve bankacılar benim evlatlarım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Sigarayı Önce Beyinde Bırakın Tiksindirin Kendinizi içmeyin Sigarayi Vucut istemiyor Beyin istiyor Hayal Ediyor Sigara Bir ihtiyaç Degil Ki Vucut istesin

Yemek Su Hava Gibi Şeyleri Vucut istemesi Gerek Onlar ile Yaşıyoruz Nasil Bir Araba Benzinle Çalışıyorsa Yiyeceklerde Onlardır Siz Aracın Deposuna Kurum Dökün yada Harici Bir Madde Koyun Boya Felan Zararlı Birşey Bakın Çalışıyormu Çalışsa Bile Randumanlı Çalışıyormu o Maddeyi istiyor Mu ikinci Sefer Vucutta Böyledir. Ne Verirsen Onu Alır..

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apokontek
    apokontek's avatar
    Erkek

Helal ya,bırakmak gercekten buyuk bır başarı...

Allah büyüktür vesselam...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

vay amk en son yorum yazdığım da sigara içtiğimi söylemiştim o son sigaramdı, Paketi bitirmiştim, şimdi konuya girdim bakalım eleman ne yapmış diy fcuk un 1.5 al içtim dediğini okuyunca canım çekti :| ota boaka sigara alıyorum amk.<

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Toma2Gm
    Toma2Gm's avatar
    Erkek

başlarsın geri çok duyduk bıraktık bıraktık diyenleri elinde sonunda başlıcaksın=)

Profile Tıkla Anlarsın?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek

Bilinmeyen bunu yazdı:

Hocam öncelikle bırakma kararın doğru ancak, şu an çok çok yanlış yapıyorsun buraya konu açmakla ve sigara ile olan ilişkilerini anlatmakla.

Hocam ne kadar dikkate alırsın bilemeyeceğim ama bu tip davranışları bir çok kez sergiledim arkadaşlarıma aileme ve şimdi geriye dönüp baktığımda diyorum ki çok yanlış yapmışım,

Öncelikle sadece İLK sayfayı okudum, diğer sayfaları okumadım, bu başlığı görünce yazma gereği duyarak konuya girdim..

Sigarayı bırakmayı düşündüğünü ve bırakacağını bir kişiye söylediğin anda hata yaparsın hocam kaldı ki sen burda tüm toplumla paylaşıyorsun, sen bunları söylediğinde her insanın tepkisi farklı olacaktır, kimisi "ne diyo lan bu" kimisi "he he öyledir", kimisi farklı faklı tavsiyeler verecektir. Hayatının tüm odağı sigara olacak hocam, aklında hep sigarayı bırakmak olacak, sigara bilinçaltına çok ağır bir şekilde yerleşecek, hayatında sadece sigara ve sen olacaksın ve diğer insanlara bunu kanıtlayabilirim olacak ve böylece hata yapacaksın, şundan kesinlikle eminim ki 1-2 dal içmişsindir. Nolacak ki falan deyip, tamam doğru bir şey olmaz ama diğer insanlar bunu gördüğü veya bildiği anda seni siklemeyecekler, güvenin azalacak, insanlar al işte sikimi bırakır edalarına girecek, bir süre sonra sürekli sigara ile muhattap olduğun için artık gözünde değeri düşecek, arada bir arkadaşlarınla içmeye başlayacaksın, paket almayacaksın, belki bir hafta boyunca içmeyecek sonraki 2 gün 1 paket içeceksin, ve sen günde sadece 1 dal içsen bile sigara tiryakisi, bağımlısı sigarayı hala bırakamadı damgası yiyeceksin ve bu psikolojini kötü yönde etkileyecektir,

Bunların hepsini bir çok kez yaşadım, şu anda benim sigara içip içmediğimi ne kadar içtiğimi herkes farklı biliyor, ailem çok sigara içiyor zannediyor hatta paket alıyor, parayı sigaraya veriyor sanıyor, neden Çünkü memlekete gittiğimde eniştemin yanında 1 dal sigara içtim diye ve bu benim sinirlerimi çok bozuyor, ben birine 2 gün sonra sigarayı bırakıyorum desem ve harbiden aklımda böyle bir plan olsa, 2 gün sonra baskı altına girecem, halbuki tamamen kendi içimde buna karar versem, diğer insanlar beni ilgilendirmez sadece kendi irademle yarışır durumda olurum,

Ve sigara hakkında yaptığın herhangi bir yorum içen/içmeyen birçok insan tarafından farklı yorumlanacak, ama bunun doğruluğunu bir tek sen bileceksin hocam, farklı hislere kapılacaksın, insanlar senin içindekileri hiç bir zaman anlamayacak..

Şu anda ben arkadaşlarım yanıma geldiğinde içiyorum, haricinde paket almıyorum hiç de aklıma gelmiyor aramıyorum ve kimseye "şu kadar sigara içiyorum, işte bıraktım, ya paket almıyorum işte" falan dememeye çalışıyorum çünkü eski yaşadıklarım aynı bozuk plak gibi tekrar edecek hocam..

Sana verebileceğim tavsiye, eğer gerçekten bırakacam diyorsan bunu sadece kendine söyle, başkalarıyla paylaşmana gerek yok, ne kadar kişiyle paylaşırsan o kadar baskı altına gireceksin, sen tüm tahribatla paylaştın bundan sonra 1-2 dal sigara içtiğin öğrenilirse kimse seni siklemeyecek hocam,

ve en ileriyi düşün ben bu sigarayı içiyorum ama 50 yaşına geldiğimde hala sigara içiyor olursam nolur benim halir diye bir düşün hocam,

umarım anlatabilmiş ve yararlı olabilmişimdir.. sağlıcakla kal..

Edit : Valla kolay gelsin hocam, aynen dediğim gibi de içmişsin birkaç dal, ne diyeyim inşallah hayırlısı olur..

Doğru diyorsun hocam tamamen anladım seni ama konuyu açtığımda ilk defa bırakma teşebbüsünde bulunduğumdan mütevellit bu tarz şeyleri düşünmemiştim :)

Bu arada bu günün özetini geçiyorum, sabah yarım ve öğlen yemeğinden sonra 1 tane sigara içtim, şu an neden bilmiyorum ama dünden biraz daha fazla canım sigara istiyor. Bugün stresli bir gündü ondan olabilir mi bilmiyorum.

Hoop.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    berdan
    berdan's avatar
    Erkek

Kaç yıldır sigara içiyorsun

www.mivale.com Bende sana yetecek kadar ben kalmadı..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    14.gün toplamda 4 sigara içtim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek

berdan bunu yazdı:

Kaç yıldır sigara içiyorsun